El Camino – úti beszámoló

Gyere a Facebookra is!

Partnerek

Bognár Stúdió - SEO

RSS követés


Éppen frissülünk! Pár óra múlva gyere vissza, addigra működni fog minden!

Útitárs kereső

El Camino - útitárs keresőVan, aki nem szeretne teljesen egyedül nekivágni az Útnak, vagy a véletlenre bízni, hogy összetalálkozik-e magyar zarándokokkal.

Írd meg, hogy honnan, hová és mikor szeretnél menni… a hozzászólásokban egymásra találhatnak az útitársak!

(Ha megadod valakinek az e-mail címed, azt rejtjelezve tedd, pl. xy<kukac>valami<pont>hu, hogy az útitárs-jelöltek helyett nehogy a spamrobotoktól kapj levelet. :-))

2 325 hozzászólás Útitárs kereső

 • Encsi

  sziasztok!

  Kedves Maayan! Köszönöm a válaszod, sokat segítettél! Én kb 40 napot szeretnék szánni az Útra, és Finisterréig mennék. A napi km majd ott kiderül, urcaminos szálláslistám van, ez nagyon használhatónak tűnik, az utikönyv még beszerzésre várat 🙂

  Kedves Benedek!
  csak most olvastam, hogy te is július- augusztus környékén szeretnél menni. Ha esetleg van pontos terved már a repülőzésre, oszd meg velem, lehet csatlakoznék hozzád!

  Üdvözlettel:

  Encsi

  Buen Camino!

 • Szia Encsi!
  A “zarándoktúltengés” spanyolokból nyáron mindig van az utolsó 100 km-n.
  Az egész Camino csodálatos volt, ezt az egy dolgot kivéve. Hátizsák nélkül (a zsákot taxival vitetik) vagy kis 10 literes hátizsákkal mennek nagy csoportokban, hangosan. Előre telefonon lefoglalják a szállásokat (olcsón telefonálnak, mert ugye otthon vannak). Beszélnek spanyolul, mert ez a hazájuk, és a szállásokon elvétve beszélnek csak angolul, tehát nekik sokkal könnyebb.
  A szállás miatti aggódás aztán felüti a fejét, és sokan mások is hajnalban 4, 5 órakor kelnek, zavarva másokat is. Sötétben mennek, nem is látják az utat csak lámpával.
  Én nem voltam hajlandó beállni ebbe a sorba, sem pedig aggódni, hogy hol fogok aludni.
  Napi 20 km körüli távokat mentem és 46 nap alatt értem Fnisterrébe, végig gyalog 50 évesen egyedül, 13-16 kg volt a zsákom Egy napot Santiagoban maradtam, mert beteg lettem a megérkezés előtti két napon, betegen mentem, és jól esett megpihenni, bár addigra már rendbe jöttem.
  Összesen kétszer nem volt rendes szállásom, mármint nem albergében aludtam, hanem egyszer tornateremben és egyszer sportcsarnokban, de ott is volt zuhany, mosni is tudtam, a ruháim a bokrokon száradtak 🙂
  Nem esett jól a Santiago előtti 100 km, de megértettem, elfogadtam, hogy ez is a Camino, nekik ezt jelenti, itt töltik a szabadságukat.
  És nagyon boldog voltam, hogy megadatott (ehhez fel kellett mondanom a munkahelyemen) hogy megengedhettem magamnak, hogy lassan menjek és együtt lélegezzek a természettel, és minden percben csodáljam a hegyek, a kis patakok látványát, érezzem az eukaliptusz erdők illatát minél tovább.
  Mindenkinek kívánom, legyen elég ideje társakkal vagy társak nélkül ezt a csodálatos élményt átélni!
  Kicsit hosszú lett, de még mindig magával ragad az út 🙂
  Buen Camino

 • kricsi

  Szia Sz. Laca!

  Szerintem kell legyen azon az oldalon , mondjuk bal felső sarok választható nyelv opció, bár én még nem vettem meg a vonat jegyet mert eddig nem engedte a rendszer, túl messze volt még az indulási dátum 🙂
  Vali

 • dincsike70

  Szia Magilla!
  Ha konkrét az időpontod,beszéljünk,mehetnénk (utazhatnánk) együtt ha gondolod 🙂
  Dini

 • dincsike70

  Szia Anna!
  Nagyon örülnék minden tapasztalatnak,segítségnek. Hogy tudnám Veled felvenni a kapcsolatot? mail: be0404@gmail.com
  Előre is köszi: Dini

 • dincsike70

  Szia Anna! Nagyon örülnék minden tapasztalatnak,segítségnek. Hogy tudnám Veled felvenni a kapcsolatot? mail: be0404@gmail.com
  Előre is köszi: Dini

 • Magilla

  Szia Dini!
  Én akkor megyek a terveim szerint!

  Üdv
  Magilla

 • Encsi

  Sziasztok!
  Én június vége felé szeretnék indulni, pontos időpont még nincs:) júniusban államvizsgázom, szóval ezért a június végi időpont(jó a július eleje is). A július 25 előtti zarándoktúltengést Santiago fele szeretném kihagyni 🙂 Igazából a ki és hazautazáshoz keresek főleg útitársat, nem ragaszkodom ahhoz hogy együtt menjünk végig. SJPP-ből szeretnék indulni, a tengerig mennék. a kiutazáshoz talán a vonatot választanám, de ez még nagyon képlékeny.
  Van valaki aki ekörül tervezi az indulást?

  Buen Camino!

 • Hortobágyi Anna

  Kedves Dini,

  Sok sikert az úthoz, Én tavaly augusztusában tettem meg az utat és minden pillanatát élveztem,annak ellenére, hogy voltak benne időnként nehézségek is, de nagyon élveztem.
  Szívesen adok néhány fontos információt,ami érdelehet.

  Üdv:
  Anna

 • dincsike70

  Sziasztok!
  A tervem megváltozott,május közepén indulnék a Primitivo-ra. Indul valaki erre az útra ebben az időpontban?
  Üdv: Dini

 • Sz.Laci!

  A terveim szerint aug.7-é indulok Bp-Barcelona és onnan fel SJPP-ig
  vissza szept 21-én Santiagó-Barcelona-Bp.
  Ha valaki ebben az időszakban tervezi az utat kérem jelezzen!
  Laci

 • Sz.Laca

  Szia Kricsi!
  Mi junius 12.én indulunk,igy elötted leszünk 1 héttel…
  Mindenkinek ajánlom,aki csak teheti,menjen…egy percet sem szabad gondolkozni,ha hiv az ÚT,menni kell…
  indul valaki még e tájban?
  az egyetlen gondom a vonatjegy rendelés….nem tudok franciául:(
  buen camino!!

 • czibor anita

  szia ORSI!!!….én is akörül tervezem az indulást…nincsen még pontos időpont,de utazással együtt kb 5hetet szánok rá…. még én is csak most tervezgetem az indulást,,, ha gondolod a kiutazás tervezésében tudnánk egymásnak segíteni,,írj nyugodtan….Cibi

 • Nina

  SZia CIBI!

  A konkrét dolog a tervemben egyelőre az,hogy április végén megyek a Primitivo-ra,repülővel,semmi más nincs még lefixálva,jegyem sincs még,fejben rakom össze az egészet,még csak itt tartok.Az Út megtételét egyedül tervezem,utazást szintúgy,most így érzem,bár lehet,hogy ez még majd változni fog.Jó készülődést!

 • Benedek

  Sziasztok!
  Én terveim szerint vagy július, vagy augusztus elején tenném meg a közel 800km-es távot. Célom oda és visszafelé is repülővel való közlekedés lenne! Esetleg ha valaki tervez ebben az időpontban menni jelezzen!
  Üdvözlettel:

  B

 • Orsi

  Sziasztok!
  Én május 1-én indulnék és 31-én szeretnék visszajönni. Még nem vettem jegyet.
  Indul valaki ebben az időpontban?
  Szép napot!
  Orsi

 • Nikus

  Szia Cibi!

  Nincs rossz döntés az idővel kapcsolatban szerintem…mert bármi mellett is döntök, az azért van mert akkor kell mennem és azt kell megéljem, akár, hogy nem találok szállást. Kicsit engem is megrémiszt a meleg, de kaptam sok jó tanácsot. Valóban szebb a táj tavasszal, és az idő is kellemesebb, de államvizsga miatt csak júniusban tudnék indulni legkorábban, ehhez adódik még az éves szabadságolás a cégnél, és a “ajánlott” nyári két hét szabi, így végül is július-augusztus a lesz az a hónap amikor esélyt látok arra, hogy elengedjenek. Akkor meg már a szülinapomhoz igazítom… és még lehet szerencsém is az idővel:) Ha van időd írj priviben.

