El Camino – úti beszámoló

Gyere a Facebookra is!

Partnerek

Bognár Stúdió - SEO

RSS követés


Éppen frissülünk! Pár óra múlva gyere vissza, addigra működni fog minden!

Útitárs kereső

El Camino - útitárs keresőVan, aki nem szeretne teljesen egyedül nekivágni az Útnak, vagy a véletlenre bízni, hogy összetalálkozik-e magyar zarándokokkal.

Írd meg, hogy honnan, hová és mikor szeretnél menni… a hozzászólásokban egymásra találhatnak az útitársak!

(Ha megadod valakinek az e-mail címed, azt rejtjelezve tedd, pl. xy<kukac>valami<pont>hu, hogy az útitárs-jelöltek helyett nehogy a spamrobotoktól kapj levelet. :-))

2 325 hozzászólás Útitárs kereső

 • eaglet

  A nyáron leszek 61 éves és mivel dolgozom igy csak június közepétől augusztus 20-31-ig tudnék menni. Ebben az uborkaszezonban merném a kollégákra bízni a munkát. Kerékpár útban is gondolkodom.

 • zsolt

  Kedves Anita
  kérlek jelentkezz.
  mullerzsoltika@gmail.com
  Zsolt

 • Eszti

  Útitársat keresek a Camino végigjárásához. Én 38 éves nő vagyok.
  Az utat június-július vagy szeptemberre tervezem.Írj a cseresznyevirag11@freemail.hu – ra. köszi.

 • Kati

  Kedves Angéla !

  Én 70 km-re élek Nyíregyházától. Szeptember közepére tervezem az utat, előbb nem tudok indulni a munkáim miatt. Ha neked így is megfelelne akkor felvehetjük a kapcsolatot. 39 éves vagyok,és erős az elhatározás bennem.
  e-mail címem: katalin.tempfli kukac hotmail.com
  Buen Camino !

 • eszter

  Kedves Mária!
  A múlt héten fogalmazódott meg bennem végérvényesen, hogy én is megjárom a Caminot. Azért írok Neked, mert és sem tartozom a fiatal kategóriába, 55 éves vagyok. Olvastam, hogy Te nyáron szeretnél menni. Én csak 2012 junius elejére terveztem az indulást. Az időpont igaz, hogy elég távoli, de gondoltam, hogy amennyiben Neked sikerült és hazaérkeztél, akkor a segítségemre lennél és megoszthatnád a tapasztalaidat és tanácsaidat.
  Addig is barátsággal és szeretettel: Eszter Ui. Haesetleg valamiben a segítségedre tudok lenni akkor nagyon szívesen segítek, ha tudok:)

 • Cseh Angéla

  Sziasztok!

  Minden tiszteletem azoknak akik már már megtették az UTAT!
  Második éve tervezem, de egyre inkább azt érzem, hogy hív az Út.
  43 éves vagyok, nehezen viselem a meleget, éppen ezért én is április-májusra gondoltam, gyalogosan Szívem szerint már most elindulnék lesz ami lesz alapon.
  Sajnos én csak oroszul beszélek, de valahogy csak megértetném magam. Ha valaki Nyíregyháza környékéről érdeklődne, kérem jelezzen. Én is szívesen társulnék valakikhez,én nem vagyok időhöz kötve, mármint ami a szabadságot illeti.

 • Anita

  Sziasztok,

  júniusban tervezem a zarándok útat, még nem teljesen döntöttewm el, hogy gyalog vagy bicilivel szeretnék végigmenni.
  35 éves vagyok és szívesen csatlakoznék be.

 • mária

  Kedves Ildikó! Nagyon megörültem jelentkezésednek. Bővebben várom leveled a csicseriborso333kukacfreemail.hu-n.

 • Emese

  Sziasztok!
  Kedves Ildikó és Mária!
  Ha még mindig aktuális, hogy társat kerestek az útra, én szívesen csatlakoznék hozzátok. Én miskolci vagyok és 46 éves. Én szívem szerint vagy május – júniusban vagy szeptemberben mennék szívesen. Nagy elhatározás él bennem. Csak társakkal jobb lenne. Megadom az e-mail címem és várom a váaszotokat. gyani@szferenc.hu
  Emese

 • Némethné Szabó Ildikó

  Sziasztok!
  Máriával szeretném felvenni a kapcsolatot. Én 53 éves vagyok, kecskeméti, és már évek óta tervezem az utat “gondolatban”, végre idén szeretnék én is elindulni, de az oda-vissza úthoz keresek társat, társakat. Az időpont nekem is megfelelő, esetleg augusztus- szeptember is jó lenne. Ildikó

 • Szia Andi!
  Rövid az időd, ennyi idő alatt is végig lehet járni az utat, nekem 25 nap volt SJPP-ból Santiagóig. A kérdés, hogy érdemes-e így rohanni. Én úgy indultam el, hogy megyek amennyit tudok, legfeljebb buszra szállok, ha a lábammal valami probléma lesz. Nekem több időm volt, mint neked, egyszerűen így alakult, hogy végigszaladtam az úton. Akkor, ott így volt jó. Élvezd a caminót. Csak ez fontos.

 • Zoli

  Szia Andi!
  Bátor vagy, kevesebb mint 26 nap alatt megtenni. Nem lesz egyszerű, de lehetséges.
  Addig még sok időd van, túrázz amennyit csak tudsz és szigorúan könnyű hátizsákkal menj!
  (Ibuprofen és tű+cérna legyen).
  Buen Camino!
  Zoli

 • Andi

  Sziasztok!

  Már a konkrétumok is megvannak 🙂 Július 30-án indulok (Párizs-Bayonne-SJPP) vissza aug 26-án (Santiago-Madrid-Bp). Sajnos elég szükős az időm, de nagyon remélem sikerül végigmennem. Ha valaki ebben az időszakban lesz kint, adjon egy elérhetőséget, sosem tudni:)

 • szaveta

  Sziasztok!
  28 évesen keresnék Útitársat, ( Útitársakat ) 2011. áprilisában való indulásra az Útra. Aki szintén ily keresésben van jelenleg attól szívesen vennék kapcsolatteremtő emailt a szaveta@freemail.hu címre. : ) Szavéta

 • Adrika

  Sziasztok,
  én is jövőre, 2011 május végén szeretnék indulni. Nyelvi ismereteim sajnos szintén nincsenek, de úgy gondolom, hogy nem veszek el a nagyvilágban.

 • straubi károly

  sziasztok én is 2011 áprilisában szeretnék indulni ha többen tudunk menni az jó lenne,többen jobban elboldogulunk….

 • Szavéta

  Szia Andrea (Retfalvi)

  Ha még mindig társat keresel az utazáshoz, és lenne kedved megismerkedni kérlek írj emailt a szaveta@freemail.hu címre, hogy többet megtudhassunk egymásról és útiterveiről. Szavéta

 • Retfalvi Andrea

  Én 2011. április 30-án szeretnék indulni St. Jean Pied de Pot-ból a francia úton. Sajnos sem az angol, sem a spanyol nem az erősségem, de az andolra most gyúrok. Remélem kézzellábbal is menni fog!

 • Judit

  Sziasztok!
  Én már évek óta tervezem az utat, jövőre szeretnék menni, valamikor augusztusi, szeptemberi indulással. Szívesen csatlakozok valakihez (valakikhez), amennyiben ez az időpont a legmegfelelőbb számotokra. A francia úton akarok haladni, tehát Párizs-Bayonne-St.Jean Piet de Port, onnan gyalog a tengerig.
  Várom a válaszokat…:-)

 • Andi

  Sziasztok!

  2011 augusztusában tervezem az Utat. Semmi konkrét nincs még meg csak a nagy ELHATÁROZÁS.
  Angol megy, spanyolból is annyi, hogy biztos nem adnának el. Ha valaki ugyanebben az időpontban indulna és csatlakozna örömmel látom.

 • Marianna

  Sziasztok!
  Néhány napja érett meg bennem az elhatározás, hogy 2011. lesz az az év, amikor útra kelek, illetve szeretnék. Beirva a keresőbe, egy oldalt találtam, élménybeszámolót, végigolvastam, s azt sem tudtam kiét. Most már, tudom. Köszönöm, Chiara, az utibeszámolódat! Nagy élmény volt olvasni! 🙂
  Utitársat keresek én is. A legmegfelelőbb időpont július elejére esne … ha nem esne. 🙂 Ezt, ugye, nem lehet ennyire előre kiszámitani. Készül valaki az emlitett időpontban útnak indulni?
  e-mail: nap_sugar@citromail.hu

 • Mária

  Köszönöm válaszodat Dóri. Ha szerencsém lesz,talán ezen a fórumon is találok majd egy leendő uti társat. De még semmi sem biztos, magamtól félek a legjobban, hogy a bátorságom nehogy alább hagyjon. Minden jót Nektek, szevasztok, aranyosak vagytok.

