El Camino – úti beszámoló

Gyere a Facebookra is!

Partnerek

Bognár Stúdió - SEO

RSS követés


Éppen frissülünk! Pár óra múlva gyere vissza, addigra működni fog minden!

Útitárs kereső

El Camino - útitárs keresőVan, aki nem szeretne teljesen egyedül nekivágni az Útnak, vagy a véletlenre bízni, hogy összetalálkozik-e magyar zarándokokkal.

Írd meg, hogy honnan, hová és mikor szeretnél menni… a hozzászólásokban egymásra találhatnak az útitársak!

(Ha megadod valakinek az e-mail címed, azt rejtjelezve tedd, pl. xy<kukac>valami<pont>hu, hogy az útitárs-jelöltek helyett nehogy a spamrobotoktól kapj levelet. :-))

2 325 hozzászólás Útitárs kereső

 • Unige

  Sziasztok! Talaltatok ejszakai jaratot Parizs-Bayonne kozott? Ha igen kerlek osszatok meg velem is! Vagy ha nem talaltatok, akkor egy olcso szallaslehetoseget, mivel nincs utitarsam…aug.3an este erkeznek Parizsba, valaki ugyanakkor? Koszonom elore is!

 • Andrea

  sziasztok!
  valaki tervezi a primitivot augusztus elején?
  Buen Camino

 • Lucille

  Kedves Timi!

  Köszönöm, és jó szervezkedést és készülődést Neked is!

 • Csill_a

  Sziasztok!

  Mi Annamariaval (tobbszor irt itt) augusztus 27-en indulunk, Parizs-Bayonne-SJPdP, igy 29en kezdjuk az utat.
  Remelem sokatokkal osszehoz bennunket is a fesukagylo 🙂

 • Kornelia

  Szeptemben közepén indulunk a portugál úton Portoból Santiágóba. 240+100km, ha valaki nem akar egész úton egyedül menni (ez nem a francia út, itt egész nap sem találkozik az ember másik zarándokkal), jelentkezzen.
  Pestről jó repjárat van oda – vissza, viszonylag elfogadható árom.

 • Toni

  Szia Timi!

  Én úgy terveztem hogy Budapestről Párizsba repülővel, (itt minél hamarabb foglalsz annál olcsóbb) itt nekem lesz egy éjszaka, majd másnap reggel idTGV-vel Bayonne-ba, onnan ismét kis vonatocska SJPP-be. Vissza pedig Santiago de Compostella-ból Madrid-ba, Madridból pedig Budapestre.
  Ez az út annyira kevés időt vesz igénybe, hogy 15:30-kor száll fel Compostellából és 23:50-kor már Budapesten vagyok. Madridban kell várni majdnem 4 órát. Jegyek foglalva. 🙂
  Jó készülődést neked is!
  Buen Camino!

 • Timi

  Tapasztalt!
  Köszi a tippet, megnézem! 🙂
  Te már megjártad az utat?

 • Timi

  Kedves Lucille, Tomi, Zoli!
  Úgy látom mi kb ugyanakkor indulunk, így elképzelhető, hogy találkozunk! 🙂
  Még nem foglaltam repjegyet, még az opciókat nézegetem… Lehet hogy Biarritzba repülök Pozsonyból, Brüsselen keresztül, majd busszal, vonattal vagy akár stoppal a maradékot.
  Ti már foglaltatok jegyet?
  Már régóta tervezem az út megjárását, de most eldöntöttem, hogy véghez is viszem:) nincs mire várnom!:)
  Ha gondoljátok felvehetjük a kapcsolatot is majd!
  Jó készülődést!

 • tapasztalt :-)

  Timi!
  A pelikan oldalán találsz pozsonyi indulással augusztus közepére repülőjegyet Párizsba csak oda 10.700.- Ft-ért. Párizsból az Air France elvisz Biarritz-ba (kb. 25 eFt) onnan Bayonne-ba busszal (1 Eur)és már csak egy vonat (9,20 Eur) hiányzik hogy SJPP-ben legyél. Vagy Párizsból vonattal Bayonne-be változó áron nappali vagy éjszakai vonatozással. Visszafelé Vueling Santiago-Barcelona és Barcelona-Budapest Wizz Air. Nem tudom van-e jobb tippje valakinek 🙂 Buen camino!

 • Timi

  Sziasztok!
  Én augusztus végére tervezem az indulást, 24-e körül Sopronból. Lehetőleg Pozsonyi indulással… Van aki szintén ekörül indulna?
  Van valakinek jó tippje, hogy a legegyszerűbb/legolcsóbb eljutni Saint Jean Pied de Port-ba?
  Buen Camino!

 • Toni

  Kedves Lucille!

  Elnézést hogy kicsit későn reagálok az írásodra. Amikor megláttam hogy az adatok ugyanazok mint neked, én is jót mosolyogtam. 🙂
  Amikor eldöntöttem hogy megyek erre az útra, nagyon komoly okai voltak. Azt gondolom hogy ez az Út is olyan mint életünk útja, ki kevesebbet, ki többet jön velünk egy irányban. Soha nem tudhatjuk kivel hoz össze az élet és milyen célból. Ha a sors társat ad az utamhoz akkor azt örömmel elfogadom. Szerintem biztosan találkozunk, bár sok ember lehet körülöttünk, de gondolom bizonyos ismertetőjelek jellemzőek az Útra indulókra… 🙂
  Szívesen tartanám veled a kapcsolatot, ha te is gondolod, várom leveled az antonio972kukacfreemailponthu címre. Buen Camino!

 • Unige

  Kedves Zsolt!
  En agugusztus eleje elott nem tudok indulni Csikszeredabol. Te hogy tervezted az oda-vissza utadat, jo lenne egy kis segitseg nekem, mert meg nem foglalkoztam se repulojegyvasarlassal sem repulessel?
  Ha te is fel szeretned venni a kapcsolatot velem, irj az unigepakukacyahoo.com cimre. Varom.
  Buen camino mindenkinek!

 • Lucille

  Minden készülődőnek és úton levőnek Buen Camino! – lemaradt az előbb.

 • Lucille

  Kedves Toni!

  Azóta, hogy írtál, belső mosollyal tölt el, hogy van mégis egy útitársam a személyedben – ha egyelőre ismeretlen is-, akivel ugyanakkor megyünk és ugyanúgy készülünk. Remélem, hogy találkozunk is. Ha van kedved valamiképp kapcsolatban lenni, akkor jelezd. Szia, és további jó készülődést! Mindenkinek B

 • Zsolt

  Marosvásárhelyről indulnék Július elején.

 • Unige

  Sziasztok, valaki erdelybol keszul e a francia utvonalra? vagy valahol mas oldalon lehet felvenni a kapcsolatot?
  Buen Camino mindenkinek! Unige

 • Lucille

  Szia Toni,

  Hát ez vicces, örülök! Ennél jobban csak akkor mosolyognék, ha mellém szólna a jegyed az idTGV-n. 🙂 Kíváncsi vagyok, kiszúrjuk-e egymást valamiképp, mert ugye a repülő az még nem biztos, hogy ugyanaz…

  Eleinte azt gondoltam, jó lenne valakivel együtt kiutazni. Utána az jött érzésben, hogy később az Úton is egyedül szeretnék menni (már amennyire ez lehetséges, és ahogyan most gondolom -, ezért kiutaznom is egyedül kell. De ha mégis valamilyen módon társakhoz sodor az élet, azok nem véletlen találkozások. Az már biztos, hogy egy időben lesz dolgunk ugyanott. 🙂 Szeretem az ilyen típusú “véletlen” egybeeséseket, sorsszerű találkozásokat. Te mit gondolsz erről?

 • Toni

  Lucille,

  teljesen egyezik az utiterved az enyémmel, ugyanazokon a napokon, ugyanúgy utazunk. 🙂

 • Kornelia

  Kriszta: én most jöttem onnan haza, ha írsz privben, elküldöm az összes linket, amire szükséged lehet, és minden kérdésedre válaszolok.
  matrakorneliakukacgmailpontcom

 • Kriszta

  Primitivon járt már valaki? Szeptemberben szívesen elmennék , de elég kevés használható infóra bukkantam. Segítsetek, ha tudtok 🙂 köszönöm szépen

 • Pedro

  Én eleve egyedül indulok neki, a korábbi párizsi felajánlásom sem elköteleződés a továbbiakra. A neten található beszámolókból is az világlik ki, hogy az alkalmi, ott akár néhány napra talált útitársaknak sokszor többet köszönhetünk, ráadásul az alkalmazkodás kényszere sincsen meg.