  Szia Attila! Már azt hittem eltűntél…:), de látom hogy rosszul adtam meg a címem… hiába, új 🙂 szóval egy másik: nagyniki kukac freemail pont hu (ellenőrzitem, jó :)) Várom a leveled!

  Ölelés mindenkinek!

 • czibor anita

  SZIA NIKUS….bocsi a késői reagálásért….sajnos nekem nem jó a július..nagyon meleg van akkor ,napközben akár 30-35 fok is lehet..én nem nagyon bírom a meleget.ezért választottam a tavaszt…ráadásul szerintem akkor a legszebb a táj,,tavasz az ébredés,virágoznak a fák,,,,::)szebb nem is lehetne….nem szeretnél inkább a tavasz mellett dönteni?,hallottam ismerősök beszámolójából,hogy nyáron rengeteg a zarándok,és elveszti az egész azt a jellegét amiről szólna ez az egész..nagyon hamar megtelnek a szállások,és minden zsúfolt..én ezt mindenképpen szeretném elkerülni….remélem hogy jól döntesz az idővel kapcsolatban,és sikerül majd minden ahogyan azt szeretenéd…üdv..CIBI

 • czibor anita

  Szia Nina!!! én is pont akkor képzelem az indulást,amikor te…vettél már rep jegyet,vagy te is az Europa busszal tervezed az indulást??? szerintem korábbi indulás mint április vége nem igazán jó, a bátyám és még egy két barátom is ebben az időben indultak,és nagyon optimálisnak bizonyult.a kiutazás jó lenne ha nem egyedül történne,,útközben úgy is sok minden alakul majd… örülnék ha írnál,és megoszthatnánk terveinket,…addig is minden jót…CIBI Keszthelyről.

 • Lamb

  Nina!
  Az az igazság, hogy nekem erre az időre adtak szabit.
  Nem hiszem,hogy hideg lesz, egyébként a sétánál nem melegszel be nagyon.Nem sok ruha kell,inkább jó. Simán elég, 1 pólóra, egy polár pulcsi és 1 esőkabát:) ez komoly.

 • kricsi

  Sziasztok!

  Nekem június 19.-re már meg van a jegyem- Párizs, onnan vonattal SJPP-be, ha esetleg valaki ekkor jönne, az utazáshoz csatlakozhatna, onnan meg majd úgy is eldől, hogy kinek hogyan kell haladnia 🙂
  Én kicsit hosszabbra tervezem, 36 nap, bár ebben benne van 2-2- nap utazási idő is.

 • Nina

  Szia Lamb!
  Nincs akkor még roszz idő?Illetve hűvös és olyankor ugye,több a cipelnivaló is 🙂 én április végétől tervezem a primitivo-t,de vannak fenntartásaim a hőmérséklettel kapcsolatban 🙂 Buen Camino!

 • Lamb

  Sziasztok. 2012.március 30-án indulok és kb. május1-én jönnék. Ez úgy 30 nap. Útitársat keresek. kovacslambertkukacgmailponthu.

 • Magilla

  Sziasztok!
  Én Május közepén 10-12 körül szeretnék indulni és Junius 15.-én vissza.
  Akinek jó ez és velem tartana írjon!

 • dincsike70

  Sziasztok! 2012.június közepe táján szeretnék indulni,de sajnos csak az út 2.felére van időm,így Leonból indulnék. Társat keresek az úthoz .
  Szép napot: Dini

 • Csill_a

  Sziasztok!

  2012 augusztusában lesz 10 éve annak, hogy úgy döntöttem, hogy egyszer nekivágok az útnak.
  Így az indulásom 2012 augusztus közepe.
  Ehhez keresek átlagos edzettségű útitársat/társakat!

  Üdv: Csilla

  holdtenger@freemail.hu

 • Szia Nikus ! Irtam de valamiért nem megy el az üzim . Az időpont jó a tempó ??? majd meglátjuk !? Léci pontosítsd az maíl címed .Utazást , hogy képzelted stb..Olvastam az Európabuszt . Tudsz valami konkrétat róluk ?

 • Kornélia

  A felkészülésről: én sokáig turáztam, és tudom, hogy napi 20km-t azt könnyedén meg lehet tenni, mert az kb 5 óra gyaloglás, 25, ha mindent bele számolsz, de 30 felett nekem már húzós, de még azt is meglehet csinálni, ha nincs benne szint.
  Izomláz mindig van, de 1-2 nap uán elmúlik, aszpirin legyen kéznél.

 • Kornélia

  Úgy látszik mindeki május elején akar indulni. Ha valakinek van kedve Münchenben hozzám csatlakozni, azt örömmel fogadnám, de csak az oda útra, mert az út hosszú, nem szivesen kötelezném el magam, de előtte egy párizsi városnézésre kapható vagyok.
  A visszaútat úgy tervezem, hogy Barcelona felé venni az irányt, onnan meg hajóval átmenni Malorcara, mert Palmaról szinte óránként van járat Münchenbe.

 • Nikus

  Szia Anita! Örülök, hogy írtál. Én is úgy terveztem, hogy készülök előtte. Hétköznap rövidebb, hétvégén hosszabb teljesítmény túrákkal. Viszont én júliusra tervezem és kb 25-27 napot szánok az útra magára. Szeretnék július 27.-én beérni. (akkor leszek 30 :)) De ennek ellenére, ha gondolod készülhetünk együtt, vagy ha nem ragaszkodsz a tavaszhoz, akkor indulhatunk is együtt. Lentebb megtalálod az email címem. Örülök ha írsz!
  Ölelés mindenkinek! Nikus

 • czibor anita

  Szia NIKUS::Én is 2012tavaszára tervezem az indulást…egy hajszál választott el tavaly ,hogy nem tudtam elmenni,de most nagyon elszánt vagyok az indulásra…ha van kedved ,csatlakozhatnánk….mennyi időt szánsz rá???én januártól tervezem hogy gyalog járok dolgozni,,,ha nem is minden nap de heti 4szer jó lenne kb.6-7 km…a barátaim elmondása szerint kemény dió,de hallottam olyan beszámolót is hogy nulla rákészüléssel simán végigjárta valaki az utat..az igaz hogy fejben sok minden eldől majd..boldog karit.ANITA

 • Erzsebet

  Sziasztok! En 39 evesen felkeszüles nelkül indultam szeptemberben es nem bantam meg. Szemelyes tapasztalatom az, hogy az ut lenyege abban rejlik, hogy egyedül kell elinduli. Nyilvan ez annak függvene is, hogy ki miert megy, de teljesen felesleges tulszervezni szerintem. Aldott ünnepet kivanok mindenkinek!

 • czibor anita

  Szia NINA,Attila!!!! olvastam.hogy ti is 2012 tavaszára tervezitek az indulást..én is akkor szeretnék menni….áprilisban még hideg lehet ,sokat esik az eső…ezért én inkább május elejére gondoltam…sok barátom megjárta már az utat,ez tűnik a legoptimálisabbnak…mennyi időt szántok az útra,én 5 hétre gondoltam napi kb,20 km t terveztem..én is most kezdem a felkészülést…ha gondoljátok én is csatlakoznék hozzátok….igaz majd út közben úgy is eldől ki merre milyen tempóban megy majd…nektek addig is kellemes Karit…ANITA

 • Nikus

  Szia “Mester Attila”!
  Örömmel olvasom, hogy velem tartanál… ha gondolod írj a nagy pont nikus kukac gmail-ra.

  Nina! Hajrá! Bírni fogod! Minden fejben dől el! A test a végsőkig teljesíti az agy parancsát 🙂

  Mindenkinek Boldog Karácsonyt Kívánok!
  Nikus

 • Adrika

  Szia Nina,
  biztos menni fog edzettség nélkül is. A hit a lényeg és az elhatározás.
  Boldog ünnepeket Neked is.

 • Nina

  Sziasztok!

  Tavaszra tervezem a Camino Primitivo-t,április végi-május eleji indulással,milyen lehet az idő ilyenkor?Egyedül mennék,semmi “előképzettségem” nincs,átlagos edzettségi szinttel rendelkezem,mi a vélemény,menni fog ?
  Boldog Ünnepeket Nektek!

 • Kedves “Nikus” én is 2012-ben szeretnék végig menni .Szívesen csatlakoznék hozzád ha nem bánod. Én még nagyon az elején tartok a felkészülésnek . Nem vagyok egy nagy túrázó de mindig olyan volt az életem , hogy elég sokat kellett gyalog járnom. Az elszántságom pedig nagy (tipikus bak vagyok )Az időpont is jó lenne mert lenne még időm kicsit “rágyurni”.