 • Dóri

  Szia Mária! Egy pillanatig se legyél zavarba, szerintem itt 1 email után mindenki ismerős. 🙂
  Én is jövő májusban megyek, bár igaz, nekem már megvan a kiutazós utitársam, utána pedig többnyire függetlenül tervezünk. A lényeg, hogy én is itt ezen a fórumon ismerkedtem meg vele! De ha esetleg itt nem jársz sikerrel, akkor ajánlom neked a Budapesti Camino Klubot. Akár telefonon, akár emailen megkeresve is nagy segítőkészek, és biztosan tudnak neked segíteni hasonló cipőben járó, leendő zarándokot találni!
  Szép napot
  Dóri

 • Mária

  Szevasztok! Kicsit zavarban vagyok, ahogy nézem, viszonylag “zárt” közegben mozog ez a fórum. Nagyon jók, hasznosak a hozzászólások, az információk. Közel egy éve nézegetek, olvasgatok minden caminot megjáró beszámolót. Olvastam ajánlott könyveket, stb. Alföldön élek. 58 évesen érik bennem az, ami Benneteket fiatalon megérintett már, hogy szeretnék én is elzarándokolni Szent Jakab sírjához. Jövő év május-június hónapjára tervezem az elindulást, okulva az olvasottakból. Lélekben mindenképp egyedül, de fizikailag szeretnék csatlakozni máshoz, több okból kifolyólag.

 • Dóri86

  Ági!

  Köszönöm szépen már válaszoltam is és mondhatni hasonlót írtam mint amit most utoljára te is leírtál!

 • Ági

  Szia Dóri!

  Írtam a mailedre. Neked és mindenki másnak mondom, aki útitársat keres, nekem biztos lesznek olyan napjaim, pillanataim amikor szívesen beszélek meg olyanok, amikor magamban szeretnék lenni. Természetesen ha együtt haladok valakivel, én is tiszteletben tartom az ő igényeit.

 • Dóri86

  Sziasztok!

  Főként Ági és a többiek is! Én április májusra tervezek egy utat már nagyon régóta szeretnék menni, de egyedül nem merek bele vágni! Kicsit elveszett lélek vagyok és félek, hogy az úton is elvesznék egyedül! 🙂
  Nem akarom végig pofázni az utat, mert nem ez a lényege számomra, de azért örülnék egy útitársnak vagy akár többnek, de azért nem egy foci csapatnak max 3-4 fő!
  Aki tervez ez időben utat az írjon a címemre, hogy megbeszélhessük és együtt mehessünk! 24 éves Pécsi lány vagyok, azt se bánnám ha a környékről lenne valaki és előtte tudnánk találkozni és megbeszélni mit is szeretnénk!
  Várom a leveleket:
  campec(kukac)citromail(pont)hu

 • Ági

  Imi!
  Úgy örülök annak, amit írsz!
  Olvasok sokat, gyűjtöm az ötleteket, mások tapasztalatait, véleményit, tanácsait, de ahogy Te is írod, ezen az úton, ahogy bármely más úton, AZ ÚTON mindenkinek úgy kell végigmennie, haladnia, ahogy azt ő érzi, mert egy dolog van az életben, amiben mindig bízhat az ember, az a saját intuíciója, ami mindig arra vezeti, amerre mennie kell, úgy, ahogyan az őneki e legjobb.
  Segített az üzeneted, hogy megerősítsem ezt magamban!
  Köszönöm!
  Szívesen írnék Neked blogon kívül, kérdeznék egy-két dolgot.
  Ha van hozzá kedved, írj ide: dragonagi kukac indamail pont hu

 • Imi

  Sziasztok!
  Igazán nem akarok okoskodni, és én nemrég értem haza, így nemtudom hogy Ági időpontja esős e vagy sem, de azt tudom, hogy találkoztam kint egy német sráccal aki németországból indult gyalog és soha nem aludt szálláson csak a város falu szélén sátrazott… bár ő nem fürdött a ruhái piszkosak voltak nagyon vagyis az az egy ami rajta volt, de érdekes mert büdös nem volt Heiko. Elég érdekes szemszögből nézte a világot. Mutogatott képeket, h éjjelente nyulakkal meg őzekkel alszik, valahogy odamennek hozzá, ő nagyon szerette a természetet, és egy indiántól tanult mindent. Ági, én ugyan nemismerlek, de a többiek sem szerintem, szerintem hallgasd meg a véleményeket, olvass blogokat, és úgy indúlj útnak amit az a belső hang diktál odabent, ne hallgass senkire csakis saját magadra és a megérzéseidre, szerintem.

 • Ági

  Kedves Bringi és Győző!
  Köszönöm a hasznos tanácsokat, alakul bennem az út, a tervek.

 • Bringi

  Kedves Ági!
  Nrm egyedül indultam, de az úton gyakran mentem egyedül. Többen voltunk magyarok, de le-leszakadoztunk egymástól. 27 nap alatt tettük meg a távot San Jean Pied de Porttól Santiagoig. Mi nyáron mentünk, nagy melegben, viszont esőben csak egyszer volt részünk. Ha tehetném, megint várnék a szárazabb évszakra, bár ahogy látom, olvasom, mindenki arra az évszakra esküszik, amikor éppen úton volt. Ha javasolhatom, olvass blogokat, ott találsz bejegyzéseket az időjárásról is, és, hogy ki hogy viselte a viszontagságokat. Így talán könnyebben tudsz dönteni! Ha egyéb dologban segíthetek, írj a janakkinga kukac citromail pont hu ra!További jó , izgalmas készülődést!

 • Győző

  Kedves Ági!
  Tudod, hogy ki vagyok. Igaza van Bringinek nem érdemes az esős időszakban menni. Én is, vagyis mi is május vége illetve június elejére tervezzük az utat.
  Üdvözlettel Győző.

 • Ági

  Kedves Bringi és Jutka!
  Köszi a tippeket! A sátrat a feeling miatt gondoltam, de még az elején vagyok a tervezésnek, úgyhogy bármi változhat. Azt kicsit sajnálom, hogy áprilisban sok eső esik, mert már nagyon mennék és nem nagyon szeretném nyárra halasztani az utat.
  🙂 Ami azt a sátorégetést illeti, kár, hogy kimaradtam mert jó buli lehetett! 🙂
  Minden tanácsot nagy örömmel fogadok, mert bár a lelkesedés nagy, de kiszúrni nem akarok magammal, érdekelnek a tapasztalatok, meg végigolvastam a legtöbb hozzászólást és hát azt látom, hogy lesz lábfájás, vízhólyag, ínszalaggyulladás, úgyhogy inkább jó tervezéssel kihagynám a fölösleges kiborulásokat, amiből gondolom így is ki fog jutni :):), de ez is kell, ez is az út része.
  Ti egyedül indultatok? A teljes utat végigjártátok? Kinek mennyi ideig tartott?

 • Jutka

  Szia Ági!
  Egyet értek Bringivel! Áprilisban hideg van, és sok eső! Szerintem szálláson is csak akkor tudsz fürödni, ha éjszakára is maradsz, vagyis kifizetted a napot! Én május-júniusban jártam meg az utat, és ha nem is esett, még akkor is minden vizes volt reggelente!

 • Bringi

  Kedves Ági!
  Áprilisban még hűvös az idő, és sok eső esik. Kellemetlen lehet ebben az időben a sátrazás. A ruháid sem száradnának rendesen. Viszonylag kevés helyen láttam a szállások kertjében olyan helyet,ahol fel lehett volna állítani a sátrat, a vadkempingezés pedig kemény vállalkozás! Ráadásul az esti trécselésekből, összejövetelekből is kimaradnál.
  Én is ilyen lelkesen indultam, mint te, vettem, vittem sátrat, és Finisterébe érve érintetlenül égettem el. 🙂
  Nem tudom, miért fogalmazódik ez a megoldás a fejedben? Pénz szűke, vagy a “feeling”, minden esetre nagyon megkeserítheti az utadat a ronggyá ázott sátor, az állandóan nedves ruha, a bakancsod sem száradna ki, és szinte soha nem tudnád kialudni magad rendesen,…..szerintem…. :-)A plusz súlyról már nem is beszélek! Hihetetlen, de 20-40 dkg-ok is számítanak, nem hogy 1-2, esetleg 3 kg.

 • Ági

  Sziasztok!
  Szerintetek áprilisban más van annyira jó idő, ami sátorban éjszaka elviselhető?

 • Ági

  Szia!

  Te pontosan hogyan tervezed a kijutást, a szállást? Hány éves vagy?

 • Győző

  Szia Ági!
  Olvastam a hirdetésedet. Én is akkor mennék. Megyünk együtt?
  Győző

 • Ági

  Sziasztok!
  Most kezdem tervezni az utat, 2011 március 30 és április 29 között szeretném megtenni. 30-án töltöm a 28-at, szülinapomon indulnék. Belevágós, vidám, elmélyülést szerető lány vagyok, aki legalább annyira szeret beszélgetni, mint csöndben maradni.
  Wizzairrel mennék Barcelonáig, onnan vonattal SJPPP-ig (már ha megy oda közvetlenül vonat, ennek még nem néztem utána). Franciául, angolul jól beszélek, a spanyol valamennyire megy, addig még gyakorlom.
  Ha Te is ekkorra tervezed az indulást és van kedved együtt nekivágni, írj.
  Még annyi, hogy sátorban aludnék, és szálláshelyeken zuhanyoznék menet közben, ha ez lehetséges.