 • szántó károly

  keresek társat az útra

 • Kornelia

  szerintem ebben az időben annyian lesznek úton, hogy tuti nem leszel egyedól. ez ott a főszezon

 • nemethz276

  Jollywalker! Nincs konkrét időpontom lefoglalva. A kiutazáshoz minden képpen szeretnék utitársat,de az egész útra az még jobb lenne. Augusztus közepétől szeptember elejéig bármikor tudnék csatlakozni valakihez aki ez időben tervezi. Zoli

 • Jollywalker

  Zoli! Én most foglaltam a jegyem Párizsba, 5-én indulok. Neked van már konkrét? Illetve végig az egész utra szeretnél utitársat? Mert én csak a kiutazás erejére, onnantol ha már sinen vagyok, egyedül tervezem…

 • kriszta

  Ha valaki nyáron tervezi az utat, és még nem tudja, hogyan jusson el Pamplonából Saint Jean Pied de Portba, akkor egy kis segítség. Június 1. és szeptember 30. között a Conda nevű busztársaság közvetlen járatot üzemeltet a két város között. A buszok naponta, 14:00-kor indulnak Pamplonából. Egy menetjegy ára 15 euró.

  A hírt itt találtam:
  http://www.elcaminodigital.es/index.php?seccion=noticia&idnot=981&sec=13

 • nemethz276

  A francia úton mennék Saint Jean Pied de Port-tól

 • Kornelia

  nemethz276
  én is ekkora tervezem az utat, idén másodjára, még nem tudom, hogy a primitivot ismétlem meg, vagy a francia úton megyek, de ha az akkor pamplonától vagy inkább leonból.
  a francia utat kissé unalmasnak találom, hiszen allig van benne szint, csak a nagy etapok,ezért még tanulmányozom az északi (Küstenweg, a parti )utat. ott ugyan van szint, mert a szint a 0-ról indul, de nincsenek magas hegyek.
  Bár a tervezésnél figyelembe kell venni azt is, hogy ez az időszak a csúcsidő, és ez minenképp a francia út ellen szól.
  Úgy hogy megyek, csak még nem tudom, hogy merre.

 • nemethz276

  Augusztus végén szeptember elején indulnék szeretnék csatlakozni valakihez: Zoli

 • Lucille

  Léna, köszi az ajánlást, majd még megnézem, van-e jó alternatíva.
  Neked Buen Camino másodjára is! 🙂

 • Pedro

  Július 13-i párizsi hotelköltségemet szívesen megosztom olyan zarándoktárssal, aki hasonló cipőben jár, nem horkol :-), és szintén a Montparnasse pályaudvarhoz közel keres olcsó szálláslehetőséget!

 • Lena

  Lucille,

  Annyira nem szép ám az a táj…és sok az idő az átszállások között…
  Ha elfogadsz egy ajánlást, inkább az éjszakaival menj és SJPDP és környékében gyönyörködj. 🙂

  Tomi,
  Várom majd a nyilacskákat! 😀

 • Péter

  Sziasztok,

  Június elején szeretnék elindulni stoppal Saint Jean Pied de Port-ba. Van kedve valakinek jönni?

  Péter

 • Lucille

  Tomi, én 25-én indulok Bp-ről, Párizsban alszom egyet. Nem találtam jó csatlakozást még aznap, na meg szeretnék gyönyörködni a szép francia tájban a a vonatról, ha már keresztülmegyek, ehhez meg nappal kell utaznom. IdTGV-vel megyek 26-án Bayonnba, onnan SJPP-be. A klasszikus odautat választottam, amit már annyian mások is előttem. 🙂 Akkor jó szervezkedést, és remélem, majd találkozunk valamiképp, esetleg szólj, ha egyezik az időzítés.

 • Tomi

  Sziasztok,

  Lena! Majd rajzolok neked sok sárga nyilacskát… 🙂 Ja, és teszek rá egy kavicsot is. 🙂
  Lucille, remélem találkozunk. Nekem még kicsit képlékeny a pontos indulás. +-1 nap… Hogy tervezed az odautat?
  Annamária, jó utat nektek.
  Buen Camino mindenkinek!

 • Lucille

  Szia Tomi!

  Én aug. 27-én indulok SJPdP-ből. Lehet, hogy találkozunk majd 🙂

 • Annamária

  Szia Tomi! Mi aug.27-én indulunk Bp.-ről, 2 nap múlva lennénk SJPDP-ban

 • Lena

  Szia Tomi!
  En szeptember elejen indulok a masodik utamra!:-) valoszinuleg nem fogunk talalkozni, de lehet, hogy hallok majd rolad!:-)
  Az uton levoknek Buen Camino es Ultreia!!! Mar alig varom, hogy en is nemsokara megint ott legyek!:-)

 • Lena

  Szia Kriszta!
  30 nap boven elegendo, en tavaly osszel 26 nap alatt jartam meg.:-) 30 nap alatt meg sietned sem kell majd.:-)

 • Tomi

  Sziasztok,

  Augusztus végén 26 körül indulnék SjPdP-ből, szeretném tudni hogy van-e valaki aki ez időtájt tervez? Hátha összehozna bennünket a tejút Istene… 🙂

 • kornelia

  Most jotttem haza a primitivorol.de annyira rossz volt az ido.hogy augusztuban elmennek ujra.Ha van kedve valakinek csatlakozzon.

 • Kobak

  Sziasztok.
  Május végi indulással keresek társa(ka)t. Francia úton, SjPdP-ből.
  Minden jelentkezőt örömmel fogadok. 🙂 Az úton levőknek kitartást.

 • Magilla

  Sziasztok!

  Az expressbouricot.com -on megtaláljátok az elérhetőségeket- menetrendet árakat stb!

  Magilla

 • Annamária

  Szia Magilla! Hogy sikerült telekocsit szervezned? Ismerős a kocsi tulaj vagy van valami fórum, ahol szerveződik esetleg?
  Válaszod köszi előre is!:)
  Buen Camino!

 • Kriszta

  Sziasztok! Szeptember elején szeretnék indulni, 30 napom van az útra, remélem annyi idő alatt sikerül teljesítenem – a francia úton mennénk.
  Egyedül vagyok, ha valaki csatlakozna az elején, vagy egy szakaszra írjon bátran!

  Kriszta

 • Kriszta

  Sziasztok! Szeptember elején szeretnék indulni, 30 napom van az útra, remélem annyi idő alatt sikerül teljesítenem – a francia úton mennénk.
  Egyedül vagyok, szívesen venném, ha valaki csatlakozna hozzám!

  Kriszta

 • Magilla

  Sziasztok!

  Május 8.-án 9 óra 30-kor indul tele kocsi Pamplonából a busz pályaudvarról, Saint Jean-ba!
  Akit érdekel jelezze!

  Buen Camino 🙂

 • Viki

  Sziasztok 2012 aug20-szept20 mennék a caminora, most még olcso a repjegy Bud-Madrid és onnan Saint-Jean-Pied-de-Port aztán goo,. ha csatlakozna vki irjon nyugodtan rám: halasz.viktoria@gmail.com.

 • Mariann

  Szia Jani!
  Kösz az infót. Szeretném felvenni veled a kapcsolatot hisz egyszerre leszünk úton. Légyszíves írj az e-mail-re: mariann.zsiday@gmail.com . Mariann

 • Jani

  Szia Mariann!

  Szombaton voltam egy klubtalálkozó, de nem találkoztam senkivel aki szintén akkor indulna, viszont 1-2 fő 3-4 nappal korábban és később indul, így szép számmal leszünk magyarok az úton.
  Jani

 • Timcsi

  sziasztok! Jani szeretném felvenni Veled a kapcsolatot.. k-t-22@freemail.hu köszi! Üdv. Timi

 • Mariann

  Szia Jani!