 • Adrika

  Sajnálatos, hogy negatív élmények és megélések is vannak az Európabusszal. Én április végén utaztam velük. Mindenkiért házhoz jöttek és hazavittek. Nekem nagyon bejöttek a fiúk és semmilyen teherautóból átalakított buszt nem tapasztaltam. Bármilyen negatív élményt bármilyen más utazást szolgáltatónál megtapasztalhattok. Lásd Wizzair. Sajnos nekem a visszafeléúton nem nagyon jöttek be. Mégis hazaértem.

 • czibor anita

  SZIA ANDRÁS:::köszi a jó tanácsokat,megfontolom….ez talán egyszerűbbnek tűnt mivel nem kell annyiszor átszállni,de nem mindig az egyszerű dolgok a legjobb megoldások. köszi …kellemes ünnepeket

 • Szia Andris!
  Ha Te vagy az az András, aki szemptemberben Mónikával egyutt volt a Caminon és Olaszországban dolgoztok, akkor dobj egy mailt légy szi a mindi kuk freemail pont hu címemre. Krisztivel jártam az utat, sokat találkoztunk, remélem emlékszel. Kuldenek néhány képet.
  Puszi,
  Andrea

 • Mátra Kornélia

  Május elején indulnék, vonattal tervezem, de sem angolul sem franciául nem tudok, tartok tőle hogy az átszállásoknál lehet gond.
  Az Európabusz útvonalát nem tudom, de ha Münchenben felvesznek az is szóba jöhet.

  Szivesen betársulnék valakihez, de csak úgy lazán az oda utra, én 55 éves vagyok, németől beszélek csak, a spanyollal most küzdök.

 • Ferenc

  Attilának!
  Én nem akartam leírni az Európa-buszos élményemet,de Andrásnak és
  Andreának teljes mértékben igaza van.Már eleve késve indultunk. Franciaországban nem autópályán mentünk, így állandóan eltévedtünk.
  A szükségleteinket egy tanya körül végeztük, mert minden zárva volt a benzinkutak pedig kártyásak voltak.Még jó,hogy a kutyákat nem uszították ránk.A tetovált karú gépkocsivezető a mezítlábas bal lábát állandóan műszerfalra rakta, ahol a klimatikus levegő befúvás volt.A követési távolság nem volt több 30 m,-nél. Az autóbuszról röviden csak annyit,hogy átalakitott teherszállitó jármű, öszvér űlésekkel koszos ablakokkal.A visszautat már nem mertem velük vállalni.

  SOHA TÖBBET EURÓPABUSZ!!!!

 • Laci

  Én Párizs felé vettem az irányt. Anyagiakban a repülőjegy 12.000, Ft, a vonatjegy pedig 40 euro volt Saint Jeanig. Azt hiszem ez nem volt sok, a vonaton hálókocsira váltottam jegyet, aludni is tudtam az éjszakai vonaton. Párizsból este 11 után pár perccel indult az éjszakai járat, nem volt aggódás az átszállás miatt, sőt egész délután Párizsban mászkáltam.

 • Attila

  Az Európabusz tök jó.
  Lazák és JÓK a pilóták, az hogy késnek? Hova kell sietni? Úgyis heteket kel eltölteni a gyaloglással !!! Az úton is ilyen türelmetlenek vagytok?
  Ha nem Európabusz, akkor ugye minimum: Bp-Párizs-Bayaonne-SJPD..
  Ez jobb ? Izgulni az átszállások idején, hogy odaértek-e?
  EUROPBUSZ forever !!
  ( én is velük mentem és a bringámat is vitték, ráadásul a házig hozták utánam az Út után Budapestre, mert visszafelé repülővel jöttem !!! )

 • Andrea

  Szia András!
  Szerintem aug végén együtt mentünk ki az európa busszal. Igen, osztom a véleményed, az európa busz elég gáz. Közel 10 órás késéssel érkeztünk meg, a kisbuszokat pedig éppen csak a szentlélek tartotta össze. Viszont olcsóbb mint a repjegy és nem kell átszállni, mert Saint-Jean-ban tesznek ki. De itt vége is az előnyök felsorolásának.

 • András

  Szia Anita! Nem biztos, hogy az europa-busz jó választás. Én és a többiek akik szeptemberben Velük utaztunk, szerintem mondhatom az Ő nevükben is jó nagyot csalódtunk a buszos cégben. Még jó, hogy visszafelé nem oda váltottam jegyet, ugyanis aki oda, az jól póruljárt… Üdv: András

 • czibor anita

  sziasztok…én igazából idei évre is terveztem az indulást,de sajnos sok dolog hátráltatott benne,így hát le kellett fújnom az indulást….2012 ápr.vége máj.elejére tervezném az indulást,utazik valaki ebben az időpontban???valószínű ,hogy eurpa busszal indulnék…CIBI

 • Sziasztok!
  2012. augusztus vagy szeptember hónapban tervezem (részemről rugalmas ez a két hónap), hogy elindulok.
  Útitársat keresek hozzá.

 • Szia Nikus!
  Írj a mindi kuk freemail pont hu címemre. Udv,
  Andrea

 • Nikus

  Helló Mindenki!

  2012 júliusára tervezem, hogy indulok. Valaki esetleg aki velem tartana? Akár csak a kezdő utazásra… aztán úgyis meglátjuk.

  Nikus

 • Nikus

  Szia Andrea!
  Hogy tudnálak elérni priviben? Lenne néhány kérdésem.
  Köszi! Nikus

 • Andrea

  A blog címe pontosan:
  http://www.mundicamino.blog.hu
  Buen Camino!
  Andrea

 • Andrea

  Sziasztok!
  Pár napja jöttem haza és annyit mondhatok, hogy életem egyik legnagyobb élménye volt!!! Fantasztikus utazás, kaland, elmélyülés, kapcsolatok, barátságok, tapasztalások, egyszóval minden, amitől több lesz az ember!!!
  Nagyon kevés pénzből sikerült megoldanom, az időjárással pedig szerencsénk volt, egy csepp eső nem esett a 35 nap alatt!
  Folyamatosan fogom feltölteni az élményeimet a blogomra, ha kedvetek van, akkor itt olvashatjátok:
  mundicamino.blog.hu
  Buen Camino!
  Andrea

 • kricsi

  Sziasztok!
  Sziasztok!
  Meg van a repülőjegyem! Jövő év június 19.-én indulok- Easy Jet-tel Párizs- aki esetleg tervezgeti ezen időpontra az indulását, társulhatunk.
  Valahol olvastam, hogy visa elektron kártyával mennyivel olcsóbban lehet hozzájutni a jegyekhez, tényleg így van, mivel most megvettem, így sem volt drága, de nekem csak master kártyám volt, így azért 4.200.-Ft-tal többet kell fizetni.

 • Gyuri

  Tehát a jövő tavsszal szeretnék indulni, és a lehető legkevesebb pénzből kihozni.Ha van még csóró közalkalmazott aki neki akar vágni,legyenszíves írjon a gyorgysuli@freemail.hu-ra.
  Gyuri

 • süli györgy

  Sziasztok! utitársat keresek kb jövő tavasszal indulok.
  Gyuri

 • Szia Nelli!
  Nem tudom, én nem találkoztam vele. Majd megkérdezem.
  Az elérhetőségét tudod?
  Köszönöm
  Maayan

 • Nelli

  Szia Maayan!

  Ez a Csaba szőke??Mert én összefutottam Santiagoban egy Csabával !:-)

 • Kedves Mindenki!

  Végülis útitárs keresés ez is 🙂
  A facebookon tagja lettem egy caminos csoportnak, és valaki külföldről keres egy Csaba nevű zarándokot, mert nagyon hiányzik neki. A csoport 2011. júl-aug-ban Caminon lévő zarándokoknak alakult, így gondolom, ő is akkor volt ott.
  Ha valaki ismer Csabát, aki most nyáron volt a Caminon, vagy netán ő maga olvassa ezt a bejegyzést, jelentkezzen, mert biztosan jólesne valakinek a vele való kapcsolat 🙂

  Maayan

 • Zoli

  …lemaradt a következő válasz.
  A 31 nap nem csiga lassú, de nem is rohanós.
  Azért kell pár nap, ha bármi közbe jön (pl lábfájás)
  🙂

 • Zoli

  Kricsinek!
  Én múlt évben voltam júniusban. Egy hetet esőben mentem…
  Egyáltalán nem vészes a meleg (ha van)
  Buen Camino

 • kricsi

  Még egy kérdésem lenne, ahogy olvasgattam blogokat, könyveket stb. átlagban 31 napra jött ki a táv, SJPP-ból Compostelaig, ez reális, avagy kevesebb nap is elég, bár én nem sietek, ha már egyszer elindulok:)?

 • kricsi

  Szia Maayan!