 • Miki

  Sziasztok!
  Kedvem lenne jövő év őszére egy gyalogos utat/francia út/ szervezni,csak nem egyedül.
  Ehhez keresek jó kedélyű,becsületes,kitartó utitársat/utitársakat/
  40-es,fiatalos,vidám fiú vagyok.
  Ha kedvet érzel az ötlethez,írj !

  e-mail: elcamino2011@freemail.hu

 • Imi

  Szia Timi!
  🙂 Tudtam én, hogy tanultál valami nagy dolgot az úton! Jobbulást kívánok neked, és örülök neki, hogy boldog vagy vigyázzatok egymásra és szeressétek egymást a többi nem számít, tervezzetek de csak ceruzával 🙂 Üdv: Imi

 • Timi

  Szia Imi!

  Kaptam egy ortézist (bokarögzítőt), 2 napig itthon feküdtem felpolcolt lábbal, és várom a javulást.
  Egy sombat éjszaka/vasárnap hajnal érkeztem haza, aznap vasárnap már éjszakás voltam. Az öltözőben a szekrényszomszédom megkérdezte, hogy mi változott bennem az Úton. Azt mondtam, majd egy hónap múlva megmondom, még nem tudom. Ami változott az életemben, hogy kaptam Valakit az Úton, aki otthon volt, miközben én úton voltam. Hogy mi lesz velünk, azt nem tudom, de most jó együtt. Ami változott bennem, nem tudom, hogy ez mennyire tartós, hogy nem akarok mindent előre eltervezni, mindenben biztos lenni, állandóan a jövő miatt aggódni, csak élvezni a jelen pillanatot.

 • Imi

  Szia Timi!
  Ez jó:) azért remélem nincsen semmi nagyobb baja a lábadnak! El sem tudlak képzelni magassarkúban:)
  Sok minden változott bennem, sok mindent megértettem, sok mindenre rájöttem, és nagyon sok mindent tanultam az úton. Nem akarok példákat mondani, mert ezek a dolgok valószínűleg csak nekem szólnak, csak nekem fontosak, azt gondolom ez mindenkinek személyre szabott és most, hogy hazaértem veszem igazán észre a változásokat. A gondolkodásmódom, az értékrendem, a dolgokhoz való hozzáállásom, stb ezek mind változtak, változtattak rajtam az emberek mindenki kivétel nélkül akivel csak beszéltem azt hiszem, na meg az, hogy nem nagyon találom a helyem egyenlőre, hiányzik a séta, rengeteget sétálok, biciklizem, és úszom is:) abbahagytam a dohányzást, és már tejjel iszom a kv-t 🙂 és sorolhatnám, de biztosan nem férne ki minden 🙂
  No és Te érzed már hogy valamire jó volt ez az út, vagy annyira átfutottál rajta, hogy észre sem vetted? na viccet félretéve, neked mit/miket tanított az út? mit/miket tanultál?

 • Bodnár Márti

  Szia Mónika !

  Az idén május 10-én indultunk a férjemmel a francia útra, ahol többször is találkoztunk. Hogy vagy, mi van veled. Jó lenne találkozni és beszélgeti az útról. A Budapesti El Camino Klub 2010.11.13-án klubnapot szervez az Alexandra Könyvesházban 1075. Budapest, Károly krt. 3/C. Irodalmi Kávéház a legfelső szinten. Mi ott leszünk, ha időd engedi gyere el, várunk szeretettel.
  Üdvözlettel.
  Márti, Ottó

 • Timi

  Szia Imi!

  Vicces, de itthon töltöttem 1 hetet nyugalomban, majd felvettem egy magassarkú csizmát, rosszul léptem, megrándult a bokám, minden lépésnél fáj. A caminot minden különösebb gond nélkül végiggyalogoltam. Hiába na, a bakancs jobban illik a lábamra, mint a magassarkú. 🙂 Annyit nyaggattak a kollégák, hogy ma, 4 nap után elmegyek traumatológiára megnézetni. Meg egyre jobban fáj. Szóval túrát mostanság nem tervezek sajna… 🙁 És te? Benned változott valami az úton?

 • Kati

  Erdélyből, Szatmár megyéből írok. 2011 szeptemberében szeretném megtenni az utat. Még sok idő van addig, tudom, de készülök, figyelek…..főleg az érzéseimre, amint olvaslak benneteket.
  A legjobbakat kívánom minden útonlevőnek, aki olvas most engem, és kitartó vágyakozást minden készülődőnek 🙂
  Kati

 • Imi

  Hát Muxia egy halott kis kikötőváros, egyetlen ember sem volt utcáin azon a 4-en, 17 ház egy ködomb meg egy templom a halál partján ahol sok-sok hajó süllyedt el az évek alatt, szél, ez Muxia. Végül is ha előbb oda mentem volna, s csak aztán finisterbe, még nagyobb lett volna a kontraszt, csak épp fordítva… de sebaj majd legközelebb 🙂
  Akkor ezekszerint mégiscsak változott benned valami, ha másnem, hát összezavarodott az időérzéked 🙂 Biztosan változtál Timi, csak még nem vetted észre, majd a barátaid, kollégáid, családod megmondják. Tervezel túrát a közeljövőben?

 • Timi

  Muxián sokat gondolkodtam, végül nem mentem el, mert senki nem tudta megmondani miért érdemes oda elmenni. Miért nem kellett volna elmenned oda? Nem volt jó?
  Vasárnap hajnalban értem haza, éjjel már dolgoztam, szóval elég gyorsan visszarázódtam a munkába. 🙂
  Mindenki azt kérdezi, hogy mi változott meg bennem a Caminon, de semmi. Vagy lehet, hogy valami igen, de akkor még nem érzem. Egyébként már olyan, mintha ezer éve lett volna a camino, és hihetetlen, hogy nemrég még ott gyalogoltam.

 • Imi

  Szia Timi!
  Hazaértem…. átmentem Muxiába, nem kellett volna… meg aztán Madrid sem lett a szívem csücske, úgyhogy némi felárárt hazarepültem ma,azaz 20.án most értem haza Fehérvárra, nagyon jó volt látni a barátaimat, holnap azaz ma reggel útra kelek és elsétálok egy két ismerőshöz. Remélem Te jól vagy, és sikerült asszimilálódnod!

 • Imi

  Szia Timi!
  En masodik napja Finisterben, talaltam egy tabort itt a varos szelen, lehet nem megyek haza, akarom a naplementet minden nap, eszmeletlen, nem mentem el a vilagitotoronyhoz, hanem van itt egy eldugott kis part ahol sokkal jobb a naplemente, keves ember, tuz, az elet nagy dolgai, titkok a naplementerol, es eszmeletlen szabadsag.
  Neked is minden jot! Es ne feledd, az ut sosem er veget…

 • Timi

  Szia Imi! Kozben osszefutottam Eraval Fisterraban, de gondolom errol tudsz. Era mondta, hogy mi tortent. Talan igy nem lesz olyan vidam a megerkezes. Remelem, segit a camino.
  Minden jot!
  Holnap vegre repulok haza. Ugy erzem magam itt, mint a torottszarnyu vandormadar, mindenki elment, csak en maradtam itt.

 • Vanek

  Hello Chiara ! Jól rémlik nekem,hogy Te is pécsi vagy? Nagyon szeretném, ha találkozhatnánk és néhány jó tanácsot adnál,mert senkit nem ismerek, aki már megjárta az “Út-at” és nagy segitség lenne, akár a felkészülésben,akár gyakorlati dolgokban,néhány instructio.Előre is köszönöm, ha irnál és tudnánk egyeztetni időpontot, helyszint. Kösz Vanek

 • Imi

  Timi!
  En, tegnap ertem be santiagoba, holnap megyek finisterbe gyalog, majd megnezem muxiat is ha mar itt vagyok, 22.-ere tettem at a jegyem, de semmi kedvem hazamenni :))

 • Timi

  Imi, tudtam, hogy nem juttok el addig, ezert tovabb mentem. Holnap Santiago, mar megint szakad az eso, remelem, holnapra elall, vagy alabb hagy. Ha igy esik tovabbra is, nem megyek Finisterraba.

 • Béla

  Szia Lacka74!

  Elindultál már a Caminora? Ha itthon vagy es lenne kedved meg
  csatlakozni, akkor irja a bela2001 névvel cimzett freemail-es elektronikus cimemre. Köszönöm.

 • Dóri

  Vanek! Köszönöm szépen! már be is szereztem… 🙂
  Bár azért Móni címét is elkérném ha lehet, hátha olcsóbb vagy ilyesmi.
  Köszönöm a segítségeket! 🙂

 • Imi

  Szia Timi te kis rohanogep 🙂 en szanta catalin de samozaig jutottam, Era meg Patri meg addig sem. Ma epp Ponferrada ejtett rabul delben es nem megyek tovabb, van itt egy Marcell meg egy Zsuzsa:) Timi Buen Camino, de ne feledd NO HAY PRISA! 🙂

 • chiara

  Timi és Imi! Timi blogjából gyanús lett, hogy ti összetalálkoztatok az Úton? 🙂

 • Timi

  Szia Imi! Hol szalltatok meg 1-en? Nekem nem volt szimpi El Ganso, ezert a svedjeim utan mentem Rabanalba. Itt talakoztam Jozsi bacsival, a 66 eves felvideki magyarral. Neki en vagyok az elso magyar, nekem meg vele egyutt mar 13 magyarom van. 🙂 Tegnap jo volt a vacsora es a borozas! tovabbi jo utat! ?Buen Camino!