  Mi is ott leszünk!! Ági + Mariann mi is akkor érkezünk és másnap kezdjük az utat! Jó hogy más magyar is lesz velünk !!!Van még valaki aki akkor megy az úton?
  Mariann

 • Jani

  Sziasztok!

  Én május 22.-én délután érkezem SJPP-be, és másnap reggel kezdem az utat, amelyet 35 naposra terveztem. Ha valaki szintén akkor megy azzal szívesen találkoznék az április 21.-i klub napon, vagy május 22.-én délután SJPP-ben.

  Buen Camino!

 • Sziasztok!
  Én április 28.-án reggel 6.-kor indulok az ‘útra’. Bármennyire is felkészültnek gondolom magam, biztos lesznek nehézségek. Vagy mégsem? Megpróbálok laza lenni, hisz ez a lények. Már most próbálom magam mögött hagyni a stresszt, gondokat. próbálj meg lazítani, mondta volt Hofi mester. Ha valaki ilyenkor indul vagy infóra van szüksége, szívesen megosztom azt amit tudok.
  Buen Camino!

 • Gabi

  Sziasztok!
  Július 18. indulok a camino francesre Párizs-Bayonne-SJPDP úton (ezen a szakszon persze repülő, vonat kombó 🙂 )ha valaki csatlakozna az elején, vagy egy szakaszra írjon nyugodtan, larousse@hotmail.hu . Kb.30-32 napra tervezem az utat.Buen Camino!

 • Annamária

  Kedves Z!
  Köszi az infot! Kicsit csalódott vagyok, mert “vesztünk” 1 napot.
  Akkor inkább Párizsban alszunk egyet. Úgysem voltam még ott sem:)

 • Z

  A diós Riá-nak! 🙂
  Úgy néz ki, hogy tényleg nincs éjszakai vonat. Sőt az éjszakai az AUSTERLITZ-ről ment, ezek pedig a MONTPARNASSE-ról mennek.:(
  Legfeljebb aludtok egyet SJPDP-ben és pihenten indultok a Pireneusnak. 🙂
  Buen Camino!
  Z

 • Annamária

  Sziasztok! Mi aug. végére terveztük/tervezzük az Útat. Bp-Párizs-Bayonne-SJPDP-ig. Az év eleji tervek (hagyatkozva a tapasztaltak tanácsaira) szerint éjszakai vonattal terveztük megközelíteni a bayonne-i célpontot, azonban most azt látom – ha jól látom – hogy nincs éjszakai járatuk?
  Tudtok erről valamit? Van aki hasonlóan tervezte az oda utazást és 1. Ő talált éjszakai vonatot 2. vagy Neki sem sikerült?
  köszi előre is,
  Adiós!
  Ria

 • kata

  sziasztok,csak egy kis info: ha barcelonaba repulsz, onnan tovabb lehet menni vonattal pamplonaba, pamplonabol esetleg roncesvallesba szintén busszal. oda aztán értetek jöhet saint-jean-piedbol az express bouricot. de mashova is jarnak. kibirhato az ar, nekem igy jott ki a legolcsobban es leggyorsabban az odaút.
  nézzétek meg az expressbouricot.com oldalon. minden fent van.

 • Sziszi

  Sziasztok! Én július 4-én indulok a francia útra St JPP-ból. Szeretne valaki csatlakozni hozzám? akár az elejétől akár később…30-32 naposra tervezem – nincs több szabim -:(
  Ha jönnél velem, írj a szilviab21@gmail.com-ra!

 • Kornelia

  Rita: vártam az e-mailedet. Remélem nem keveredett el.
  Én vasárnap indulok, remélem neked is összejön az utad.

 • Magilla !

  Légy szíves írd meg az elérhetőséged, hogy fel tudjuk venni a kapcsolatot.
  mail címem: xacobeo@indamail.hu

  Üdv: Cirmos

 • Bálint

  Az email címem: flywithmecitromail.hu

 • Bálint

  Sziasztok!

  Egy jó kondiban lévő, kalandvágyó srác aki nem fél a megpróbáltatásoktól, azaz én… 🙂 keresek utitársat a caminora melyet már rég tervezek, és idén augusztus közepe – vége felé szeretnék megvalósítani. Másod magammal terveztem az utat, de úgy tűnik egyedül maradtam, ha csak valakinek nincs kedve csatlakozni vagy ha csak én nem csatlakozhatom valakihez…! Jelenleg angliában élek, de júliusban utazom Magyarországra! Kérlek ha érdekel a dolog ne habozz küldj emailt! Köszi!

 • Magilla

  Cirmos!
  7.-én indulunk! Ha van kedved csatlakozz!
  Magilla

 • Camino Frances. Május 8-12 között induló társakat keresem.
  Budapest-Barcelona-Pamplona indulással.
  xacobeo(kukac)indamail.hu

 • Mariann

  Szia Szági!
  Nagyon örültem, hogy írtál. Írtam az e- mailodra légyszí olvasd el vegyük fel a kapcsolatot: Mariann

 • Kornélia

  Szia Rita, hát persze: matrakorneliakukacgmailpontcom

 • D.Regdon Rita

  Szia Kornélia!

  Köszönöm, hogy írtál nekem! Lenne lehetőség rá, hogy privátban is emailezzünk?

 • Kornélia

  Rita: én április 15-én indulok Oviedából, az mindjárt itt van 🙂

 • D.Regdon Rita

  Sziasztok!

  Minél előbb csatlakoznék valakihez, valakikhez – én már áprilisra gondoltam…muszáj minél előbb elindulnom…

 • Kata

  Vanessza!

  Erősen gondolkozok rajta, csak egyedül nem szeretnék, legalábbis az elején..

 • Szági

  Szia Mariann!
  Én szívesen csatlakoznék, ha még nincs társad.
  Elérhetőségem: referkukact-online.hu
  Légyszí, válaszolj.
  Szági

 • Én igen!!! 🙂

  Most jössz? :)))

  vanessza

 • Kata

  Sziasztok!
  Van aki az Európa busszal utazik?

 • Kornélia

  Oximoron : mivel idén a primitivora már mindent megvettem ami kell, remélem nem kell jövőre mindenből újat venni, ezért azt tervezem, hogy az Északi útra jövőre benevezek.
  Tanulmányoztam az összes lehetőséget, engem a francia út nem hoz lázba, de az északi, végig a part mentén, homokos strandokon, néha komppal, az már igen.
  De az még olyan messze van, előbb a Primitivot kell abszolválnom, még 3 hét és indulok.

 • Mariann

  Sziasztok!
  Rendszeresen olvaslak benneteket én május 22 körül indulok a francia úton mennénk. Van valaki aki e körül indul mert a kezdetekhez szívesen csatlakoznék. 30-32 napra tervezem az utat most úgy érzem lassabban fogok tudni haladni mert az egyik térdem ” beteg”. De nagy az elszántságom és tudom ,hogy sikerülni fog. Szóval van valaki aki tud csatlakozni hozzám?

 • anna,
  én jövőre megyek. az időpont teljesen képlékeny: augusztus vagy szeptember a tervem. Elhatározásom szilárd és megdönthetetlen: 2013-ban (azaz jövőre) az 55.(!) születésnapomra lepném meg magam az úttal. Addig a pénzgyűjtés és a fizikai felkészülés időszakát élem meg, no és a férjem tiltó szavait. Ugyanis félt, mi lesz velem egyedül, ha elesek, ha megtámadnak? stb. az úton. Lelki támogatásra így nemigen számíthatok részéről, anyagiakra mégannyira sem. Sajnos. Szeptemberi indulást tervezek, az lenne az igazi, ha október 10-én érnék Santiago de Compostelába, de ez már a hab lenne a tortán. Tudom, hogy addig még rengeteg zarándok talpa lesz hólyagos az Úton, de hátha akad valaki, aki ennyire előre tervez. Nem szeretnék senkire ráakaszkodni, a magam tempóját követve mendegélnénk, mi ketten: a gondolataim és én. De az odaút, a visszajutás, de leginkább az a csoda, ami az Út során előfordul a fel-felbukkanó ismeretlen ismerősökkel, az újratalálkozás őszinte öröme hátha jobban megadatna, ha valakivel együtt utazhatnék! e-email: oximoron69[at]gmail[dot]com

 • anna

  Igen tudom, csak most teljes lazban egek, szivem szerint nyilvan most es azonnal indulnek 🙂

 • Kornélia

  anna, én ugyan most indulok, de tervezem jövőre az Északi utat a part mellett, de nem végig a 800 km, legfeljebb a felét, de az még olyan messze van, hogy nem érdemes belegonodlni

 • anna

  Sziasztok!