  Jajj, dehogy is baj, hogy hosszúra sikeredett a válasz, én már hónapok óta bújom ezt az oldalt, s most, hogy már konkrétan tudom, hogy megyek, és mindjárt meg lesznek a jegyek is, amik úgy igazán relizálják majd a dolgot, nagyon örülök minden segítő szónak, élménybeszámolónak- akár priviben is- ezek szerint a június közepétől július közepéig is meleg időszak, de túlélhető:) inkább minthogy fázzak, azt hiszem.

 • Szia Kricsi!

  Én most voltam július-augusztusban. Hát mit mondjak elég meleg volt, de 50 éves vagyok és kibírtam, nem volt elviselhetetlen. A reggelek annyira hűvösek voltak Galiciában, hogy pulóverben széldzsekiben (egyben az esőkabátom is az volt) is annyira elzsibbadtak az ujjaim, hogy végül sikerült a telefonomat is elejtenem. Kb 11 óráig nincs meleg, utána tényleg nagyon meleg volt, de sokat kell inni, az segít. Azt hiszem csak amiatt mennék legközelebb tavasszal, vagy ősszel, (a tél nehéz, főleg, mert nincsenek nyitva az alberguek) hogy minden évszakban megismerhessem a Camino arcát, minden évszak más érzetet kelt szerintem. Nekem inkább az volt a zavaró a nyárban, hogy sok a szünidős fiatal, és az utolsó 100 km úgy nézet ki, mint amikor – és idézek egy zarándokot – a patkányok kiszabadulnak valahonnan. Az egész arról szól nekik, hogy megkapják a papírt, a társasági életért, (ami azért lehet nagyon jó is, de nekem a Camino mást jelentett) és hogy érjenek oda minél hamarabb a következő zarándokszállásra. Sokan emiatt és hát talán a hőség miatt is hajnalban 4 órakor keltek és még sötétben mentek, mert csak 7 órakor világosodott augusztusban. Én inkább a hőséget választottam, mint a sötétséget. Igaz a későbbi indulás miatt háromszor nem volt szállásom (egyszer tovább kellett mennem, és kétszer tornaterem, ill. sportcsarnokban aludtam.
  Bocsánat, hogy hosszúra sikeredett, de még tele vagyok élménnyel, érzésekkel 🙂

  Maayan

 • vanessza

  Nagyon változó 🙂 Na, de az idei nyár hűvös/csapadékos volt.. azért nem ez az általános.

  Én májusban voltam, és hőség volt !! Egy nap alatt sötétbarnára égett az arcom, a karjaim!

  Egyébként pedig reggel és este nagyon hűvös van mindig, napközben pedig hőség 🙂

  vanessza.

 • Ági

  Szia kricsi!

  Én most júniusban voltam kb 3 és fél hetet…egyáltalán nem volt meleg,sőt… :)voltak melegebb napok,de egyáltalán nem az elviselhetetlen hőség..persze az is lehet,h egyszerűen szerencsém volt..az időjárás tökéletes volt a gyalogláshoz! ez az én tapasztalatom 2011-ből.. 🙂

 • kricsi

  Sziasztok!
  Jövő júniusban szeretnék menni, de sokan riogatnak a nagy meleggel, ezért kérdezem azokat, akik voltak már ebben az időben, tényleg veszélyes? Sajnos a gyerekek sulija miatt nem tudok hamarabb menni.
  Köszi

 • Erzsébet

  Szept 19-én hajnalban érkezem Barcelonába, onnan megyek tovább, ha valaki csatlakozna, jöjjön! Az Eurolines járattal Barcelona oda vissza most 29.900,- Ft volt. 🙂
  hometherapy@t-online.hu

 • Smid Attila

  Sziasztok! Én azt sem tudom, hogy mi kell ehhez az egészhez. Mennyi pénz, hogyan jutok el oda, honnan és mennyiért béreljek biciklit, mert én biciklivel szeretnék menni. Ha valaki tudna néhány infót adni megköszönném!
  Társam meg nincs sajna.
  atiriga8@freemail.hu

 • Mariann

  Sziasztok ! Októberre gondoltam az indulást, elsősorban a kiutazáshoz keresek társat/társakat. Persze ha jól bírjuk egymás tempóját, mehetünk együtt, az úgyis kialakul. Ide írjatok, köszi:moiracica@freemail.hu

 • Zsuzsa

  Andrea, sok nehezítő körülmény legyőzése után, már teljes gőzzel készülök a 7-i indulásra. A másnap reggeli, SJPP-ba való érkezés utáni rögtöni indulást aktuális állapotomtól teszem függővé. Nagyon remélem, hogy találkozunk az úton.
  Jó utat mindenkinek: Zsuzsa

 • Doefie

  sziasztok! Epp Leonban vagyok, magyaroknak hire sem hamva sincs 🙁 pedig jo lenne valakivel talalkozni… Ha valaki uton van, hatha osszefutunk 🙂 Buen Camino

 • Márta Iringó

  Kedves Anna!
  Köszi a választ.Bővebben e-mailban. miringo@freemail.hu
  Üdv: Iringó

 • Sziasztok! szeptember közepén szeretnék kimenni a Caminora. Előtte Inssbruckban leszek, így várhatóan onnan mennék tovább (esetleg megoldható, hogy oda is együtt menjünk, csak 1 vagy 2 napot leszek ott – a lányomat ott “adom le”)
  Ha valaki szívesen csatlakozna, kérem jelezze, ha lehet e-mailben mert az oldalra nem jövök naponta. hometherapy@t-online.hu

 • Andrea

  Sziasztok!
  Szeptember 6-án indulunk Párizson keresztül, eddig hárman vagyunk. Lehet még csatlakozni!
  Jaj, már nagyon várom!!!!!!!!!
  Buen Camino az útra kelőknek és a készülődőknek is!
  Andrea

 • anna halász

  Az Európabuszos utazásról , konkrétan Varga András úrról én is csak jót hallottam. Pozitív minden visszajelzés. Reméljük, az is marad! Minden jót kívánok nekik, sok sikert a munkájukhoz.

 • vanessza

  Egyébként májusban már nagyon meleg van kinn!

  Viszont április még csapadékos…. de akkor legalább meghittebb, mert kevesebben vannak! 🙂

 • Én jövő ÁPRILIS-ában utazom az Európabusszal végülis… De már eddig nagyon pozitívak a tapasztalataim róluk, így bátran ajánlom mindenkinek! 🙂

 • Atti

  Szia Robi.

  Én is májusra tervezem a zarándoklatot, még egyenlőre egyedül vagyok. de jó lenne ketten hárman utazni. Ha érdekel a dolog alitta5@citromail.hu

 • Nelli

  1 hete jöttem haza és vissza akarok menni!:-)))fantasztikus mindenkinek ajánlom!!!

 • Robi

  2012 májusában szeretnék végig menni a francia úton. Útitársat keresek, vagy csatlakoznék.

 • Atti

  Ki tud valamit erről az Európa buszról? Hol vannak infók róla?
  Köszi Atti

 • Atti

  Sziasztok

  2012 április vagy május hónapban tenném meg az utat, biciklivel. Ehhez keresnék útitársat, útitársakat. Menjünk együtt gazdagodjunk új élményekkel. Köszi Atti Pécs várok jeletkezöket

 • anna halász

  Kedves Márta Iringó! Az én felhívásomra jelentkeztél?
  Bocsi, csak most vettem észre a választ.
  Anna

 • Andrea

  András!
  Köszi az infót. Ez még mindig jobb hír, mintha most kezdenék összeszerelni a buszt. 🙂 Viszont ha csak 14-15 körül szedik össze az embereket, akkor 17 előtt nem indulunk el. 24 órás optimális utazási időtartamot figyelembe véve… hát jó későn fogunk oda érni. Meg még mire regisztrálunk… remélem lesz még szálláshelyünk. Na mindegy hát, úgy akarom ahogy lesz. 🙂

 • Andrea

  Kedves Bogáta!
  Küldöm e-mailen a részleteket.
  Üdv,
  Andrea

 • Bogáta

  Kedves Andrea!

  Engem a 6-a is érdekelne, de ez egy nagyon hirtelen jött ötlet, még semmire nincs jegyem, és túl sok információm sem, ezért is keresek társakat, segítenél a részletekben, mert szeretnék csatlakozni hozzátok, pl.: Ti mennyi időt szántok az Útra, nekem sajnos nincs egy hónapom rá, de mindenképp el szeretnék indulni, max. két részletben csinálom meg. Jövőre a második felét…
  Köszönettel,
  Bogáta

 • András

  Nem bírtam ki és megkérdeztem 🙂 , most tervezik az útvonalat, hamarosan írni fognak. A budapesti embereket 14-15 óra között szedik össze. Üdv:
  András

 • Andrea

  Szia András!