 • chiara

  Szió Imi!
  De jó, hogy meggyógyult a lábad! 🙂 Csak így tovább, Buen Camino!!!

 • Imi

  Sziasztok!
  Gondoltam bejelentkezem kicsit 🙂 Jelentem minden ok, a labam teljesen rendbe van (szinte) viseletem turaszandi jo lazan neha zokni neha az sem, ez egy nagyobb szabadsagerzet…:) Astorgat elhagytam, es lassan kierek a lelekolo mezeta szakaszrol, mar nagyon varom a hegyeket, a panoramat 🙂
  ( nincsen kedvem hazamenni)
  ui. en direkt nem hoztam utikonyvet, de a kovetkezo caminomra hozok azthiszem, es sietni sem fogok, ha tehetnem minden albergben, minden faluban eltoltenek egy napot s egy ejszakat.
  Udv: Imi

 • Vanek

  Dórinak ! A Librinél meg tudod rendelni a Szent Jakab -Zarándokút A Pireneusoktól Santiago de Composteláig 41 szakasz túrakalauz cimű zseb utikönyvet.Ebben minden szállás lehetőség, cím stb. meg található.Orrison is.Refuge-Auberge Orrison.Ez az utikönyv szerint egy magámszállás18 ággyal,30 eur.tel.00 33/0/ 559 491 303.mobil:00 33/0/ 681 497 956.mosógép,étterem,terasz,márc.-tól-okt.-ig.Gondolom erről lehet szó,mert másik szállást ezen a településen nem látok Vanek

 • Korecz mónika

  oké !
  OTTHON ELŐKERESEM4

 • Dóri

  Szia Mónika! Nagyon köszi az infot! Szinte biztos hogy ez lesz, elindulni, aztán félúton megpihenni, és így két részletben megtenni ezt az első nehéz szakaszt. Tényleg nem szeretném kihagyni, mindenki szerint nagyon szép! 🙂
  Annyit még tudnál segíteni, hogy megadod az elérhetőségét a szállásnak, ahol voltatok Orrisonban? Ha előre lehetne foglalni, az szuper lenne. Így azt hiszem részemről el is dőlne a dilemma… 🙂

  köszi
  Dóri

 • Korecz mónika

  Sziasztok Útra készülők!!
  A Pireneusokban, kb kényelmes menetben is 3-4 órára SJPDP -től még a gerinc elött van magánszállás Orrisonban.Mi márciusban lefoglaltuk @-ben utaltuk 1 fő szállásának előlegét és megvolt a helyünk.Ha 2-en mentek lehet, hogy előleget se kell utalni.
  Készüljetek fel!Olyan mellbevágóan gyönyörű, hogy azt képzelitek légszomjatok van de nem egyszerűen csak lélegzetelállító.
  Buen Camino!
  Mónika

 • rózi70

  Szia Dóri!
  Én is májusi indulást tervezek, de pontos időpontom még nincs. Még nem tudom mivel jutok ki, busz vagy repülő? De mindenképpen SJPdP-ből szeretnék indulni. Azon már én gondolkodtam,hogy egy éjszakát ott tölteni és másnap reggel indulni, “kipihenten”. 🙂
  Adnál egy mail címet? Az enyém: femurkukaccitromailponthu.

 • Dóri

  Kedves Zoli, köszönöm a jótanácsokat! Amit írtál, arról újabb alternatíva jutott eszembe… 🙂 Lehet hogy talán érdemes lenne egy éjszakát ott aludnom SJPP-ben (akármikor és érnék oda), és másnap nagyon korán elindulni. Így esti van idő gondolom sok pihenőre, és jó lassu menetre… 🙂
  D

 • Zoli

  Szia Dóri!
  Ez is egy alternatíva. A “jobb oldali út” lankásabb, nem kell akkora hegyet mászni. Sajnos így kihagyod azt a gyönyörű panorámát, amit a hegyek adnak. Különben azt gondolom, hogy nem annyira megerőltető a Pireneusokon átvágni, főleg ha nem siet az ember. Arra is van egy szállás egyébként, SJPDP és R között, igaz elég korlátozott a befogadóképessége. Szval ha a hegy mellett döntesz és reggel el tudsz indulni -mondjuk kilenc előtt- akkor kényelmesen beérsz estére R-be úgy, hogy nem szakadsz meg(sima sétával). A lejtmenet szerintem megerőltetőbb a lábaknak (térdnek) mint felfelé. Ha mégis az aszfaltos “jobb oldali út mellet” döntesz (amit esőben és rossz időben szoktak ajánlani) akkor számolj az inszalagok fokozott igénybevételével az ütődések miatt. “Rezgéselnyelős” (vibram) cipőd legyen.
  Buen Camino!
  Z
  ui:botot vigyél!

 • Dóri

  Sziasztok!
  Tényleg gyűlik a társaság… 🙂 Hát, egyrészt én is egészségügyi okok miatt gondolkozom hogy nem vállalom be az elejét. De talán mégis… még nem tudom. Nekem a másik alternatíva, hogy az első szakaszon a “jobb oldali” úton (térképeken látszik) megyek. Ez kevésbé kedvelt, mert főleg aszfalt út, viszont nem is olyan durva és van félúton szállás is.
  Az időponttal kapcsolatban az enyéb elég kötött, kb május 10-15 közötti indulás és júni 20-25-e között visszaérkezés. Munkában egymillió határidőhöz kell igazodnom, itt tudom még legjobban megoldani. A főnököm már elengedett! 🙂
  D

 • Vanek

  Egész jól összejöttünk D. és A. már csak az időpontokat kellene közelebb hozni egymáshoz.A máj. lehet nagyon hideg,esős,akár havas is a jul.pedig már nagyon meleg. Én ezért voksolok a jun.-i indulásra.A Pireneusokon átkelni elég kemény,főleg kezdésként,ezért gondoltam Pamplonára.Hogy mivel, még csak tervezgetem,,a busz elég drága-talán András irnál róla bővebben?-lehet Barcelonáig rep.-vel onnét busszal Pamplonáig.Tervezgethetünk együtt is,várom mit válaszoltok Vanek

 • annamariakaiser

  Szia Dóri,
  Én magam nevében tudok válaszolni,először is a korom miatt hogy az út eleje valóban megerőltetőnek tűnik és nincs annyi szabadságom hogy több napot igénybe vegyek (persze ha nem lesz munkám akkor indulhatok SJPP-ból.Pamplonába valószínű, hogy az “Európa” busszal megyek, ami költségesebb de nem olyan macerás. A hozzászólásokból olvastam én is, hogy el tudsz menni repülővel Párizsba és onnan vonattal 2x-i átszállással.
  üdv.A.

 • Dóri

  Kedves Vanek és Annamariakaiser!
  Egyrészt szeretném megkérdezni, hogy Ti miért a Pamplonai indulást választottátok? Illetve, hogy tudtok-e valamit arról, hogy oda hogyan lehet eljutni, pl Párizsból. Van oda is vonat vagy ilyesmi? Én május közepén indulok, és mivel az út legeleje rettentő megerőltető, és nekem van egy kis szív-problémám, ezért gondoltam, hogy innen indulok nyugis tempoban. De ez még alakulhat… Csak az itteni infrastruktúráról nem tudok semmit…
  Köszi!
  Dóri

 • annamariakaiser

  Kedves Vanek,
  igen kb.2011. június végén szeretnék indulni Pamplonából és kb.1 hónap alatt szeretném megtenni, mert a szabadságom kötött.Bízom benne, hogy anyagilag is és fizikailag is összejön.
  A.

 • Vanek

  2011 juniusában indulnék Pamplonából a francia úton,csendes,20-25km.-es tempóban,Santiagóig.Ha valaki ebben az időszakban tervez utat ,társulhatnánk.annamariakaiser hasonló időpontban indulsz?jelkezz!

 • lacka74

  Sziasztok!
  Szeptember végén, október elején tervez valaki indulást? Szívesen csatlakoznék hozzá…

 • Zoli

  Szia Imi!

  Ne tedd! Egy kis orvosság és krém csodákat tesz. Nem kell szenvedned minden áron. Nem a sipcsontod dagadt meg, hanem az inszalag gyulladt (tendinitis). Ha tucc menj orvoshoz (nemzetközi taj kártyával ingyenes, pl Sahagunban), vagy beszélj egy patikussal, akik profik ebben ha csak megmutatod.
  Buen Camino!

 • Bringi

  Imi!
  NO PAIN -NO GLORY
  Hajrá tovább! Drukkolok!

 • Imi

  Itt vagyok valahol palencia megye hataran, a jobb sipcsontom a duplajara dagadt, utolertem egy honfitarsat aki nem akar kommunikalni, meg egy Erikat, akivel egyutt setalgatunk neha. Tokeletes az ut, nem adom fel soha, ha kell megtanulok a kezemen jarni. Udv mindenkinek otthon!