  Van esetleg valaki, aki mar most tudja, hogy következö nyaron menne? Sajnos iden nekem semmi nem adott, sem ennyi szabadsag, sem penz.
  Olyan valakit keresek, akivel nem feltetlenül “lognank egymason”, de a kiutazas, es a kezdetek mindenkepp közös lenne, abszolut nemtöl es kortol, illetve barmi mastol függetlenül. Persze, nem zarkozom el attol sem, hogy valakivel együtt csinaljam vegig, de nem egymas karara (gyorsasag, akarmilyen mas szempontbol).
  Vagy augusztusban, vagy szeptemberben mennek.

 • Lucille

  Azazhogy van még hely a 25-i járatra, de amikor én vettem, azt írta ki a rendszer, hogy már csak az az 1 van… úgy látszik, mégis van, de máris drágább. Esetleg indul még valaki ekkortájt?

 • Lucille

  Kedves Annamária!

  Köszönöm a gyors válaszodat! Képzeld, valami annyira hajtott, hogy alig, hogy egy hete hirtelen jött egy gondolat, hogy megyek, ma reggel meg is vettem a repjegyem aug. 25-re (ryanair – én vettem meg az utolsó jegyet a járatra, ezért is siettem). Ez azt jelenti, 1-2 nappal leszek előttetek, de nem akarok rohanni, csak ahogy jólesik, ezért jó eséllyel találkozunk… :)Persze ha van kedvetek találkozhatunk Út előtt vagy legalábbis kontaktálhatunk előtte. (Az email címedben nem hagytál ki egy ‘a’-t?) Viszont nem tudom, hogy mikor lesz vonat, egyelőre csak 26-án reggeli indulással látok egyet az idtgv-n. Nem tudom, hogy az az éjszakai, amiről a kedves utazótársak már sokat írtak, lesz-e vagy sem. Még körülnézek, autóbusszal el lehet-e jutni Bayonne-ba. Esetleg van valakinek tudomása erről? Nagyon megköszönöm a segítségeteket, egyáltalán, ezen az oldalon minden segítő információt megkap az ember a már tapasztalt Utazók megosztása révén. Szóval köszönöm!! Mindenkinek jó utat és csodaszép élményeket kívánok!

 • Tamás !

  Én májusban még kinn leszek, talán összetalálkozunk véletlen 🙂 Jó néha magyar szót is hallni… a sok karattyolás mellett 🙂

 • vanessza

  18 NAP !! JAjjjjjjjjjjjjjjjjjjj :)))

 • Annamária

  Kedves Lucille!
  Csillával indulunk 2012. aug. 27-én 16:10-kor Párizsba. (EASYJET)
  Szerintem Csillának sem lesz kifogása ellene, ha többen kezdünk neki az Útnak. Ha gondolod írj az annamriah kukac gmail.com címemre.

  160 nap…

 • Lucille

  Sziasztok!

  Múlt héten jött a bevillanás, soha ez előtt, de most annál intenzívebben: hívást érzek. A Francia utat szeretném végigjárni, augusztus végére tervezem az indulást, kb. 33-35 napot kalkulálok. Abszolút kezdő túrázónak minősülök, kondim átlagos, de addig még turbózom majd… Kedves Annamária, Csilla – Ti hol tartotok a készülődésben, pontosak-e már az utazási időpontok? Láttam, Ti is a napokban indultok. Nagyon örülnék útitárs(ak)nak, elsősorban a kiutazáshoz. Az Út részét a mostani elképzelésem szerint csendben, leginkább egyedül szeretném végigjárni, persze mindig örülve az ismerősökkel való összetalálkozásnak.

 • Schwartz Orsolya

  Zsolti!

  Küldtem e-mailt…

 • zsolti

  Szia Orsolya! Ti itt éltek? Gyalog gondoltatok indulni? Mennyien tervezitek?
  Kontaktolunk? email cimem: b.zsolt6@gmail.com facebook-on: B Zsolt Géza

 • Schwartz Orsolya

  Zsolti!

  Gyere velünk, mi június 19.-én indulunk, Párizsból

 • Jege, majd elmondom milyen volt: én április 15-én indulok

 • peregrina

  Zsolti, mikor indulnál és mennyi időt szánsz a sétára, mi lenne az útirány?

 • zsolti

  Sziasztok!

  Párizsban dolgozom, de elegem van az egészből, van kedve valakinek lesétálni velem innen?

 • Sziasztok!
  idén a camino primitivot választottam 🙂 Oviedoból máj. 12-től.

  Többen kérdezték SJPP elérhető-e busszal.igen: http://www.caminodesantiago.me.uk/st-jean-pied-de-port/travel-to-st-jean/
  http://www.csj.org.uk/planning.htm
  üdv, jege

 • Csilla

  19 éves vagyok, egyetemista, június közepén tervezek indulni, busszal utazom (spórolni kell) korban közeli útitársat keresek. (: Burgostól indulok.

 • Magilla

  Már csak 60 nap 🙂

 • Vidák Zsuzsa

  Én április 20-án, vagy ekörül indulnék. Utitársat keresek az odaútra meg esetleg vissza. email: vidzsukukacgmailpontcom.

 • Ildi

  Sziasztok!
  Van valaki aki június végén vágna neki az útnak? Én ekkorra tervezem…. 🙂

 • Judit

  Szia Szilvia!

  Nekem jó lenne a május közepe, és én is hasonló utitársat keresek… Ha gondolod csiganokukacgémélpontcom itt tudunk egyeztetni.

  Szép napot : Judit

 • Zahola Szilvia

  Sziasztok! Május közepén szeretnék indulni a francia úton. Olyan útitársat keresek, akivel inkább az odaút lenne közös. Magát az utat, nagyrészt egyedül szeretném megtenni.

 • Tamás

  Sziasztok!

  Májusban v. júniusban szeretném végigjárni az utat, Roncesvalles-től.
  Van Aki szintén menne ekkor és társaságra vágyik?
  Üdv.
  Tamás

 • Glevitzky Istvan

  Magillának!
  Várom válaszodat!Nem kaptam e-mailt!
  Üdv. G István

 • Magilla

  Orsi!

  Küldtem email-t!
  Magilla

 • Megvettem a repjegyet Asturia/oviedaba április 15-re, remélem jó idő lesz, ott most is 10fok és napsütés van.

 • Attila30

  Sziasztok!

  Május elején vágok neki a francia út második felének (500 km) Burgosból.
  Indulás máj.5-én Madridba WizzAir-rel, majd busszal Burgosba.
  Írjon, aki csatlakozna, vagy akinek van bármi jó tanácsa, a címem: nagy.atti(kukac)vipmail.hu
  Üdv,Attila

 • Magilla

  Glevitzky István!

  Küldtem neked email-t! Beszéljünk telefonon!
  Üdv
  Magilla

 • Glevitzky Istvan

  Magillának!
  Május 7-én indulsz? Látom Barcelonán keresztül SJPP-ba? Megírnád, hogy hogyan? Én is kb. ekkorra tervezem az indulást SJPP.-ból, de Párizson át terveztem! Lehet, hogy a Tiéd kedvezőbb! Előre is kösz és üdv. G I

 • Magilla

  Szia Orsi!

  Barcelona repülővel és onnan SJPP. 8.-án irány az ÚT 🙂
  A sitkei.istvan@gmail.com– tudunk levelezni.
  Buen Camino

 • Orsi

  Szia Magilla!
  Én is május 7-én indulok! 🙂
  Te merre mész?
  Szia
  Orsi

 • Magilla

  oximoron- nekem május 7 jött ki 🙂 jelentkezem ez természetes 🙂

 • @ Magilla,
  május 5-én? Buen Camino!
  ugye, jelentkezel majd, ha visszajöttél?
  🙂

 • Magilla

  Még 85 nap és indulok! 🙂

 • jozef

  köszönöm szépen a segítséget átgondolom az indulásig , minden jót nektek üdv Jozef .