  Nem, még én sem kaptam visszajelzést. Jó lenne, ha ma írnának valamit az indulásról. 🙁

 • Andrea

  Kedves Bogáta!
  Szeptember 5-t akartál írni, ugye? 🙂 Szeptember 6-án indulunk hárman Párizsig, majd onnan az egyikünk az éjszakai vonattal, ketten pedig a reggeli TGV-vel Bayonne, majd SJPDP-be. Ha van kedved, csatlakozz.
  Buen Camino!
  Andrea

 • Bogáta

  Sziasztok!
  Csatlakoznék Reginához, aug.5-én én is tudok indulni, de csak fizikailag készültem rá…
  Hogyha még keresel útitársat, Regina (vagy bárki, aki mostanában indulna) írj(atok) a bogata.paulusz@gmail.com címre, ott megbeszélhetjük a részleteket.
  Bogáta

 • András

  Szia Andi!
  Én is várom már, csak jó lenne tudni, hogy mikor jön a busz… Csütörtökre ígértek infót, talán majd holnap… 🙂 Ti kaptatok már visszajelzést?

 • Andrea

  Sziasztok! Én is aug 27-én megyek a Caminora, Európabusszal. Már nagyon várom az indulást. :)))))

 • Attila

  Atti !

  Én tavaly tettem meg a francia utat bringával.
  Szívesen segítek, ha kell írj nyugodtan.
  nagy58@gmail.com

  Szia

  Attila

 • Márta Iringó

  Anna4
  Én szívesen csatlakoznék.

 • anna

  Tudom, még korai, mégis: leendő zarándoktársat keresek, a francia camino – remélt – végig járására.Tervezett időpont, (ami már negyedik éve tolódik)2012. május. Én friss nyugdíjas nő vagyok, bővebben magán emailben szeretnék.
  Minden, úton lévő zarándoknak kitartást és sok szerencsét kívánok. Akik pedig már megjárták az Utat, azoknak szívből gratulálok.

 • Atti

  Sziasztok

  2012 április vagy május hónapban tenném meg az utat, biciklivel. Ehhez keresnék útitársat, útitársakat. Menjünk együtt gazdagodjunk új élményekkel. Köszi Atti Pécs

 • Franciska

  Sziasztok,
  oktober 11-12 körül indul esetleg valaki?

 • vanessza

  Sziasztok! 🙂 Én is augusztus 27-én mentem volna.. de sajnos egy váratlan családi történés miatt át lett téve jövő áprilisra… 🙂

  úgyhogy én csak mentem volna veletek 🙂

  Jó Utat Nektek, és rengeteg élményt, köszönöm: vanessza.

 • Erzsébet

  Sziasztok ! Ki jön szept.8-án az európabusszal? Jó lenne addig ismerkedni egy kicsit. Üdv, minden zarándoktársnak Erzsi

 • Lin

  Sziasztok!

  Most érett meg bennem az elhatározás, szeretném megtenni a portugál utat. December elejétől lenne rá 1 hónapom, volt már valaki ebben a hónapban, illetve tervezi-e most valaki?

 • Reina

  Bár régen foglalkoztat a Camino gondolatata,igazán most kezd kikristályosodni,hogy tényleg belevágnék.Szeptember 5 körül valaki? 🙂

 • András

  Szia Ferenc!
  Én akkor megyek, szintén európabusszal.
  Üdv:
  András

 • FERENC

  Sziasztok!
  Megy -e valaki augusztus 27.-én az Europabusszal?

 • fuzs

  Szia Andrea !
  Örülök, hogy lesz mód találkozni magyarokkal már az út elején.
  Jó utat Nektek, Buen Camino

  Zsuzsa

 • Andrea

  Szia fuzs!
  Mi 6-án megyünk hárman szintén Párizs-Bayonne-SJPDP útvonalon. 8-án reggel kezdeném a gyaloglást, gondolom te pedig délelőtt, így valószínűleg Roncesvallesben találkozunk.
  Buen Camino!
  Andrea

 • fuzs

  Sziasztok!
  Szeptember 7-én indulok Párizsba repülővel, majd éjszaka vonattal Bayonne-ig, és SJPP-be. Érkezés után rögtön szeretnék indulni az Útra. Jön valaki ebben az időben?

 • Monkalisa

  Szia Ilona50!
  Még nem vettem jegyeket meg ilyesmi, de a döntés szerintem már megért bennem, hogy megyek. A héten vagy a jövő hét elején szerintem utánajárok, hogy jövök ki a legolcsóbban és úgy, hogy elég időt lehessek kinn. Néztem azt az útvonalat, amin Te jutsz ki, most annak húzósabb az ára, mint ha ettől függetlenül variálok, úgyhogy nem hiszem, hogy együtt fogunk kijutni, de abban bízom, hogy együtt fogjuk az Utat taposni 🙂

 • Ilona50

  Szia Monkalisa! A repcs 17.20-kor érkezik, és a vonat pedig 23.15-kor indul,6.30-ra ér bayonnne-ba, és 8.20-kor megyek SJPp az kb 1 óra, tehát délelött 9 és 10 között érkezek meg. Nemtudom,hogy érdemes-e akkor még elindulni-? Jó lenne ha elöbb is lenne szállás nemcsak Rocess.-be mert azért kezdésnek a 24km csak hegyreé azért az nemlehet könnyü. Te hogy döntöttél elindulsz? vagy még tervezed?

 • Monkalisa

  Ilona50!
  Én még nem tudom, hogy miként megyek, de szeptemberre tervezem. Ha olyan net lesz a közelemben, ami gyorsabb, mint ez, akkor megnézem, hogy mennyiből jönnék ki. Egyébként mennyi idő van a repcsi érkezésétől a vonat indulásáig? És Bayonne-ban mennyi a várakozási idő? Illetve így Te mikorra érsz célba?
  Üdv
  Mona

 • Ilona50

  Sziasztok! Jön valaki szept. 6-én az éjszakai vonattal Párizsból Bayonne-ig? Jó lenne valakihez csatlakozni,mert van idő a vonat indulásig. Az Esyjet-tel érkezem párizsba,addig hárman leszünk, de Ők reggel idulnak tovább.

 • Venczel Hajnalka

  sziasztok! én most indulnék augusztus 8 a után valamikor, ha valaki most menne, szivesen beszélnék vele! már régóta szeretnék, de most jött el az elhatározás! szép napot mindenkinek Hajni (naphajnalka@gmail.com)

 • Tintás Barnes

  Aug 2-án délután indul valaki az EasyJettel Párizsba?

 • Andrea

  Kedves MonkaLisa!
  Én még régebben vettem a jegyeket, így olcsóbb volt. Repjegy kb. 20.000 Ft, TGV 19 ?, vonat 8,80 ?. Visszafelé még nem vettem meg.
  Üdv,
  Andrea

 • MonkaLisa

  Kedves Andrea!
  Nektek így mennyibe kerül az odajutás? Ma átnéztem egy-két lehetőséget. Ha egyedül kellene utaznom, akkor Bp-Barcelona-Pamplona útvonalat választanám. Így viszont kimaradna az SjPP-Pamplona szakasz.
  Üdv
  Mona

 • Andrea

  Kedves MonkaLisa!
  Szeptember 6-án indulunk hárman Párizsig, majd onnan az egyikünk az éjszakai vonattal, ketten pedig a reggeli TGV-vel Bayonne, majd SJPDP-be. Ha van kedved, csatlakozz.
  Buen Camino!
  Andrea

 • MonkaLisa

  Üdv minden Útra vágyónak!
  Megfertőződtem. Egy nap, vagy még annyi se kellett. Ma elkezdtem tervezgetni az utat, átnézni a jegyek vételi lehetőségeit. Úgy látom, hogy szeptember közepe lenne az az időszak,amikor kimegyek, és október 23-n vissza. Vagy ki tudja még 🙂 Most időm van.
  Valaki esetleg tervezi ebben az időben a kijutást?
  Buon Camino
  Mona

 • Jege

  Szia Noemi!

  Allitolag itt vagy valahol elottem, szerintem hamarosan elkaplak. A nemet sracok mar meseltek Rolad.. Los Arcosba szenvedtem el magam ma, egesz gyorsan haladok. Roland is itt van valahol es Andi is mogottunk. Peterrol semmit nem tudok..

  Remelem hamarosan talalkozunk.