 • Timi

  Ma 2 honfitarsat ertunk utol. 🙂 Nagyon megorultem nekik, ok kevesbe nekem. No de ez van. Maradok a nemet utitarsamnal. 🙂

 • chiara

  Szolgálati közlemény 🙂
  A fájdalmakat részletező hozzászólásainkat átraktam az egészség-betegségbe… ott keressétek…

 • chiara

  Imi! Legyen nagyon buen caminod! 🙂

 • Bringi

  Szia Imi!!!!
  Nekünk is az ibopopfein segített. Recept nélkül patikában 2 euro. A lábfejemet pedig minden reggel szorosan körberagasztottam széles ragtapasszal, ami megakadályozta, hogy a nagy terheléstől “szétterüljenek” a lábfejcsontjaim, porcikáim :-), ami további sarok-vádli-miegymás fájáshoz vezethet. Ezt a 10. nap körül mutatta egy lábspecialista, és nagyon jól bevált.
  Kívánom, hogy találj valami jó megoldást!!!!

 • Attila

  Imi!!!!
  Nyomjad,keményen!!!
  Én szept.elején értem Magyarországra vissza, de bringával mentem, 2 hét alatt! Sokat tekertem a gyaologosok útján, de az tuti,hogy még egyszer el fogok menni,de GYALOG!!!! Gyönyörködj a tájban !!! Lesz még egy nehéz szakaszod, O Cebreiro felé….majdnem olyan,mint amikor a Pireneusokon átmész!!! DE MEGÉRI!!!!!!! Gyönyörű tájakat fogsz látni!!!!!!
  Hajrá!!!!!!!!!!!

 • Zoli

  Imi!
  Gratula és sok erőt kívánok!
  A lábfájást ne hanyagold el. Ha nem vízhólyag -amit meg kell “varrni”-, akkor kérj a patikában IBUPROFEN tartalmú gyógyszert és krémet. Ezeket együtt használva és kicsit pihengetve hamar javulni fog!
  Ha tudsz orvoshoz menni, ott is felírják ingyen a kettőt. Együtt kb 7 euró a patikában.
  Jó egészséget és békés utat!
  Z

 • imi

  Hallo mindnkinek, en mar uton, 10. en reggel sikerult elindulnom sjpdp-bol, jelenleg Najeraban vagyok, sehol egy honfitars sem:(
  azert tokeletes az ut:))
  ui.:?agyon faj a labam:))

 • annamariakaiser

  elnézést kérek a dátumot véletlenül elírtam 2011-ben szeretnék menni a Caminóra.
  annamaria

 • zsolt

  Attila
  mullerzsoltika@gmail.com.Köszönöm.
  Sok kérdésem van.Én 2011-ben mennék.
  zsolt

 • gueth anna

  annamarikaiser!nagyon érdekes,amit irtál,hogy képzeled az utad?tudmnál nekem irni?email c8mem:guethanna@freemail.hu.

 • gueth anna

  ebben az évben nem tudunk mennei,egyenlőre csak tájékozódom,olvasom az emaileket,még pénzt kell gyüjtenünk,legközelebb 2012-ben indulunk.csak egészségünk legyen!!!!!!!!!

 • Attila

  Zsolt!
  Az Europabusz Kft. szept. 20-a körül megy zarándolokért Santiagoba.
  Én velük mentem Saint Sean-ba,nagyon klassz társaság.
  Én tegnap jöttem haza,bringával voltam.
  Ha gondolod,hivj fel,tudok értelmes tanácsot adni.
  06 20 338-6666
  Attila

 • annamariakaiser

  Jövőre leszek 66 éves és akkor, 2010. június körül szeretnék elindulni. Esetleg jönne ? hasonló korú és gyalogolni vágyó vagy már gyalogolt utitárs ebben az időtájban?

 • zsolt

  Köszönöm,közben már más is elkezdett segíteni.
  zsolt

 • idővel nem lesz gond, ahogy bírjuk

  egyelőre angolul beszélek, spanyoly most kezdtem el, szóvel ha minden jól megy, addigra tudok valamennyire :p

  mail: aron.juhasz@gmail.com

 • rózi70

  aron:
  Elérhetőséged?
  Gyalog? Mennyi időd van rá? Kiutazásra van terved? Nyelvtudás?
  :))

 • @rózi70 szivesen betársulnék

  35-36 éves hímnemű egyed :p

 • rózi70

  Szia!
  femurkukaccitromail.hu
  :))
  Miért bicajjal akarsz menni?

 • zsolt

  Rózi70, hogy lehet elérni?

 • zsolt

  Én Zsolt vagyok Pécsről, egy fiatalos, toleráns 46 éves.
  2011. bármely szakaszában elindulnék valakivel.Fontos, hogy bringával mennénk végig a zarándokúton.Nekem van egy 15 éves Citroenem, amibe két bringa is belefér.Tehát a költségek megosztása miatt keresek valakit.
  Egyébként teológiára járok és Szenttel,a kegyelemmel, zarándoklattal foglalkozom.Itt rendszeresen felmegyek a Jakab-hegyre (nekem a Kis Caminóm), ellátogatok A Karmelitákhoz, és Máriagyűdre.
  Köszönöm:Zsolt

 • rózi70

  Sziasztok!
  2011. április vége-május eleji indulást tervezek. Valakit esetleg érdekelne? (40 éves vagyok, ill. addigra már 41…)

  Nagyon jó a blog, imádom olvasni! Folytatás? :))

 • chiara

  Szia Anna! Hát én speciel meg vagyok ijedve, hogy ti hogy fogtok menni, de rájöttem, hogy ti meg nem vagytok ugyanilyen kishitűek, szóval szívesen elmondom, amit tudok. Írj fönt a kapcsolat menüpontban egy e-mail címet és akkor fel tudjuk venni a kapcsolatot.

 • gueth anna

  keresek egyenlőre csak tájékozódás céljából valakit,aki már járt ott,mi 63-65 évesek vagyunk,társam vak és mozgássérült,gyalog tennénk meg az utat 2012-ben,ha isten is megsegit.Kérem,segitsen valaki tanácsokkal!Köszönöm.

 • chiara

  Szia Heni!
  Attól is függ, milyen élménybe szeretnél belekóstolni… Az utolsó 100 km-ért adnak oklevelet, de amit pl. én a zarándokás legjobb élményének gondolok, az pont az ezen kívül eső rész, illetve az utolsó 100 is élmény, csak teljesen másként, visszazökkenésként a való világba, a tömeg elviseléseként. Z.-vel egyetértve én úgy gondoltam az Útra, amit elkezdek a számomra elejének tekintett SJPP-ben és jutok, ameddig… ha nem sikerül a végéig, akkor legközelebb folytatom… De Timinek is igaza van, az Út tényleg ott kezdődik, ahol elindulsz és a vége sem látható előre :-).

 • Nem a francia utat kell végigjárni, hanem pl. a Camino Primitivot. Ismerősöm azt járta végig, 16 napra volt csak szüksége.
  Ha meg ragaszkodsz a francia úthoz, akkor ahogy mondani szokták, az út ott kezdődik, ahol elindulsz rajta.

 • Z

  Szia Heni!
  Ha már így gondolod, illetve csak erre van időd, kezdhetnéd elölről is 🙂
  Aztán évenként egy kicsit tovább jutnál.

  Amúgy ha a végénél akarod kezdeni, javaslom az utolsó 100km-t, amiért ugyan olyan oklevelet kapsz, mint aki végig gyalogolta az egészet. (persze az érzés más…)

  Üdv
  Z

 • Heni

  Sziasztok,

  szeretnék belekóstolni a zarándok út kinálta “élménybe”, de nekem nincs jelenleg 27-28 napom:(
  Lehet gondolom olyan megoldást is eszközölni, hogy az útnak csak egy szakaszát teljesíti az ember?!!
  Mondjuk a vége (Santiago de compstela) előtti x km-ert..!

 • Bringi

  Attól nem kell félni, hogy nincs férőhely Roncesvallesben. Ha mind a 100-120 🙂 ágy foglalt, megnyitják a konténerszállásokat. Június végén legalább is így volt.

 • Jutka

  Szia Timi! Én májusban jártam meg a Caminot. A zarándok irodát könnyen megtalálod, a vasútállomásnál elindulsz előre, vissza az erőd felé. Az úttal szemben lévő kapun be kell menni, kicsit egyenesen, majd balra kb. 50-100 m és ott az iroda. Mivel több vándor érkezik, itt egy kicsit várni kell. Én is kb. fél 11-kor indultam neki. Az első napi szakasz nehéz, meredek, fárasztó. Ha nehéz a zsákod és nem szoktad a gyaloglást, érdemes megszállni a hegyen, kb. 2 óra érsz a panziohoz. Másnap ha korán indulsz, hamar átérsz, én már 11-kor ott voltam a szálláson, az pedig csak 2-kor nyitott. Érdemes tovább menni, így be tudod hozni az első napi elmaradást.

 • Bringi

  Timi! Ha már nincs hely a szálláson Roncesvallesben, megnyitják a mellette lévő konténerszállásokat. Legalább is, mikor én voltam június végén így volt. SJPP és Ronsvs közt is van egy szállás, addig is el lehet menni bemelegítésként.
  Én is javaslom, figyelj az inszalag gyulladásra! Engem nagyon megkínzott, de a kinnt is kapható Iboprofein segített.