 • Kornélia

  Én is épp ezért tervezem április közepére az utat, a meleg ruhát nyáron is cipelni kell, akkor legyen inkább rajtam 🙂

 • .. és még valami… akkor a szállások is kultúráltabbak még talán 🙂

 • Áprilisban még több az eső.. nagy sár, stb… nagy a különbség az éjjeli + nappali hőmérséklet között..
  Én mégis inkább azt javasolnám 🙂 Frissesség, szépség, tavasz 🙂
  az Új dolgok bejövetele.. ez mind a tavasz! 🙂

 • jozef

  Sziasztok ! azután érdeklődöm hogy áprilisi elején vagy szeptember elején javasoljátok az indulást szivesebben , köszi szép napot.

 • Szia Viki,

  A Budapesti El Camino de Santiago Klubban vannak Leendő zarándoktársak, akik a szeptemberi-októberi időszakban szeretnék megtenni az Útat.

  Ha teheted gyere el a Klubnapokra, ahol hasznos információkat is kaphatsz.

  http://www.elcamino.eoldal.hu

 • Szia Viki,

  Igen van aki szeptemberbe tervezi az Útat. A Budapesti El Camino de Santiago Klubban van utitárskereső program, ha eljössz a Klubnapra biztos találunk Neked utitársat.

  Jó felkészülést kívánok!

  Petrusz
  http://www.elcamino.eoldal.hu

 • Viki

  Van valaki, aki szeptember-október környékén indulna, és utitársat keres? 20 éves lány vagyok, már régóta szemezek az El Caminoval, de szívesen mennék valakivel együtt. Ha idén nem jönnek össze a dolgaim (suli, vagy munka) akkor azt hiszem nekivágok az útnak. Van valaki, aki szintén ősz környékén menne, és társaságra vágyik? 🙂

 • ildikó

  Glevitzky Istvánnak
  Kedves István!
  Küldtem elérhetőségeket(mobilomat is)a megadott E-mail-ra.
  ??????
  A repülőjegy foglalása miatt is érdeklődöm.
  Elérhetőségem: pildiko5(kukac)pickup(pont)hu
  Üdvözlette:P Ildikó

 • Kornélia

  Attila: http://www.idtgv.com kiadja SJPT is , de Puerto de somportból is lehet indulni, oda is van vonat

 • Attila

  Ismereteim szerint Saint Jeanba nem lehet eljutni tömegközlekedéssel a spanyol oldalról.
  Max. Roncesvallesig megy busz vagy vonat bárhonnan is.
  Roncesvalles és Saint Jean között gyalog vagy stoppal lehet menni. A táv kb.27 km, a Pireneusokon keresztül, ahol az út elhanyagolható része aszfaltos..

 • Barcelonából NEM megy busz Sant Jeanba.. legalábbis pár évvel ezelőtt még nem ment..

  Viszont megy Pamplonába, meg talán még közelebb is.. és onnan kell új buszra szállni, vagy álltalában át szoktam taxizni az emberek…

 • Kornélia

  Erzsébet: április közepe, még csak most nézegetem a rep-járatokat, a legtöbb járat palmai átszállásal megy, és nagyon csábít a lehetőség, hogy talán meg kellene állni, ha oda felé nem, vissza mindenképpen.

  A csomagról meg annyit, hogy nem szeretném poggyászként feladni, és szerintem nincs semmi olyan amit Oviedaban nem tudnék megvenni, ha szükséges. Talán a kontaktlencse folyadék a netzes.
  Én a repőlőre mindig viszek magammal tök üres kólás üveget, azt átengedik a biztosági kapun, megtöltöm a mosdóban vízzel, és néhány eurót azzal is meg tudok spórolni.

 • Sz.Laca

  sziasztok.
  tudja valaki,megy barcelonábol busz SJPP-ba?
  elöre is köszönöm

 • Erzsébet

  Kornélia!
  Azért adom fel a hátizsákot, mert olyan dolgok is lesznek benne, amit garantáltan elvesznek a kézipoggyászból (kisolló, bicska, 2x 0,75 l folyadék, mert nem biztos hogy aznap este vagy másnap korán reggel lehet palackhoz jutni SJPP-ben) Aztán meg lehet hogy a formájába is belekötnének, mert nem annyira szögletes.
  Hányadikán indulsz?
  Erzsébet

 • Z

  Kornélia!
  Nyugodtan vegyél botot itthon. Én is úgy vittem ki, hogy a hátizsákhoz fóliáztam és feladtam poggyászként a repülőbe. (persze így van plusz költség esetleg a fapadosoknál)
  Jó utat!

 • Kornélia

  Erzsébet: egy 10kg-os hátizsákot nem éri meg feladni poggyászként, mert elmegy kézipoggyászba – és garantáltan nem vszik el, amivel kevesebbe kerül így azt bőven fedezi egy bot ára. amit én hajlamos vagyok el hagyni, úgyhogy nem biztos, hogy egy bottal megúsznám.

 • Erzsébet

  Kedves Kornélia!
  Látom hogy áprilisban indulsz a primitivo-ra. Én ugyanakkor a Francia utat kezdem újra. 2007-ben már végigjártam. Éppen ezért lepett meg, amit a túrabotról írsz, hogy mivel repülővel utazol, nem tudsz vinni. Én bizony vittem magammal, és most is vinni szeretném. Természetesen úgy, hogy a feladott hátizsákhoz lesz hozzácsomagolva. Lehet hogy tévedek, és ezt már nem lehet így megcsinálni? Honnan van az információd, hogy nem lehet repülővel botot vinni?

  Szép napot!
  Erzsébet

 • Hortobágyi Anna

  Sziasztok,

  Örülök, hogyha tudok segíteni bárkinek a Primitivóval kapcsolatban.
  Van már egy lány akivel levelezek és vele megbeszéltem, hogy találkozunk személyesen.
  Ha gondoljátok, akkor összeülhetünk egy kávézóban és elmesélem, hogy milyen volt az Én utam és milyen tapasztalataim voltak ,mit vigyetek, mit ne és elsőkörben, hogy milyen a terepviszony a hegyek között.
  Elérhetőségem: hortobagyi.anna@t-online.hu

  Üdv:
  Hortobágyi Anna
  Ui: Bécsből repültem Madridba, majd metróztam és vonattal mentem Oviédoba,ahol Hostellben szálltam meg és másnap indultam útnak és így is nagyon húzos volt az első nap.Utazásra 1 nap minimum kell!!!
  Air Berilen a repülőtársaság,sokkal olcsóbb volt, mintha Pestről repültem volna-Mortons jegyiroda

 • Kornélia

  Eldőlt az indulás: április közepén idnulok a Primitivora Oviedaból, megkezdtem a visszaszámlást.
  Tegnap megvettem a bakacsot, és most járatom be. Érdekes volt, hogy a rajtam lévő 40,5 -es columbia helyett egy 42-es bakancs volt jo rám, hát legalább nem jön le a körmöm lejtmenetbe. Egy treking szandál szerintem még elkel mellé.
  Nem akartam, de kénytelen leszek repülővel menni, így botot nem fogok tudni venni csak ott a helyszínen.
  Sajnos a régi zsákom nagyon viharvert, nem bírná ki az utat, egy 30 l-est néztem ki. Az útikönyv szerint a súlya a testsúly 10%-a lehet+kaja.
  Úgy gondoltam,, ha ez a rövidebb út be jön, később megpróbálkozom a hosszabbal.
  A tiszai vízitúrákon azt modntuk, hogy aki az elsőt végig csinálja, az vagy soha többet nem jön, vagy jön minden évben, lehet hogy erre is érvényes.

  Érdekelne, hogy ti hogyan készültök az útra?

  Vettem egy Primitivos utikönyvet, most kezdem kijegyzetelni, na és a spanyol nyelvleckéket is kezdeni kell, mert a könyv szerint csak spanyollal lehet boldogulni, szerencsére a spanyol nem tul nehéz.