  Buen Camino!
  Jege

 • Benczéné Timár Irén

  2012 JŰLIUSÁBAN PORTUGÁL UTAT SZERETNÉM MEGTENNI, UTITÁRSAT KERESEK.eMAIL CÍMEM: adlergyor@hotmail.com

 • Benczéné Timár Irén

  2012 JŰLIUSÁBAN PORTUGÁL UTAT SZERETNÉM MEGTENNI, UTITÁRSAT KERESEK.

 • Hédi

  Nelli,
  dobj egy e-mail címet és utana megbeszélhetjuk a reszleteket.
  Üdv, Hédi

 • Nelli

  Hédi!
  Veled tartanék, legalább a kiuton nem lennénk egyedül, ha nem bánod!Tudsz adni elérhetőséget ahol megbeszéljük a részleteket?
  Nelli

 • Nelli

  Doefie! Te mikor indulsz??Lehet akár több, mint 13 nap, csak a lényeg hogy aug.22-re itthon legyek!!Nelli

 • Nelli

  Szai Hédi!
  Mikor tervezed visszajönni?Én mennék akár most 30-án is, bár még nincs jegyem, de el lehet intézni talán pár nap alatt a kiutat…:-) Nekem csak az a baj, hogy aug.22re vissza kell érnem!!!Te hogy számoltál mennyiből jönne ki az út?
  Nelli

 • szia HÉdi! ezer örömmel tenném, de én csak aug 25-én megyek… addigra talán már santiagóban lesztek 🙂
  Buen Camino!

 • Hédi

  Zsolt, Nelli, Doefie,
  júli 30-án este érkezem Barcelonaba repülővel (este ott alszom), másnap hajnalban vonattal át Pamplona és onnan busszal SJPdP-ba terveim szerint Júli 31-én délutánra ott leszek és ha minden összejön akkor már aznap délután nekivágok.
  ha valaki csatlakozna írjatok és megbeszéljük hol találkozzunk…
  Buen Camino, Hédi

 • Lőrincz Zsolt

  Erdélyből, Marosvásárhelyről szeretnék indulni Július végeén.Keresek utitársat.

 • szia Nelli! Burgosból indulok majd én is, Barcelonába repülök (malév), és ha elérem a vonatot, vonattal (renfe.es), ha nem, busszal megyek fel burgosba.
  a 13 nap nekem elég erősnek tűnik, én sokkal lazábbra terveztem (nem tudom, megéri-e rohanni?). ha tudok segíteni valamiben, szólj!

 • Nelli

  Nem tudom őrültség-e, de most kezdem nézegetni a jegyeket, stb. és úgy gondoltam, most hétvége környékén indulnék, és aug.22-re vissza kell érnem! Valaki tud segíteni utazástervezésben, mit hol érdemes foglalni stb, illetve van valaki aki menne ebben az időszakban?nagyonköszi!

 • Nelli

  Sziasztok!
  Érdeklődnék, hogy Burgosból is lehet indulni és végig menni? Ha valaki csinálta már így, az kérem segítsen, hogy a legegyszerűbb odajutni!Így azt hiszem, csak 13 etap a cél!?Időszűke miatt érdekel ez a lehetőség!
  Köszi a segítséget!
  Nelli

 • Jege

  Szia Noemi!

  Meg egy plusz forol (Andi) tudok, aki szinten ugyanazon a napon indul SJPP-bol. Biztos osszefutunk majd 🙂

  Andival mi ma Parizson keresztul megyunk es vasarnap este erkezunk SJPP-be.

  Buen Camino!
  Jege

 • Kedves Jege és Scsaurszki Péter! =)

  Én is 25én indulok SJPP-ből =)))

  Lehet hogy már Utam elején magyarokat lelek?:) Akkor ott találkozunk, ha minden úgy alakul!:)

  Csodás Utat mindenkienk!

 • Erzsébet

  Sziasztok !! Szeptember 8-án indulok az Európa Busszal. Kérlek írjatok, szeretném felvenni a kapcsolatot a leendő zarándok társakkal. Üdvözlettel Erzsi

 • Léna

  Szia Annamária!

  Én Szeptember 9.-én indulok BP-ről, Párizs-Bayonne-SJPDP-Santiago útvonalon.

  Üdv,
  Léna

 • Tátrai Annamária

  Lehet, hogy ősszel elmennék a caminóra, de csak szeptember 10 után érek rá.
  Az nem túl késői időpont e az induláshoz? Körülbelül mennyi pénzből és mennyi idő alatt lehet megcsinálni? Van e valaki hasonló paraméterekkel?

  köszönöm:annamária

 • Hédi

  Szia Petya!
  Köszi a segítséget, nagyjából ezeket találtam én is a neten, de még lehet hogy betérek egy remek kis turist info-ba hátha van valami privát “buszjárat” amit nem tettek fel a netre…
  Amúgy Swiss Air-el megyek átszállással ami csak este ér Barcelonaba, szóval mindenképpen ott kell töltenem az első estét, mert a Pamplonai vonat már 15:35-kor elmegy, ha szerencsém van akkor juli 31-én délután már SJPdP-ban vagyok.
  Sok kitartást és Buen Camino!

 • Szia!

  Milyen volt mesélj! 🙂 mennyi idő alatt mentél rajta végig? 🙂

 • Péter

  Sziasztok,

  Megjöttem. 🙂

  Üdv,
  Péter

 • Szia Hédi!

  Én is így megyek csak július 17.-én az az most vasárnap. Barcelonából elég szívás eljutni SJPP-be. Mivel mész? Wizzairrel? A reptérről be kell menned Barcelonába. Barcelonából el kell mennem Pamplonába. Pamplonából pedig megy busz SJPP-be. A szívás itt az időpontokkal van. (feltéve ha wizzairrel mész) A Wizz gép 8:30 re érkezik be (ha nem késik, de még nem utaztam wizzairrel úgy hogy ne késett volna). A vonat ami megy Pamplonába az 9:20-kor megy de ezt lehetetlen elérni mert a reptérről Barcelonába 20p a menetidő és a vonat a reptérről 9:08p-kor indul. Következő vonat ami Pamplonába megy az 15:35 ami 19:19-re érkezik meg. Viszont az egyetlen busz ami innen SJPP-ba megy az 14:00 tehát Pamplonába kell aludnod és csak másnap tudsz felmenni SJPP-ba.
  Itt egy link ahol írnak a Pamplona SJPP buszról:
  http://www.caminodesantiago.me/board/traveling-to-from-the-camino/topic11050.html
  Remélem segítettem 🙂
  Kérdezz bátran ha valami nem tiszta vagy írja ha valamit másképp tudsz 🙂

  Buen Camino! 🙂

 • Andrea

  Kedves Kriszta!
  Örülök a jelentkezésednek! Elöljáróban annyit, hogy szeptember 6-án délután repülök Párizsba, majd másnap reggel 7.10-kor a Montparnasse-ról Bayonne-ba az igazi TGV-vel!! A párizsi éjszaka még kérdéses, szívem szerint megnézném a sok nevezetességet, de hát egyedül azért mégsem, szóval jól jönne egy útitárs! 🙂 De még az is lehet, hogy megszállok valahol. Mindenesetre másnap délután érkezem SJPDP-ba és 8-án kezdem meg a gyaloglást.
  A többit e-mailben megírom.
  Ha van még kedve valakinek csatlakozni, csak bátran! Jó lenne egy kis magyar csapat! 🙂
  Buen Camino!
  Andrea

 • Hédi

  Sziasztok,
  júli 30-án érkezem Barcelonaba, tud valaki segíteni hogyan juthatnék el SJPDP-ba? Esetleg van még valaki aki akkor indul?
  Köszi, H

 • Fekete Krisztina

  Szia Andrea!
  Én szívesen csatlakoznék hozzád!39 éves vagyok.Még nem szerveztem meg a kiutazást.Légyszi írj a részletekről ide:Fekete.Krisztina13@gmail.com.

  Buen Camino
  Kriszta

 • Andrea

  Szia Ilona!
  Jaj de jó, legalább a repülőn nem leszek egyedül!!!!Örülök Neked, nagyon! Majd írok e-mailt is.
  Jön még valaki szeptember 6-án? Netán másnap a reggeli igazi TGV-vel? Várom a jelentkezést, ha valakinek van kedve velem átcsavarogni Párizst éjjel! 🙂
  Buen Camino!
  Andrea

 • Ilona50

  Szia Andrea!Nekem is megvan a jegyem szept.6-ra easyjet, csak a vonatra én még az éjszakaira vettem, ami 7-én reggel van Bayonne.ba. A reptéren találkozunk majd,de irhatsz is inci.kelemen@gmail.com

 • Kata Sz.

  Szia Petya, aug 5-6 körül tervezek beérni Santiagoba, három hetem van összesen sajnos, de ez is sokkal több mint a semmi:)) Egyszer már végigjártam 3éve SJPP-Santiago távot, mesés volt!!! Buen Camino!

 • Szia Kata! Most nézem hogy kicsit kapkodva írtam a hozzászólásomat noh de majd most kiegészítem 🙂
  “Sajnos” én Barcelonába megyek és onnan SJPP be próbálok majd eljutni. Burgusból kb mennyi idő alatt tervezel elérni Santiagoba? Én most úgy tervezem hogy Aug 12-13-14. felé leszek Santiagoba.