 • bajzo

  Szia Timi!
  Én júniusban voltam a Caminon.
  A zarándokiroda megtalálása nem probléma és én is 11-kor indultam (esőben).
  Este fél nyolcra értem Roncesvallesbe és még volt hely a szálláson.
  Nem tudom mennyit terveztél egy napra (én 27 nap alatt mentem végig), de a vége felé a napi 32-38km sok volt. A gyakran előforduló inszallag gyulladásról ne feledkezz meg!
  Buen Camino
  Z

 • Marcell, te is 12-én reggel érkezel SJPP-ba? Azon filózok, hogy van-e értelme még aznap útnak indulni, hiszen f10-re ér be a vonat SJPP-ba, meg kell találni a zarándokirodát, talán lenne f11 is, mire elindulna az ember. Azt mondják, 8-10 óra az út, legjobb esetben is este f7-re érnék oda, és nem tudom, hogy lenne-e még szállás. Ha meg csak másnap indulok, akkor vesztek egy napot. Nagyon ki lesz centizve, hogy időben Santiagoba érjek.

 • Béla

  Kedves utazni vágyók! Szeptember 24. és október 29. között szeretném
  végigjárni a francia utat. Ha valaki esetleg szívesen társulna, akkor
  várom a jelentkezését a bela2001 névvel cimzett freemail-es elektronikus
  cimemre. Köszönöm. Mindenkinek jó utat a Szentévben!

 • Kolett

  Sziasztok! Hola!
  Jómagam aug. 31-én indulok Budapestről. Ám ha akadna valaki, aki az aznapi Eurolines busszal menne Montpellierbe, majd onnan vonattal SJPP-ba, annak nagyon örülnék, ha megkeresne!!! Azt hiszem nálam jobban senki nem komplikálta jobban az odautat…
  Buen Camino!

 • Erika

  Sziasztok!
  57 éves vagyok. Szeptember 10-én indulok Madridba és onnan Burgosba, ahonnan a Caminot kezdem. Repülőjegyem megvan. Malévval utazom. 10.25- kor indul a gép. Eddig egyedül vagyok, útitársam nem tud jönni.
  Esetleg van valaki, aki szintén ebben az időpontban indul ugyanezen a vonalon?

 • dan9be

  Sziasztok!

  Én a nagybátyám számára keresnék útitársat,aki aug.20-dika után indulna a nagy útra.65 éves, jó humorú,optimista,nyelvet beszélő,jó szervező.Ha valaki hasonló időben indul, várom jelentkezését!

 • raszto123

  Sziasztok,
  Aug. 12-én indulok Saint Jeanból. Valaki még? 🙂

 • Imi

  Szeptember elejére tervezem az indulást, felkészületlenül, szervezetlenül, a véletlenre bízva magam. Egyenlőre egyedül.
  (mert véletlenek nincsenek)

 • bálint0806

  én augusztus 6án indulok párizsba és és 9én indulok saint jean de pied de portból!! 🙂 egyedül!

 • kisharcos

  Sziasztok
  Mi Aug. 2-án indulunk Burgosból, ketten! 🙂

 • Jutka

  Szeptember-októberben változékony lehet az időjárás. Készülj fel nagyobb esőre, hűvös és kifejezetten szeles időre.

 • Timi

  Egyre inkább érik az elhatározás, hogy szeptember közepén útnak indulok. Van esetleg valaki, aki hasonló tájban tervezi az indulást?

 • Palma

  Sziasztok!
  2 hete uton vagyok. Egyedul is siman el lehet indulni, itt biztosan talalkoztok majd utitarssal.En is talaltam. Egy kis angol nyelv ismeret nagyon hasznos. Minden csodalatos, csak a labam faj borzalmasan minden nap. Ezt soha senki nem irta eddig, szoval erre fel kell keszulni kremekkel, izomlazitokkal. Palma

 • Istvan78

  Sziasztok!

  Öröm olvasni Titeket, a beszámolókat! Régi álmom már, és most az élet úgy hozta, hogy augusztus 5-én, vagy utána néhány napon belül(de mindenképpen 3-a után) el tudnék indulni, és lenne is időm végigmenni. Látom, vannak akik erre az időpontra tervezik az indulást, lehet csatlakozni?

 • Szia Szilvi!

  Küldöm az e-mail címemet, kérlek írjál. Örülök, hogy bejelentkeztél. Én Párizsba megyek 05-én. Szerintem 06-án tudnánk találkozni!!!Gmail.com-os a cím, palma.gatfalvi@.Valahol korábban Chiara javasolta, hogy ne adjunk meg címet egy az egyben. Várom a jelentkezésedet. Pálma

 • chiara

  Szió Kinga!
  Buen Camino!!! 🙂

 • tóth szilvi

  PÁLMA!

  Én is juli 6-án indulok a Caminóra!!! Barcelonába szól a jegyem, de valahol találkozhatnánk!

  Szilvi

  Elérhetlek valahogy?

 • Anikó

  Kedves Husza Jánosné és testvére
  Hogy álltok a szervezéssel? Szeretnék én is augusztus 04-vagy 05.-én indulni , a két hetes útra.
  Persze ha mások is tervezik, szívesen kapcsolódom hozzájuk is.
  Tud valaki válaszolni, van -e ebben az idősávban esély a buszos utazásra?

 • Kinga

  Sziasztok! Szia Chiara! Szia Zizu!
  Szombaton hajnalban indulunk! Ha lehetőségem lesz rá, írok blogot.
  http://mennemkell.blogspot.com
  Köszönöm mindenkinek a segítségét, aki hozzájárult, hogy az utat kellő felkészültséggel kezdhessük! Pl . ez az oldal. és Zizu blogja.
  Zizu! Gondolom, nem vittél laptopot az útra. Net-KV-zóból írtál?
  Szeretettel üdvözlök minden hazatérőt, készülődőt az aug.-i viszont látásig!
  Kinga

 • Attila

  Christa!

  Megadom a számom: 06 20 3386666,lécci hivj egy kis eszmecserére, de ha hivsz, visszahivlak, hogy ne a Te költségedre menjen!

  Köszi

 • christa

  Kedves Attila!
  Köszönöm az infot. Megnézem még ma. Jó utat neked, nektek! Majd taposom az utat az augusztus közepén Bp.-ről busszal induló csoportnak. Nem hiszem, hogy valami túl sokkal előtettk lennék majd. Remélem találkozunk majd az úton valahol. Üdv: christa

 • Attila

  Christa!

  Tudomásom szerint nem menetrendszerinti a járat,asszem áprilisban mentek,meg most majd augusztusban.
  De nézd meg a honlpjukat,ha van rá módod.
  Szia

 • Eviana

  Sziasztok!
  Én szeptember elejére tervezem az Út megtételét, ha esetleg ebben az időszakban szívesen csatlakozna valaki hozzám, örülnék neki.
  Üdv,
  Évi

 • christa

  Sziasztok! Én is keresek egy vagy több társat az útra. Én július közepe táján indulnék. Addig még Budapestre is el kell jutnom, ami számomra nem kis távolság :).
  Attila, esetleg tudod-e, hogy az általad alább említett autobusz társaság rendszeresített járattal, többször is indul, vagy csak bizonyos alkalmakkor.
  Köszönettel: christa

 • Attila

  Szia Gyuri!
  Europabusz kft. a nevük,és egy talán Opel Vivaróval mennek.
  Kérlek,nézd meg a neten őket, igy fejból nem tudom az elérhetőségükt,de beszéltem velük, nagyon szimpatikusnak tűnnek!

  Szia
  Attila

 • Anikó

  Engem is érdekel augusztus 4;vagy 5;től az indulás két hétre.
  Be lehet kapcsolódni a buszhoz? Lenne utitárs?

  Anikó

 • Rudó György

  Attila!
  Meg tudnád adni annak a busznak az elérhetőségét amely augusztusban Bp-ről indul?
  kössz. Gyuri.

 • Attila

  Sziasztok!
  Van egy cég, amely Budapestről Saint Jean Pied de Portba megy,kb. 145 euróért.
  Egy kisbusz,korlátozott befogadóképességgel.
  Én már jelentkeztem,be is fizettem az üsszeget.
  Az indulás:aug.10-25 között,ez attól függ, a többi utassal hogyan lehet az időpontban megegyezni.
  Hely van még.

 • Pálma

  Köszönöm, Chiara!

 • chiara

  Pálma!
  Egy percig se aggódj, ha itt nem jelentkezik senki, nagy esélyed van arra, hogy már a repülőtéren vagy később a vonatnál találkozz magyar zarándokokkal, csak fülelj és keresd a hátizsákosokat.
  Még egy ötlet eszembe jutott: engem azért szólítottak meg a fiúk, akik később útitársaim lettek az Úton, mert egy Kispál és a Borz feliratú pólóban voltam 🙂 Az ilyesmi jól jön, mert külföldön nem biztos, hogy pont magyarul beszélnek a magyarok…

 • Pálma

  Sziasztok!

  Ha valaki tényleg szeretne egy útitársat 2010.07.05-től, jelezzen. Én biztosan akkor indulok, repülőjegyem már van Párizsba. Eléggé sürget az idő!
  Örülnék annak, ha valaki csatlakozna, de természetsen egyedül is elmegyek.
  Pálma

 • Csibi

  Sziasztok!