 • Glevitzky István

  Kedves Ildikó!
  Köszönöm válaszodat és az elérhetőségem a következő:glevitzkyistvan@freemail.hu Amennyiben ide írsz ott megadom a mobilomat is és akkor közvetlenebbül tudunk egyeztetni az utazással kapcsolatban! Az uttal kapcsolatos jegyek foglalása lassan időszerű!
  Érdeklődve várom válaszodat. Üdvözlettel: G István

 • Magilla

  Sziasztok!
  Én 50 éves leszek 3 hét múlva!
  Május eleji indulással keresek útitársat!
  Nekem Június 14. én kell itthon legyek egy családi program miatt.
  Innen visszaszámolva kb 35 napot terveztem. tehát Május 10 indulás lenne jó nekem.
  Egyenlőre az útitervem Budapest- Barcelona repülő, onnan busszal SJPP.
  Vissza Santiago- Barcelona- Budapest. A repülő mostani áron Kb:50 e Ft.
  Akinek van konkrét tapasztalata az út tervezésében a közelmúltból, megköszönöm ha leírja és elküldi vagy itt megosztja. e-mail- sitkei.istvan@gmail.com
  Buen Camino!
  Köszi

 • Annamária

  Kedves Anna és még azok, akik Párizs-Bayonne útvonalon közelítették meg SJPDP-t!
  Most tervezzük útunkat és elakadtam a Párizs-Bayonne szakasz tervezése között.
  Az IDTGV oldalán látom, hogy naponta mennek vonatok, reggeli indulással a kinézett repülőtársaság gépe 18:30-kor landulna Párizsban, aug. 27-én, így ott kéne aludnunk Párizsban vagy…?)
  Valamelyik blogban olvastam, hogy éjszakai vonattal közelítette meg a blog írója Bayonne-t, így nem vesztett napot.
  Aki tud segíteni kérem, ha engedi ideje, írja meg, hogy ért oda:)
  köszi előre is,Ria

 • Judit

  Vanessza!

  Gondoltam én is az európa buszra…ápr. 7 egy tanfolyam miatt nem jó… így marad a május 🙂

  Hortobágyi Anna!

  Emgem is érdekelne a beszámolód, ha megosztod velem megköszönöm:) csiganokukacgmailos. KÖszi mindenkinek : Judit

 • Andrea

  Kedves Hortobágyi Anna!
  Engem is érdekelne a beszámolód a Primitivorol.
  Az emailem annaandrea@freemail.hu
  Köszönettel
  Andrea

 • Nina

  Hortobágyi Anna segítsége nekem is jól jönne,kértem is már,hogy vegyük fel a kontaktot email-ben,de eddig még nem kerestél !:)
  linatothkukacgmailpontcom

 • Jutka

  Hortobágyi Anna! Nagyon kíváncsi lennék a beszámolódra. Én is tervezem a primitivot, de lehet csak jövőre fog összejönne. Nagyon örülnék ha írnál az utadról a privát címemre: jjutkaa kukac freemail ponty hu

  Buen Camino!

 • A mondat vége lemaradt… szóval… az Európa Busz havonta indít járatokat…. persze májusban, júniusban is megy.. és kicsi 8 személyes autóbuszokkal.. akik kifejezetten a caminora igyekeznek mind.. tehát máris nem lennél egyedül 🙂 Ráadásul mindent összevetve olcsóbb megoldás, mint az egyebek….

  csak egy ötlet 🙂

  Jó Utat! : vanessza

 • ildikó

  Glevitzky Istvánnak!

  Egyezik az Útitárs keresésünk.

  Elérhetőséget kérek. Köszönöm ildikó

 • Judit! Gyere az európa busszal, április 7-én 🙂

 • Szia OXIMORON!!!

  Miért tűnt el a Blogod??? Én szívesen bejelentkeznék…. vagy csak nem én fogtalak vissza azzal, hogy a régebbi bejegyzéseim kitöröltem? Ez egy egyén döntés volt… egyéni okok alapján…. ÖRÜLNÉK, ha újra kezdenéd.. és bejelentkezhetnék Hozzád 🙂

  vanessza

 • Kornélia

  Hortobágyi Anna: engem érdekel a beszámolód, ha irsz alább ott van az e-mail címem, köszi.

 • ildikó

  Glecitzky Istvánnak!
  Olyan társat keresek Én is az Útra, aki valójában egyedül tud lenni, de még sincs egyedül (hozzászólás ildikó január 27-én 16.15)
  Elérhetőséget kérek.

 • Kornélia

  Utána néztem a menetrendeknek és az útvonalaknak, tehát Oviedoból indulnék májuban, ez 300-400 km, ha finisterrei kitérővel.
  Indulás Münchenből vagy Nürnbergből repülővel, mert ez így lényesen olcsóbb, kb 100? (+29? a bp. – MÜnchen vonattal) Vissza Repülővel Santiágóból-Barcelónaba. Ha külön veszem a repülőjegyet sokkal olcsóbb, Santiágótól 30?, barcelóna 60?, van egy járat Müncneig 100? de azzal egy éjszakát kell várni az átszállásra.
  De ha már Barcelónaban jár az ember akkor miért ne nézne kicsit körül?
  Vissza is megvenném a jegyet, ha valami közbejönne akkor legfeljebb elmarad a Finistere,azzal is lehet nyerni pár napot.
  Az út szép, napi 20km -es etapokkal meg lehet csinálni, de van benne 500m szint kb naponta. Aki túrázott már, az tudja hogy ez egy átlagos nyílt túra, amit különösebb felkészülés nélkül is bárki tud teljesíteni.
  Ehhez keresek partnert. Én 55 éves, németül beszélek, spanyolul még csak most tanulok, átlagos felkészültséggel és anyagiakkal, ami azt jelenti hogy napi 20-30? semmi képpen nem tudok erre szánni.Ha valakit így is érdekel akkor irjon privátba: matrakorneliakukacgmailpontcom

 • Hortobágyi Anna

  Szia Mindenkinek,

  2011-ben töltöttem a 40.szülinapomat és meglepiből végig gyalogoltam az El Camino Primitivot.
  Sok tapasztalattal és gyakorlati információkkal tudok szolgálni, ha valakinek szüksége lesz rá.

  Sok sikert mindenkinek.

  Üdv:
  Anna

 • Kedves Glevitzky István,ha esetleg 65. szülinapodra lepnéd meg magad az úttal (szép kerek évforduló), társulnék, ugyanis én az 55. születésnapomra (2013.) tervezem megtenni a francia szakaszt Finistrréig. Igaz, májustól októberig bezárólag egyelőre tág az időintervallum, de természtesen szűkülni fog!

  itt jelzem: bárki, aki 2013-ban szeretné megtenni a fent említett utat, jelentjezzem! 🙂 köszönöm!

 • Kedves Laci!
  Na azért az sem olyan nagy baj, ha valaki tiniként indul – szerintem 🙂
  nincs a Camino életkorhoz kötve szerencsére 🙂
  Maayan

 • Hajrá!

  Végre valaki aki nem tiniként indul!

 • Glevitzky István

  2012.április végére, május elejére tervezem az El Caminó-t, francia szakaszra. 64 éves leszek és olyan társat keresek az útra, aki szintén nem szereti, ha ténylegesen egyedül van, hanem szereti, ha valójában egyedül tud lenni, de még sincs egyedül!Már edzek és nagyon várom az indulást! Társ jelentkezését várom!

 • Judit

  Sziasztok!

  Május vagy júniusi inulással keresek társat-(kat),elsősorban kiutazáshoz…Eddig terev repülő és vonat, de szóba jöhet más is.

  SJPP indulás, Finisterre a cél 🙂

  Valaki esetleg?

 • Kornélia

  megnéztem mit írnak a Primitivoról, azt hiszem ez nekem pont megfelelő, veszek egy másik utikönyvet, német nyelvűt találtam.
  Most elmegyek bakancsot nézni, mert szerintem a régi Columbia az tul nehéz lesz.
  Májusra tervezem az indulást. Na majd meglátjuk.

 • Kornélia

  Oximoron, köszi , megnéztem, hát lennének kérdeseim, nem nagyon értettem miért kell körberepülni Spanyolországot ha Oviedoba akar menni, de 40? hotelszobánál abba is hagytam az olvasást.