 • Kata Sz.

  Szia Petya!Júli 17.én indulok Bp-Madrid-Burgos,18.-án reggel indulok Burgosból gyalog végig Santiagoba.

 • Sziasztok!

  Július 17. én indulok Valaki esetleg indul akörül?

 • Erika

  Nagyon sok jó és hasznos tanácsot kaptam ezen az oldalon. Május 25-én szerencsésen hazaértem.
  Minden leendő zarándoknak kívánok jó utat, szép élményeket, lelki feltöltődést, kedves útitársakat, szóval: Buen Camino!

  Folyamatosan töltődő naplómat olvashatjátok: http://www.armaiera.blog.hu

 • Jege

  Sziasztok!

  Júl 25-én indulok SJPP-ből, Finisterráig tervezem aug 25-ig.
  Remélem páran összefutunk az Úton.

  Mindenkinek Buen Camino!
  Jege

 • Laci

  Sziasztok!

  Holnap indulok délután a párizsi útvonalon. 7,5kg a táska 🙂 Kedden hajnalban már sain jean pied de portba leszek. Szerdán reggel, aki arra jár nyugodtan szólítson le induljunk együtt! Piros zsák bézs kalap!:)

 • Ági

  Szia Dóri!

  Írtam:)

 • Dóri

  Szia Ági! Én lehet hogy veled tartanék, kérlek a részleteket itt: moscitta@yahoo.com

 • Ági

  Sziasztok!
  Júli 10-én indulok Barcelonába (repcsi),onnan vonattal Burgosba és onnan gyalog(550km Santiagoig kb,de az óceánig tervezem):)

  lehet csatlakozni:)

 • Scsaurszki Péter

  Sziaszok, az én utam igy fog kinézni: indulás: Berlin julius 16, biciklivel SJPP ig, Várható érkezés juli 26 körül
  julius 26 körül indulás SJPP ből.
  jo fizikimmal rendelkezek, siestni nem sietek, de viszolag gyorsan fogok haladni, de alkalmazkodni tudok.
  aki az utam bármelyik részéhez csatlakozna irjon (ha nem telejsen egyezik, az időpont, rugalmas vagyok, annyi, hogy aug végére haza kéne érnem), aki esetleg a bicos részét is vállalja velem, tudok adni erre a turára alkalmas elég jó minőségű biciklit 😉

  irjatok ide: peti.csucsi@gmail.com

 • czibor anita

  SZIA MAAYAN!!!Köszönöm válaszodat,de igaz a helytesítést megoldottam,de másféle problémák keresztezik utamat,,nagy sajnálatomra le kellett mondanom arról hogy veletek együtt elinduljak….nagy szükségem lett volna rá,de az élet most nem ezt a megoldást hozta nekem,és ezt el kell fogadnom,nem tudok erőn felül teljesíteni,hogy sikerüljön…de ami késik nem múlik,mindenképpen menni fogok egyszer az biztos,de talán még nem volt itt igazán az idő még…neked nagyon jó utat kívánok, érezd jól magam,teljesüljenek álmaid,sok erőt kívánok hozzá,és minden szépet jót kívánok neked,amit csak kívánni lehet::)))azt azért sajnálom,hogy személyesen nem találkoztunk..::))minden jót CIBI

 • Ilona50

  ISzia Kata! Most olvastam a fórumot, és én is társat keresek a portugál úthoz, bár a bejegyzésed már elég régi, az is lehet, hogy már túl is vagy az úton, de azért próbálkozom. Akkor is kérlek irjál, ha megcsináltad, mert nagyon kevés az infó a potugál útról és segitségemre lehetne néhány lona

 • Kata Sz.

  Kedves BÉva!
  Sikerül az utazásszervezés? Megvan már a repülőjegy?
  üdv, Kata

 • mária

  Andreának szeretnék üzenni a Montparnasse közelében lévő szálló lehetőségéről:
  kb.200 m-re az állomástól (vonat-ill.autóbusz)a Central Hotel
  Bővebben: csicseriborso333kukacfreemail.hu-n.

 • Péter

  Szia Ilona50,
  Austerlitz-ről.
  Üdv, Péter

 • Ilona50

  Szia Péter! Olvastm,hogy megvetted a jegyeket,azt szeretném kérdezni Tőled, hogy Párizsban melyik pájaudvarról indul a tgv vonat bayon-ba? Most nézegetem a repülő,és vonat jegyeket. Szeptember 8 körül tervezem az indulást,ha tudsz, segits nekem! köszi

 • Péter

  Sziasztok,
  Most vettem meg a jegyeket Jún.24.-én pénteken indulok SJPDP-ből és remélem Júl.11.-én érkezem Santiagóba. Buen Camino! Péter(33)

 • ádám

  Volt valaki Las Medulas-ban, Ponferrada mellett? Tud valaki infót, hogy lehet eljutni oda gyalogosan és onnan vissza a francia útra? köszi
  2 nap múlva indulok 🙂

 • Sziasztok,

  Én tavaly jártam végig. Idén,most szerdán – JUN 22 – indulunk a fiammal, hogy egy részét az Útnak közösen megtegyük. Több van a terveink között, mint “csak” zarándokút. Ha érdekel itt elolvashatod:

  http://www.camino.hunami.hu

  Üdv,
  Zoli & Máté

 • Szia Anita!
  Az alábbi hozzászólást említettem, majd keresd vissza, nem illesztem ide, mert akkor megint moderálni kell. Ott az e-mail címem, írj e-mail-t, hogy megírhassam az EurópaBusz árait!
  “Maayan
  2011. június 12. – 23:12”

 • Ági

  Szia Noémi!Honnan tervezed az indulást?Repülő,busz?Lehet,hogy ez az időpont(amit írtál) még nekem is megfelelne..Ági

 • Valaki indul Július 20-án? Vagy akörül?

 • Anita! A hozzászólásom sokkal korábbi, csak a rendszer nem engedte megjelenni 🙁
  Még 3 hét!

 • Andrea

  Kedves Léna!
  Én is téged szólítanálak meg, mivel előtted 3 nappal indulok. Ha tudsz a Montparnasse közelében olcsó és jó szállást, akkor légy szíves oszd meg velem az infókat. Bár az is lehet, hogy a szomszédos kávézóban töltöm az éjszakát. 🙂
  Köszi,
  Andrea

 • Balázs

  Szia Léna!
  Ha még áll a városnézés, akkor a tb76@citromail.hu az mail címem. Ott megbeszélhetjük a részleteket. Üdv: balázs

 • Laci

  Sziasztok!

  ma megvettem július 4-re a jegyemet párizsba. Másnap délelőtt már Saint jean pied de portba leszek.:) Holnaptól kezedben a szükséges felszerelések beszerzését. 1-2 éve olvasgattam az útról de május végén nyilalt belém, hogy mennem kell! Nagyon jó érzés volt, amikor megjött a telefonomra a visszaigazolás a jegyvásárlásról. Azt hiszem a következő két hét nagy mosollyal az arcomon fog telni.

  Végig olvastam a blogot és köszönöm a sok hasznos infot és gondolatot..

 • rózi70

  Tegnap értem/értünk haza a francia útról(+ Finisterra busszal). Ha azt mondom,hogy fantasztikus volt, akkor nem mondtam semmit…..:))

 • Márk

  És én még azt gondoltam, hogy nem fogok magyarral találkozni a caminon… Leszünk egy páran…

 • Ági

  Sziasztok!Július eleji indulást gondoltam,3 hét esetleg 4…tervem nincs,csak mehetnékem..:)

 • Kata Sz.

  Kedves Éva!
  Madridba repülök Wizzair légitársasággal, Madridból pedig busszal (ALSA busztársaság) 2:45 az út Burgosba. Santiagoból szintén busszal Madridba, és onnan haza. Madridban a reptértől nem messze van a busz állomás, oda taxival, metroval, vagy talán közvetlen shuttle busszal lehet eljutni 9-10km a reptértől! üdv, Kata

 • e.gyorgyi

  Szia Márk!

  Mi is 5.-én indulunk St.Jean-ból.Repülővel jössz Párizson keresztül? Foglaltál már szállást? Nekünk van egy + foglalásunk, ha kéred átadom. Le Chemin d’Étoile.
  Ha gondolod írj: e.gyorgyi@doradoxxi.hu
  Györgyi

 • BÉva

  Szia Kata,
  Én kezdő vagyok és a Te segítségedet kérném, hogy – hogy jutok el Burgosba, mert én is akkor szeretnék onnan indulni és útitársat keresek. Te mivel mégy oda és vissza?
  Kérlek segíts, Éva

  Kata Sz.
  2011. június 15. – 11:04
  Sziasztok! Én július 18-án indulok Burgosból. Ez lesz a második Caminóm egyszer már SJPP-ból végigjártam az utat. Lesz valaki Burgos környékén hasonló időpontban? Buen Camino! Kata

 • Márk

  Szia Heni!
  Én Cordula Rabe – Szent Jakab-zarándokút útikönyvet fogom vinni, de hogy mennyire hasznos, vagy jó az majd ott derül ki 😀

 • Kata Sz.