  Július elején vágok neki a francia útnak, valószínűleg 3-án indulok SJPDP-ból. 20 éves vagyok, turizmust tanulok, és jövőre kezdem a spanyol szakot. Ha van kedved hozzám csatlakozni, írj a csibikeekukacgmailpontcom-ra.

 • Attila

  Szia Hofi!
  Kérlek, ird meg, hogy jutottál tovább Papmlonából SJPDP-ig?
  Én Barcelonából mennék a kiinduló pontra..
  Válaszodat köszi

  Attila

 • dorisz

  sziasztok,

  mielőbb indulnék, a francia útra társa(ka)t keresek közös felkészüléshez, utazáshoz Bp.-ről.

 • Gyöngyi

  bocsi, elérhetőséget nem írtam..
  kittygyongyiroff/kukac/hotmail.com

 • Gyöngyi

  Utitársat keresek! Még nincsen jegyem, se semmim. Már pár éve szeretnék eljutni az el caminora, talán idén összejön:) Csak nem szeretnék egyedül nekiindulni az útnak. Fejér megyében lakom és 18éves vagyok. Az utat olyan június vége körülre tervezem.

 • matild

  utit?rsat keresek Caminoi utamra.?n Zürichböl indulok junius elej?n.Pampalon?ban tal?lkozhatn?nk.

 • matild

  utit?rsat keresek.Junius elej?n.65-?ves vagyok.Pampalon?bol induln?k.

 • Palma

  Lyuditka, van már valaki? Mi még Anikóval és Ildikóval egyeztetgetünk. Én biztosan megyek 07.05-én.

  Pálma

 • Nikolett

  Kedves Útrakelők!

  Június 26.án indulok Madridba és utitársat keresek a két hetes zarándok útra.
  Ha valakinek van kedve társulni, vagy csak együtt kiutazni keressen!
  email: nicole523@freemail.hu

  Üdv: Niki

 • lyuditka

  22 éves lány vagyok és útitársat, társakat keresek a francia útra (párizs-bayonne-SJPDP. Nem merek egyedül menni. Akár csendbe is maradok ha kell, angolul egyébként nagyon jól beszélek és spanyolul is tudok egy kevéskét. Idén Júliusba indulnék (5. és 10 között).

  illesfi(kukac)hotmail (pont) Com,

 • Dia

  Sziasztok!

  Június vége felé indulnék a francia útra. Sopronból…, tehát lehet, hogy a bécsi reptér kedvezőbb lenne. 30 éves vagyok. A kijutást illetően keresnék társat. Aztán gondolom majd belejövök.

 • Pálma

  Szia Anikó!
  Az e-mail címem:palma.gatfalvi@gmail.com.
  Írj ha még aktuális.

  Pálma

 • hofi

  Majus 17.-en repülök Madridba,onnan tovabb Pamplonaba,majd valahogyan S.J.P.P.ba es remelhetöleg 18.-an vegre elindulhatok az uton,69-es vagyok.

 • V. Andrea

  Kinga írtam az email címedre a tel.sz. miatt is, de lehetséges skype”randi” miatt is. Kell egy hely, ahol végre mindent le tudnánk fixálni egy kis fixálóval, a végén még egy fotó lesz belőle…

 • Kinga

  Szia Andrea! Megvettük a jegyeket, volt amit csak múlt hét végén. Neten rendeltük. Ezt így elég hosszú lenne leírni, hogy mit-hogy-ki-kivel-mikor. Írtam neked e-mailt a privát címedre, nem kaptad meg? Jobb lenne, ha felhívnál, akkor részletesen el tudom mondani a jegyfoglalást, ha kell, segítek is benne! Ahol mi rendeltünk, az EasyJet, Mixmytrip, Tensi, Westels. Ha nem ért el hozzád a tel.számom, jelezz a janakkinga kukac citromail pont hu -n, vagy kérd el a számom Chiarától!

 • V. Andrea

  Szia Kinga!
  Ti már megvettétek a jegyeket? ;ha igen, miképp tettétek ezt, magyarán melyik az egyszerűbb, és jobb módszer:sz.gépen keresztüli megrendelés, v más számítógépes dolog, avagy a jó öreg Ibusz…

 • Ildo

  Kedves Anikó, Pálma!

  Július 5.-i engem is érdekel. Egyeztessünk.Privát üzenetet is tudtok küldeni, ha bejelentkeztetek.
  Üdv Ildo

 • Kinga

  Szia Andrea! Mi juni 25-én indulunk, hívj, egyeztessünk!
  (A telefonszámot lehet, hogy nem a nyilvánosságnak szánta Kinga, amíg ez kiderül kapcsolat résznél írhat Andi és megadom neki. – a szerk.)

 • V. Andrea

  Utitársat keresek kb. június hónap felétől(rugalmas vagyok már a júniust illetően, lehet valamivel előbb, később?)
  A párizsi utat választottam.
  Most ez az, ami a legfontosabb, mert, ha némán is gyalogolunk,Párizstól addig eljutni?hm?! mindenképpen társsal szeretnék, és persze utána is együtt róni az UTAT!!
  /vuandre kukac gmail.com/

 • Kiss Sánorné

  Sziasztok!

  Jutka, Bajzo inkább a telefonszámomat adom meg, mert a lányomék írtak a nevemben ide, én nekem nincs internetem. tel.: 76/ 610-960
  Amúgy május 19-én indulok, de hívjatok fel és megbeszéljük.

 • Jutka

  Szia Kiss Sándorné! Én május 19-én indulok. Te mikor indulsz?

 • bajzo

  Kedves Kiss Sándorné!
  Ha regisztrálsz, tudunk privát üzenetet cserélni.
  Üdv Zoltán

 • Kiss Sándorné

  Sziasztok!

  Én május második felében megyek az Útra. Valaki ebben az időben nem akarna társulni esetleg hozzám?

  Zoltán, tudsz adni elérhetőséget, mert lehet Veled tartanék.

 • Anikó

  Kedves Pálma,

  A július 05.-e talán nekem is jó, de még sajnos nem látok teljesen tisztán,mikor tudok elindulni.
  Tudunk más e-mail címen kommunikálni ,hogyan készülsz, mit tervezel, stb?

  Üdv: Anikó

 • Máté

  Kedves Barátaim!

  Április 23.-án írtam ide egy hirdetést, mely szerint végig szeretném járni az El Camino-t.
  Sajnos nem várt okok miatt, idén le kell mondanom az álmomról, így nem tudok senkinek a zarándoktársa lenni ezen a nyáron.

  Azoknak, akik indultok: Buon Camino!

  Remélem mindentől függetlenül sikerül ismerősöket találnom, akik majd jövőre, segíteni tudnak jó tanácsokkal, ha akkor összejön.

  Minden jót kívánok Nektek!

  Imádságos lelkülettel: Máté.

 • Pálma

  Július 05-re tervezem az indulást, és még nincs utitársam.Repülő jegyet már az Easyjet-nél foglaltam, Párizsba.

 • Attila

  Kedves Máté!
  Én, terveim szerint augusztus közeoén indulok, SJPDP-ba autóval és onnan tovább bringával.
  Ha gondolod csatlakozhatsz, remélem tudsz vezetni, hogy váltsuk egymást!
  Kérlek, a választ a nagy58kukacgmail.com-ra küldd.

  Szia
  Puskás Attila

 • Vass Ildi

  Kedves Kinga!

  Június vége engem is érdekelne. Légy szives add meg az elérhetőségedet, hogy felvehessük a kapcsolatot. Az enyém: vass.ildi@freemail.hu
  Üdv Ildi

 • Máté

  Szervusztok!

  Idén tervezem a zarándokutat. Szívesen tenném ezt közösségben egy-két emberrel, csupán egy kikötésem van. Mégpedig az, hogy a tényleges Út alatt, azaz a reggeli indulástól az esti érkezésig, többnyire teljes hallgatásban szeretnék lenni. Nyilván ha olyan helyzet van, akkor megtöröm a szilenciumot, de nem bulizni, fecsegni mennék… Este a szálláson… társalgás ezerrel. A másik tervem, hogy végig sátorban fogok aludni (takarékoskodás 🙂 ). Jah…. és a francia utat szeretném végigjárni. Saint Jean Pied de Port-ból indulnék. Konkrét indulási időpontom nincs még… de idén nyáron mindenképp… akár egyedül is. … mármint fizikailag egyedül, mert amúgy… végig együtt jár velünk az Úr Jézus. Szívesen társalgok az El Camino-ról bárkivel E-mailben is ( jezu@vipmail.hu )

  Köszöntelek Benneteket!
  Imádságos szívvel: Máté.

 • Gilicze Anita

  Kedves Anikó,

  Nem Ildivel megyek, de már eddig ketten jönnek velem aznap. Azt hiszem jobb, ha az Úton találkozunk, mert már tervbe vannak véve dolgok a többiekkel és megegyeztem velük.
  Remélem találkozunk. 🙂
  Ha kérdésed van az e-mail címem alább megtalálható.

 • Anikó

  Kedves Anita és Ildi .A júlis 16 nekem is megfelelő időpont lenne .
  Hárman sokan lennénk nekivágni ? Az e-mail címem megadom hogy esetleg megszervezhető-e?Melyik utat tervezitek?

 • Erika

  sziasztok!