 • Kornélia,

  a “Primitivo”-ról találatam egy nagyon klassz blogot: http://caminoprimitivo.freeblog.hu/

  hasznos, tanulságos és olvasmányos!
  🙂

 • Kornélia

  Köszi szépen a felvilágosítást.Azthiszem veszek egy másik utikönyvet, mert a somport – Finisterre nekem túl hosszú, de az Ovideo nem lenne rossz, bár nem értem, hogy az miért francia, ha Észak-Spanyos országból indul.
  Amikor mondtam az ismerősöknek, hogy mire készülök, mondták, hogy indulhatok akár Nürnbergből is, mert az europai Jakab út itt megy el, de hát arra nem vállakoznék.
  Én májusi indulást tervezek, de vonattal, mert útálok repülni, a hátizsákot nem lenne érdemes feladni személy poggyászként, ami meg benne van azt meg nem lehet felvinni a feldélzetre, egy párizsi városnézést is szeretnék beiktatni.
  Bár lehet visszafelé érdemes lenne repülővel jönni, van valkinek tippje a hazaútra?

 • ildikó

  Sziasztok!
  50 év feletti társat,társakat keresek.Indulás május eleje.Utiterv, Bp.-Baecelona repülő, onnan vonattal vagy busszal SJPP. Végcél Finisterre.
  40-45 nap.

 • Andrea

  Szia Kornélia!
  A Primitivo Oviedo-ból indul és Palace de Rei magasságában közelíti meg a francia utat. Aztán bele is csatlakozik és Santiago-ig már a francia úton megy a zarándok tovább. Bár keveset tudok ennek az útnak a történetéről, de azt olvastam róla, hogy ez az eredeti zarándok út, ahol Jakab apostol, hispániai térítő útján is járta a vidéket. Sajnos több infóm nincs, pedig a nyáron a Primitivo-n szeretnék végig menni.

 • Kedves Kornélia!

  Az út ott kezdődik, ahol a lehetőséged kezdődik. Kezdődhet a lakóhelyeden is, ha van lehetőséged annyi ideig úton lenni! Vagy kezdődhet Leonban vagy Astorgában, vagy az utolsó 100 km-en is.
  Az etapok nem előírtak, ha Neked úgy esik jól, mehetsz napi 5 km-t is. Ezek csak javaslatok. Én napi 20 km körüli távolságot mentem, 40 nap alatt értem Santiago de Compostelaba, és még 5 napig mentem Finisterrébe. Ez a csodálatos az úton, hogy semmi sincs előírva 🙂
  A francia út eleje két helyről indul, Somportból, vagy Saint Jean Pied de Portból (SJPP). Több úton lehet eljutni Santiago de Compostellaba. Ezen utak részben összefüggenek a kiindulási helytől. Például a portugál út, Portugáliból közeledik. A primitivo egy másik irányból. De van északi út is. Kinek mi a szimpatikus, távolság, terepviszonyok, látvány szempontjából. Egy a cél Santiago de Compostela.
  Konkrétan a primitivoról, majd írnak mások.

  Buen Camino! az élet útján is 🙂

 • Kornélia

  Valaki árulja már el nekem mi az a primitivo? Az én uti könyvenben 37 etap van, +3 Fisterraig, ja és Somportnál kezdődik.

 • dincsike70

  Sziasztok!
  Május közepén indulok a Primitivora,2 hetet szánok az útra.
  Még mindig útitársat keresek :

 • Budapesti El Camino de Santiago Zarándok Klub weboldala!

  Az útnak induló zarándokok részére információk és tapasztalatok átadása, útnak indulásuk elősegítése.

  www,elcamino.eoldal.hu

 • Kálmán Olga

  Sziasztok!
  Sziasztok!
  Olga vagyok Szolnokról 58 éves. Július 13. péntekre tervezem az indulást aug. 18 kb szeretnék hazaérni anyukám 85. születésnapjára! Repülőjegyet még nem foglaltam, mert nem döntöttem el melyik utat válasszam a portugál szimpatikusabb meg talán kevésbé zsúfolt most láttam a camino filmet tegnap erről az útról készült hátránya h kevésbé jól felfestettek az útvonalak a spanyol jobban jelzett de a 100 fős kb szálláshelyek nem annyira vonzanak fizikailag tök szuper szerintem ahogy készülök hetente 3x úszom 2x szervezetten tornázok és október 23 óta minden hétvégén túráztam 10-16 km és 4-6száz m szintkülönbséget hegyekben váltott helyszíneken pszihésen nehezebb felkészülni a családom félt kirabolnak megerőszakolnak de én nem nagyon tartok ilyesmitől nem leszek egyedül sem térben sem időben bocs ha túl sokat beszéltem de még nagyon friss bennem az elhatározás tulajdonképpen pont 1 hete ébredtem arra a gondolatra h MEG AKAROM CSINÁLNI A CAMINOT!!!

 • Irén, ha gondolod, társulhatunk.

  ezeket írtam nem oly rég:

  “Elhatározásom szilárd és megdönthetetlen: 2013-ban (azaz jövőre) az 55.(!) születésnapomra lepném meg magam az úttal. Addig a pénzgyűjtés és a fizikai felkészülés időszakát élem meg, no és a férjem tiltó szavait. Ugyanis félt, mi lesz velem egyedül, ha elesek, ha megtámadnak? stb. az úton. Lelki támogatásra így nemigen számíthatok részéről, anyagiakra mégannyira sem. Sajnos. Szeptemberi indulást tervezek, az lenne az igazi, ha október 10-én érnék Santiago de Compostelába, de ez már a hab lenne a tortán. Tudom, hogy addig még rengeteg zarándok talpa lesz hólyagos az Úton, de hátha akad valaki, aki ennyire előre tervez. Nem szeretnék senkire ráakaszkodni, a magam tempóját követve mendegélnénk, mi ketten: a gondolataim és én. De az odaút, a visszajutás, de leginkább az a csoda, ami az Út során előfordul a fel-felbukkanó ismeretlen ismerősökkel, az újratalálkozás őszinte öröme hátha jobban megadatna, ha valakivel együtt utazhatnék! e-email: oximoron69[at]gmail[dot]com “

 • Sziasztok!
  Én 2013 nyarára tervezem mert addig szeretnék felkészülni testileg és lelkileg is.

 • Csill_a

  Annamária: én is akkoriban tervezem az indulást, illetve augusztus vége, szeptember eleje, de rugalmas vagyok. Lenne kedved esetleg együtt nekivágni?
  Részletek email-ben?: holdtenger(kukac)freemail.hu

 • Annamária

  2012. augusztus 26-28 körül tervezem a francia útvonalon az Utam megkezdését. Az elinduláshoz keresek útitársat. Párizs-Bayonne-SJPDP útvonalat néztem ki elsőre, de rugalmas vagyok. max 2 héten belül le szeretném foglalni a rep.jegyet.

 • Schwartz Orsolya

  kricsi!

  Fel tudjuk venni a kapcsolatot emailben? schwartz.orsi@gmail.com

 • Schwartz Orsolya

  Szia Sz.Laca!

  Konkrét időpontom nincs, csak a héten beszéltem főnökömmel erről és júniusban enged el, szóval akár a 12. is jó lenne. Megadom az e-mail címem, könnyebb lenne ott kommunikálnunk a részletekről: schwartz.orsi@gmail.com

 • Sz.Laca

  Szia S.ORSI!
  Mi junius 12.én indulunk,feltéve ha sikerül a vonatjegyet akkorra idözíteni…te mikor indulsz?

 • kricsi

  Szia Orsi!

  Én júniusban megyek, meg van már a jegyem 19.-ére, Párizs, onnan vonattal Bayonne majd SPPD. Az odaútra keresek én is társat, esetleg jó lenne neked az időpont?

 • Magilla

  Sziasztok!
  Május eleji indulással Valaki?

  Magilla

 • Schwartz orsolya

  Indul valaki júniusban el Caminora?

 • Schwartz Ori

  Orsi!

  Biztos keversz vkivel.

 • Nagyon szívesen ajánlok olcsó szállásokat,ha valakit érdekel a Csik-Sómlyói búcsúra .