  Kedves Frici, akkor lehet, hogy összefutunk Burgosban vagy utána, St.Jeanból csodás az indulás, elképesztően gyönyörű a hegy tetején vezető út!
  Szia Márk! Útikönyv szerint nem szabad haladni, a Caminón spontán alakulnak a napok 🙂 Ha előre megtervezed, azért sem úgy lesz! Ez az a hely ahol nem mindig úgy alakulnak a dolgok ahogy az ember előre eltervezi. Általában sokkal jobban 🙂 🙂 én 17.én éjjel érkezem Burgosba Madridból, a szállásomat tegnap foglaltam le, 18.án reggel szereznem kell zarándok útlevelet 9-kor, azután irány Santiago. Van egy elég jó térképem, és angol nyelvű 2011-es útmutatóm scannelve amit érdemes vinni az útra, ha szükségetek van rá írjatok email címet és átküldöm! üdv, Kata

 • Heni

  Szia Márk!
  Melyik útikönyvet fogod használni? Mi július 25-én mennénk.
  Köszi: Heni

 • Márk

  Szia Kata!
  Én július 5-én indulok Saint Jean Pied de Portból, és ha az útikönyv szerint megyek, akkor 17-én este Burgos-ban alszok és 18-án reggel indulok tovább. Úgyhogy lehet, hogy összefutunk

 • frici66

  Kedves Kata Sz.!

  Én úgy néz ki, h nagyjából akkor érkezem oda de lehet, h előtte vagy utána egy-két nappal ezt most még így nem tudom, egy biztos 7én indulok St.Jeanból.

  Üdv Frici

 • Kata Sz.

  Sziasztok! Én július 18-án indulok Burgosból. Ez lesz a második Caminóm egyszer már SJPP-ból végigjártam az utat. Lesz valaki Burgos környékén hasonló időpontban? Buen Camino! Kata

 • Ádám

  Sziasztok,
  Én Jún 22-én indulok Párizsba, és 24-én hagyom el Saint-Jean-t. Indul ebben az időpontban még valaki? Ha nem, az sem baj, útitárs lesz bőven a 4 hét alatt

 • czibor anita

  szia Éva..én is július elejére tervezem az indulást,9én az Europabusszal indulnék,holnap foglalom a jegyem.többen is foglaltak a járatra,legalább is úgy tudom.aug 12 körül jönnék vissza.,de valószínű a visszaút már repülővel lesz.te mennyi időt szánsz rá??minden jót.CIBI

 • BÉva

  Sziasztok!
  Útitárasat keresek a Spanyol (Camino de Santiago)zarándok úthoz. Tervezett indulás július eleje Budapestről. Még nem terveztem meg az indulást, a leendő útitársammal/társaimmal együtt szeretném.
  Kérlek írjatok vissza.
  Köszi, Éva

 • Szia Ilona!
  Még csak készülök menni, de már most érzem, hogy többször szeretnék, pontosabban minden évszakban szeretnék végig menni. Szerintem minden évszaknak különös és egyben nagyon más hangulata van. Azt gondolom, hogy emiatt mindig más és más dolgok jönnek felszínre az emberben.
  Üdvözlettel
  Maayan

 • Léna

  Szia Adrika!

  Mikor indultál, és mennyi idő alatt jártad végig?
  Engem sajnos szólítanak vissza a kötelezettségeim, ezért muszáj leszek alaposan tervezni, hogy még legyen időm az eltévedésekre és városnézésre is. 🙂
  még 88 nap van hátra.

 • Adrika

  Sziasztok,
  én most jöttem meg a francia útról, jún. 3.-án. Olyan élmény, biztosan bármelyik út ilyen, hogy visszamegyek majd valamikor.
  Minden útra készülőnek és úton levőnek kívánom megélni.

 • Ilona50

  Sziasztok! Utitársat kerestem a portugál úthoz, egy korábbi hozzászólásban, de senki nem akar jönni? Van biztos olyan a fórumozók között aki 2-szer járta végig a francia utat, a kérdésem az lenne,hogy ugyan olyan nagy élmény másodszor is végigjárni mint először ?

 • Léna

  Szia Balázs!

  Ha 9.-én indulsz te is (én az Easyjet 9-i járatával repülök – 15:10kor indul), akkor mindenképp összetalálkozunk! Sőt akár még az ottani szállást is megoszthatjuk, én a Montparnasse közelében tervezek megszállni, mert onnan indul másnap reggel a TGV.

 • Szia Anita!
  Az e-mail címem maayancvi@gmail.com. Ott bővebben tudunk írni egymásnak. Ha írsz, akkor el tudom küldeni az EurópaBusz tájékoztató levelét.
  Éreztem, hogy jönni fogsz, hogy sikerülni fog.
  Arra akartalak kérni, hogy hagy ott a vendégeidet, mert azt éreztem, hogy jönnöd kell, de rábíztam a gondviselésre, hogy sikerüljön, ha tényleg jönnöd kell 🙂
  A félelmekkel kapcsolatban pedig egy videót ajánlok, Neked és mindenkinek, akiben félelmek vannak bármivel kapcsolatban (csak másfél perc)
  http://www.youtube.com/watch?v=sb2YOg_dkQM
  Ja és az EurópaBusz most ért ki SJPP-ba, emiatt nem kaptál választ – szerintem.
  Üdvözlettel
  Maayan

 • czibor anita

  SZIA ESZTER!!!TÚL sok mindent nem kel vennem,mert 2 nagyon jó barátom 1 hónapja jött meg,és sok mindent kapok tőlük,főleg jótanácsokat,amik megfizethetetlenek. A bátyám is megjárta az utat ,igaz 5 éve,azóta sok minden változott.Megkaptam ajándékba az útlevelet,meg a kagylót ami a zarándokok hátizsákjából nem hiányozhat.ezek a kis jelek::))még nem teljes a kép mit viszek,az viszont biztos hogy 1nagy elhatározást,legyőzni magamat ,a félelmeket,ami nagy és nemes cél.:::)))

 • eszter

  Szia Anita!

  Ez a beszéd, nagyon örülök, h sikerült elintézned a helyettesítést és velünk tartasz. Ne aggódjál minden rendben lesz. A cuccokat mikor fogod megvásárolni? Feltétlenül vegyél túrabotot, mert nagyon jó barátod lesz az út során. Írjál, segítünk amiben tudunk.

  eszter

 • czibor anita

  SZIA ESZTER!!!gondolom olvastad te is ,hogy írtam a többi közös utitársaknak,hogy mégis el tudok indulni veletek.nem egyszerű ezt megszervezni,az alkalmazottam felmondott,de sikerült 1 régebbi tanítványomat megkérnem hogy húzzon ki a pácból,és tudna helyettem dolgozni.,Van egy szépségsalonom Hévízen ,és a vendégek miatt nem zárhatom be az üzletet.kihagyhatatlannak érezném ha nem mehetnék:::)))),igaz fizikailag nem készültem rá,de majd sétálgatok addig amennyit csak tudok.:::)))mégha egyedül is szeretné mindenki megjárni ezt az utat,akkor is valahol nagyon jó hogy” hazaiak” is a környezetben lesznek.szép napot

 • czibor anita

  SZIA ZIZI!!!írtam ,hogy nem tudok együtt veletek indulni,de mégis sikerül .hogyan tervezed a vissza utat,megszervezted már???én is kb 1 hónapot tudok rá szánni ,szeretnék tovább is maradni,de sajnos a munkám miatt nem tudok.augusztus második hetében szeretnék visszajönni.lehet hogy együtt indulnánk,és érkeznénk??

 • czibor anita

  szia Maayan!!!Igaz írtam,hogy nem tudok elindulni az útra,de úgy néz ki,hogy kaptam az égiektől segítséget,és sikerül mindent megoldanom,és elindulhatok veletek a busszal.írtam az europabusz felé 1 imailt,szerencsére még van hely,az árakról érdeklődtem.de sajnos nem találtam semmit róla,tudnál nekem ebben segíteni??köszi.szép napot?

 • Márk

  Szia Gyula!
  Akkor remélem azért valahol összefutunk. Valahogy majd ledolgozom a két nap hátrányomat…

  Üdv: Márk

Keress útitársat!

 

 

 

A következő HTML tag-ek használata engedélyezett: (kattints)

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*