  Jövőhét pénteken indulok repcsivel Barcelona-ba, onnan vonattal Pamplonába, így az azt követpő reggelen indulo el Santiago-ba. Állandó útitársat nem keresek, gondolom más se, de ha valaki szeretne, időnként biztos jól jön a társaság.
  29 éves vagyok, Budapesten élek -eredetileg alföldi leányka, aki már gyerekkorában is szeretett csak “úgy” menni, de hazaindulni valahogy mindig elfelejtett a határból- és úgy tervezem, 28 nap alatt teszem meg az utat.
  Ha valaki csatlakozna, örömmel veszem:-)

 • Kinga

  Kedves Anikó!
  Júni vége korai? Esetleg, ha később indulsz, és rövidebb utat tervezel, csatlakozhatsz valahol! Pl. félúton. Alább látod az e-mail címem, vegyük fel a kapcsolatot!
  Kinga

 • Anikó

  A kezdeti bizonytalansághoz,jó lenne egy utitárs.
  Tisztelem az érzéseket ,a hallgatást a nyugalmat,a kölcsönös toleranciát és gondolom ezt el lehet várni ennek az útnak a küldetésében is.
  Magam szeretném kipróbálni, magamnak bizonyítani.Utitársat keresek először a két hetes Caminohoz-de meggyözhető vagyok a hosszabb útra is- 49 éves vagyok ,felsővezető beosztásban,Budapesten.
  Július eleje-közepén indulhatnánk,esetleg augusztus eleje de még nincs lefoglalva semmi.

 • Anikó

  Utitársat keresek először a két hetes Caminohoz-de meggyözhető vagyok a hosszabb útra is- 49 éves vagyok ,felsővezető beosztásban,Budapesten.
  Július eleje-közepén indulhatnánk,esetleg augusztus eleje de még nincs lefoglalva semmi.A kezdeti bizonytalansághoz,jó lenne egy utitárs.
  Tisztelem az érzéseket ,a hallgatást a nyugalmat,a kölcsönös toleranciát és gondolom ezt el lehet várni ennek az útnak a küldetésében is.
  Magam szeretném kipróbálni, magamnak bizonyítani.

 • bringi

  Az előző hozzászóláshoz: a janakkinga kukac citromail pont hu-n jelentkezzetek!

 • Kinga

  Sziasztok!
  Júni 26-án idulok, aug 2-án érek haza. Szívesen csatlakoznék valakihez/valakikhez. Szinte minden jegyem megvan, így a dátumaim fix-ek. jegyrendelésekben tudok segíteni!
  Mindenkinek jó készülődést!
  Kinga

 • Zoltán

  Sziasztok!

  Én május 27-én indulok Párizsba fapadossal. Onnan a TGV Bayonne-ig, majd busz SJPDP-ba. A jegyek már megvannak.
  Remélem más is jön akkor kis hazánkból. 🙂

  Üdv Z

 • Június elején tervezem az indulást és a héten szeretném lefoglalni a repjegyet Párizsba. Majd onnan SJPDP pótlóbusszal 🙂

 • Korecz mónika

  Kedves BALER!
  Május 10-én indulok Párizson keresztül SZ.P.P-ba. Pamplomáig a párom elkísér.Szombaton Ő tovább utazik Barcelonába én meg elindulok a várva várt úton. Biztos találkozunk,azt nem ígérem, hogy “futok utánad 6-7 kg csomaggal” kicsit nehéz lenne, de ezen a honlapon odakint is tarthatjuk a kapcsolatot! Bízom benne, hogy sikerül egy darabig együtt mennünk.De ha van más ötleted? Szép estét kívánok!Mónika

 • Baler

  Szia Korecz Mónika szintén társat keresek a ki és visszaúthoz.Én május 03-
  án megyek Pestről fapadossal Barselonába onnan busszal tovább,de ez még
  nincs lerendezve.Én 63 éves vagyok makói. Ha felkeltettem az érdeklődésedet és szeretnél csatlakozni írj.Ketten könnyebb.

 • betth

  szia zizu !
  igaziból a kitűzött dátum az a ‘minél előbb’ 🙂 örülök,hogy írtál én is a kezdeti nehézségek áthidalása céljából keresgélek utitársat 😛 ez az email címem : kisbetth(kukac)gmail(pont)com .

 • zizu

  szia betth!

  pontosan mikor indulsz? én is most megyek. április 21-23 között érkezem meg valahogy SJPDP-be (valószínűleg stoppal). nem ígérem, hogy útitárs leszek, de ha ott összefutnánk, talán egy darabig együtt mennénk, az nem lenne rossz! 😉 🙂

 • betth

  sziasztok!
  én még áprilisban szeretnék elindulni a francia űton, st jean pied de port -ból . a jegyeket még nem vettem meg . ha valakinek lenne kedve velem tartani akkor ne habozzon 🙂 26 éves vagyok.

 • Attila

  Bringatársat keresek…
  Nyár végefelé indulnék, kocsival SJPDP-ig, onnan bringával.
  A biciklit odaadnám Santiagoban valakinek, onnan menetrendszerű járatokkal vissza.
  Napi min.60 km-t tervezek, de max. 90-100-t, kényelmesen megtéve a távot.

 • Gábor

  Sziasztok!

  Utitársat keresnék idén nyár eleje – nyár -ősz magasságában (időpont tekintetében rugalmas vagyok) a Francia úthoz. 32 éves vagyok…

 • Ági

  Lehet, hogy nem nekem kéne tanácsokat osztani, de most úgy belejöttem a kommentelésbe: Attila, én kerülöm a nyarat a Szentév miatt, biztos akkor lesznek a legtöbben. Ez a szállás miatt lehet para, ráadásul úgy láttam a szálláslistán, hogy nem minden alberguébe engedik be a bicikliseket. Persze ha sátrat viszel, az más 🙂

 • Gilicze Anita

  Köszönöm szépen Chiara. 🙂

 • chiara

  😀 Hű, történelmi pillanat, úgy néz ki, egymásra találtatok!
  Anita: átírtam az e-mail címedet kicsit, hogy ne olvassák ki a spamrobotok olyan könnyen…
  Buen Camino!

 • Gilicze Anita

  Oké Ildi. Az e-mail címem czece[kukac]freemail[pont]hu, vegyük fel a kapcsolatot.

 • Vass Ildi

  Kedves Anita!

  Én is júliusban szeretnék menni és még nem vettem jegyet. Ha nem bánnád veled tartanék.

 • Zoltán

  Kedves Mónika!
  Csak remélem, hogy az állomás mellől megy a pótlóbusz.
  A logikáról csak annyit, hogy pont szent évben kell felújítani a vasútvonalat….
  Szép napot!
  Z

 • Korecz Mónika

  Kedves Zoli!
  Azt tudod már, hogy a vonatpótló busz amely Bayonne-ból indul pontosdan honnan indul?
  Szóval vannak olyan logikusak, mivel vonatpótló buszról van szó ezért a vasútállomás mellől indul?
  Ha valaki tudja kérem irja meg.
  Szép napot mindenkinek!
  Mónika

 • Zoltán

  Én május 27-én indulok (Ferihegyről) fapadossal Párizsba, onnan TGV(éjszaka) Bayonne-ig, majd busszal SJPDP-ba. Tehát vagy 28, vagy 29-én kezdem a “sétát” 🙂

 • Korecz Mónika

  KEDVES JUTKA!
  Semmi baj akkor “kitaposom” előtted sz utat!
  Jó készülődést!
  Szia:Mónika

 • Jutka

  Szia Mónika! Sajnos már megvettem minden jegyet, és fapados, tehát nem cserélhető. Jó utat neked!

 • Korecz Mónika

  Kedves Jutka!
  Korecz Mónika vagyok .Az én repülőjegyem május 10-re szól.Pamplomá-tól egyedül megyek én is.Ha nem vetted még meg a repülőjegyed jó lenne ha együtt mehetnénk.

 • Jutka

  2010. május 19-én indulok a caminora. A francia utat szeretném végigjárni, a végén egy kis pihenéssel Fistereben. 43 éves vagyok, utitársat keresek.

 • Gilicze Anita

  26 éves vagyok. 2010. JÚLIUS 16. környékén indulnék a Caminora és szeretnék társat találni az utazásra, természetesen tiszteletben tartom az elmélyedésedet és szintúgy elvárom. 🙂

 • KORECZ MÓNIKA

  2010. MÁJUS 10 KÖRNYÉKÉN SZERETNÉK INDULNI.UTITÁRSAT KERESEK.46 ÉVES VAGYOK ÉS SZERETNÉM AZ IDÉN MÁJUSBAN VÉGIGJÁRNI A FRANCIA UTAT.TÁRSAT KERESEK HOZZÁ

 • Husza Jánosné

  Utitársat keresünk aug.3vagy 4-én indulnánk a hugommal.Idegen nyelvet beszélő idősebb hölgy személyében. Én 59 éves könyvelő vagyok. a hugom 56 éves szintén könyvelő. Két hétre tervezzük az utat az idén, mert mind a ketten dolgozunk.Majd a következő évek valamelyikében tesszük meg az út másik felét.Én békés megyében lakom, a hugom kecskeméti.

Keress útitársat!

 

 

 

A következő HTML tag-ek használata engedélyezett: (kattints)

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*