 • Sanyi

  Encsi, Benedek, Nikus!
  Sziasztok!
  Én is július elejére tervezem az indulást (Encsihez hasonlóan államvizsga után). Jó lenne legalább a kiút erejéig társakat szerezni. Amennyiben valakit érdekel a dolog, írjon emailt:
  http://pastebin.com/ZKcccerR (link megnyit -> ott az email /spamek miatt ide nem írom be/)

  A Madrid + vonat verzió jó lenne nekem is.

 • Orsi

  Szia Schwartz Orsi,

  Te nem a Varga Gyula András parki általánosba jártál?
  O.

 • Schwartz Orsolya

  Sz.Laca!

  Én is júniusban mennék, de nem szeretnék egyedül indulni.

 • Elhatározásom szilárd és megdönthetetlen: 2013-ban (azaz jövőre) az 55.(!) születésnapomra lepném meg magam az úttal. Addig a pénzgyűjtés és a fizikai felkészülés időszakát élem meg, no és a férjem tiltó szavait. Ugyanis félt, mi lesz velem egyedül, ha elesek, ha megtámadnak? stb. az úton. Lelki támogatásra így nemigen számíthatok részéről, anyagiakra mégannyira sem. Sajnos. Szeptemberi indulást tervezek, az lenne az igazi, ha október 10-én érnék Santiago de Compostelába, de ez már a hab lenne a tortán. Tudom, hogy addig még rengeteg zarándok talpa lesz hólyagos az Úton, de hátha akad valaki, aki ennyire előre tervez. Nem szeretnék senkire ráakaszkodni, a magam tempóját követve mendegélnénk, mi ketten: a gondolataim és én. De az odaút, a visszajutás, de leginkább az a csoda, ami az Út során előfordul a fel-felbukkanó ismeretlen ismerősökkel, az újratalálkozás őszinte öröme hátha jobban megadatna, ha valakivel együtt utazhatnék! e-email: oximoron69[at]gmail[dot]com

 • Kedves Zarándok és leendő Zarándok Barátaim!

  A Budapesti El Camino de Santiago Zarándok Klub 2012.01.21-én (szombat)15:00-tól vár minden kedves Zarándokot és leendő Zarándokot. Egy jó kis beszélgetésre, informálódásra az Úttal kapcsolatban.

  Cím: 1065.Budapest, Podmaniczky utca 14. Podma Cafe Teaház (felső szinten)

 • Elhatározásom szilárd és megdönthetetlen: 2012-ben (azaz jövőre) az 55.(!) születésnapomra lepném meg magam az úttal. Addig a pénzgyűjtés és a fizikai felkészülés időszakát élem meg, no és a férjem tiltó szavait. Ugyanis félt, mi lesz velem egyedül, ha elesek, ha megtámadnak… stb. az úton. Lelki támogatásra így nemigen számíthatok részéről, anyagiakra mégannyira sem. Sajnos. Szeptemberi indulást tervezek, az lenne az igazi, ha október 10-én érnék Santiago de Compostelába, de ez már a hab lenne a tortán. 🙂 Tudom, hogy addig még rengeteg zarándok talpa lesz hólyagos az Úton, de hátha akad valaki, aki ennyire előre tervez. Nem szeretnék senkire ráakaszkodni, a magam tempóját követve mendegélnénk, mi ketten: a gondolataim és én. De az odaút, a visszajutás, de leginkább az a csoda, ami az Út során előfordul a fel-felbukkanó ismeretlen ismerősökkel, az újratalálkozás őszinte öröme hátha jobban megadatna, ha valakivel együtt utazhatnék! e-email: oximoron69[at]gmail[dot]com

 • Zsuzs

  Encsi! most kezdtem el olvasni a fórumot,megtaláltam a hozzászólásokat lehet hogy én is csatlakoznék hozzád én is junius végén államvizsgázom és utána tervezem az indulást. Ha gondolod felvehetnénk a kapcsolatot.E-mail cimem:birozsuzsanna87@gmail.com

 • Andrea

  Szia dincsike70 és Nina!

  A francia utat tavaly végigjártam és az idén a Primitivo-ra szeretnék eljutni. Tudtok valami irodalmat ajánlani amiben útszakaszok, szintkülönbségek, szállás lehetőségek…vannak? A francia út irodalma könyvtárnyi, de a Primitivo-ról szinte semmit nem találtam. Előre is köszönöm: Andrea

 • Magilla

  Sziasztok!
  Május eleji indulással keresek útitársat!
  Nekem Június 14. én kell itthon legyek egy családi program miatt.
  Innen visszaszámolva kb 35 napot terveztem. tehát Május 10 indulás lenne jó nekem.
  Egyenlőre az útitervem Budapest- Barcelona repülő, onnan busszal SJPP.
  Vissza Santiago- Barcelona- Budapest. A repülő mostani áron 50 e Ft.
  Persze ha van ötleted?
  Üdv
  Magilla

 • Magilla

  Szia Dini!
  OK semmi baj!
  Buen Camino

 • Csill_a

  Sziasztok!

  Augusztus közepén tervezem az indulást, a francia utat szeretném megtenni. Kb 30 napot szánok rá, de nem fixálom le előre, majd alakul. Valaki tervezi még ekkortájt? Jó lenne nem egyedül indulni.
  Üdv: Csilla

  holdtenger’kukac’freemail.hu

 • dincsike70

  Szia Magilla!
  Én a Primitivora megyek májusban,így sajnos a kezdő helyszínünk sem és az út hossza sem egyezik 🙁

 • dincsike70

  Szia Magilla!
  Én a Primitivora megyek májusban,így sajnos a kezdő helyszínünk sem egyezik.

 • Nina

  Szia Anna (Hortobágyi)!

  A Primitivo-ra indulok én is április végén,nekem is segítenél pár jótanáccsal,tudnivalóval?
  linatoth@gmail.com

  köszi szépen!

 • Magilla

  Szia Dini!
  Nekem Junius 14. én kell itthon legyek egy családi program miatt.
  Innen visszaszámolva kb 35 napot terveztem. tehát Május 10 indulás lenne jó nekem.
  Egyenlőre az utitervem Budapest- Barcelona repülő, onnan busszal SJPP.
  Vissza Santiago- Barcelona- Budapest. A repülő mostani áron 50 e Ft.
  Persze ha van ötleted?
  Üdv
  Magilla

 • Kornélia

  Ilona50 : Köszi a megerősítést, én is májusban akarok menni.

 • Ilona50

  Szia Erzsi! Én két időpontban jártam végig az utat, májusban, és szeptemberben. Mindkettőnagyon szép volt, de a május az sokkak szebb volt.kellemes idő, minden zöld és virágos, korán,és sokáig, még este 9.30 világos van,nem sötétben kell indulni,és nincsenek sokan. A döntés a tiéd! Üdv Ilona

 • Erzsi

  Sziasztok!

  Van valakinek tapasztalata, hogy mi az optimális időszak az útra? Márciusban milyen idő lehet ott?

  Erzsi

 • Encsi

  Kedves Nikus!

  Nekem tetszik az ötleted! valószínűleg gyorsabb és egyszerűbb lenne a bérelt autós változat, de nem igazán tudom hogy milyen árak vannak odakinn 🙂
  Te júliusban mikor szeretnél indulni, és hány napot tervezel?:)
  Encsi

 • Nikus

  Kedves Encsi és Benedek!

  Én is júliusban szeretnék indulni. Madridig repcsivel, Madridból vonattal vagy bérelt autóval (egy ismerősöm mondta, hogy szülei most azzal mennek, mert úgy jobban jönnek ki)SJPP-ig. Vélemény? 😀
  Nikus

 • Sz.Laca

  Szia Vali.
  Még mindig nem sikerült megoldani a vonatproblémát,viszont a repjegyek már megvannak,egy kivételével!!!még messze van az indulás,de már tuti!!!

  Valaki tud valami olcso szállást párizsban,vagy alternativ utat,hogy érdemes még egyszerübben menni a kiindulási pontig?
  L

Keress útitársat!

 

 

 

A következő HTML tag-ek használata engedélyezett: (kattints)

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*