El Camino – úti beszámoló

Gyere a Facebookra is!

Partnerek

Bognár Stúdió - SEO

RSS követés


Éppen frissülünk! Pár óra múlva gyere vissza, addigra működni fog minden!

Útitárs kereső

El Camino - útitárs keresőVan, aki nem szeretne teljesen egyedül nekivágni az Útnak, vagy a véletlenre bízni, hogy összetalálkozik-e magyar zarándokokkal.

Írd meg, hogy honnan, hová és mikor szeretnél menni… a hozzászólásokban egymásra találhatnak az útitársak!

(Ha megadod valakinek az e-mail címed, azt rejtjelezve tedd, pl. xy<kukac>valami<pont>hu, hogy az útitárs-jelöltek helyett nehogy a spamrobotoktól kapj levelet. :-))

2 325 hozzászólás Útitárs kereső

 • czibor anita

  sziasztok!!!Maayan,Eszti,ZIZI!!!Sajnos nem tudok veletek együtt indulni,az alakalmazottam felmondott,és július 1 től nem dolgozik,így hát nem tudok elindulni veletek.,legnagyobb szomorúságomra…..úgy látszik nem volt itt az idő még rá,de nem adom fel és egyszer minenképpen eljutok én is,.Nagyon szép utat kívánok nektek,éljétek át minden pillanatát,érezzétek jól magatokat.sok szerencsét,minden jót CZIBOR ANITA

 • Gyula

  Kedves Márk,
  én júli 3.án indulok barcelonába, onnan pedig vagy papmlonába vagy Roncesvallesba és én is finisteréig megyek.

 • balázs

  Szia Léna!
  Szeptemberben indulok én is ha úgy alakul szívesen csatlakoznék, a párizsi városnézésre.
  Üdv: Balázs

 • Léna

  Sziasztok!

  Én szeptember 9.-én idulok Párizsba, egy éjszakát ott töltök, majd a hajnali vonattal megyek Saint Jean-ba!Ha valaki még esetleg ezen a napon indul, lehetnénk társaság egy esti párizsi városnézésre, vacsorára stb..

  Úgy tervezem, hogy 11.-én reggel vágok neki az Útnak!

 • FERENC

  Szia András!
  Igen, én már le is foglaltam egy helyet az autóbuszon.

 • András

  Sziasztok!
  Tervezi valaki aug 27.-én európabusszal SJPP-be?

 • Márk

  Sziasztok!
  Én július 3-án indulok Párizsba, onnan vonattal Saint Jeanba és Finisteréig megyek. Jön valaki még ebben az időpontban?

 • Gyula

  Köszönöm, lányok, nektek is jó utat, lélekben úgy is együtt leszünk, de ki tudja mit tartogat számunkra még az út.
  Kedves Heni,
  egy kinti barátom a napokba néz épp utána, hogy mivel a legegyszerűbb Barcelonából eljutni a caminora, ha válaszolt megírom nektek is, amúgy én Roncesvallesból, vagy Pamplónából indulok és Finisteréig megyek.

 • eszter

  Szia Anita!
  Igen, én is július 9-én indulok a Maya, Zizi kompánia:)és még nem tudom, kik jönnek a busszal. Nem vagyok diák csak “vén diák”, egyébként meg sok szabadságom van. A másik, hogy nem szeretnék rohanni az úton, versenyt futni az idővel, mert az agyoncsapja az egész út hangulatát. Nem tudom hogy jól értelmeztem, akkor Te is velünk tartasz, v. csak terv?
  üdv. eszter

 • Kedves Gyula! Ugyanúgy, ahogy Maayan (mivel egy busszal utazunk) én is 11-én reggel indulok SJPP-ből, és augusztus 12-13 körül tervezem a haza utat. Ezzel szerencsére fogok tudni variálni pár napot, úgyhogy nem vagyok szorosan időhöz kötve. Én sem nagyon hiszem, hogy utolérlek, de persze ki tudja, hogy alakul 🙂 mindenesetre buon camino!

 • Andrea

  Sziasztok!
  Szeptember 6-án indulok, 49 éves vagyok. Ha valaki jönne még ekkor, legalább az odautazás idejére mehetnénk együtt.
  Buen Camino!
  Andrea

 • Szia Gyula!
  Mi/én 6 nappal később, 9-én Magyarországról, 10-én érkezünk Saint Jean Pied de Port-ba, és én 11-én indulok Saint Jean Pied de Port-ból. Aug. 30-án indulok vissza Santiago de Compostelából.
  Addigra már hetedhét országon is túl leszel. Persze ha a hétmérföldes csizmámat felveszem … 🙂
  … akkor sem érlek sajnos utol, mert lassan szeretnék menni (napi kb. 20 km)
  Legfeljebb időben lehetünk együtt, de térben nem, bár az Út az egy 🙂
  és persze ha létezik egyáltalán tér és idő
  Jó utat Neked!
  üdvözlettel Maayan

 • Heni

  Szia Gyula!
  Mi jülius 25-én indulunk Barcelonába. Azt szeretném kérdezni, hogy onnan meddig és mivel lehet eljutni, mi SJPP szeretnénk.

 • Gyula

  Kedves Lányok,
  Én júli 3.-án indulok barcelonába, és aug 11.-én jövök vissza, ki jön még ebben az időpontban? és honnan indultok?

 • Szia Anita! Ha gondolod mi is kommunikáljunk email-ben, birozit@yahoo.com. Én egy jó hónapot tervezek az útra, edzeni szoktam ettől függetlenül is, de mostanában túrázgatok hétvégente, nem elsősorban az edzés miatt hanem hogy a cipőhöz szoktassam a lábam… 🙂 Remélem hamarosan találkozunk!

 • Szia Anita!
  Az e-mail címem maayancvi@gmail.com. Ott bővebben tudunk írni egymásnak. Ha írsz, akkor el tudom küldeni az EurópaBusz tájékoztató levelét. A nevemre kattintva több mindent olvashatsz rólam. Én felmondtam a munkahelyemen, és közel két hónapig leszek Az Úton. Aug 30-án szállok be az Európabusz autójába.
  Üdvözlettel Maayan

 • czibor anita

  szia Eszter..örömmel hallom,hogy te is ebben az időpontban indulsz. jó sok időt hagysz az útra.ilyen sok szabadságod van,vagy talán még diák vagy??remélem minden jól megy,.és én is útra kellhetek,és beteljesül az álmom,és végig járhatom a caminot.minden jt neked addig is.

 • czibor anita

  SZIA ZIZI!!örülök hogy már 4 emberke indul ezen a napon.mióta tervezed az utat.??edzettél rá,vagy csak elindulsz és bízol a kitartásodban??én inkább az utóbbit választottam,igaz addig van még 1 hónapom.Te már le is foglaltad a jegyed??, mikor jönnél vissza?Jól meg kell gondolni,inkább rászámolok én egy pár napot a visszaindulással,nem tudni mit hoz az út.addig is minden jót.

 • czibor anita

  szia Maayan!Örülök neki hogy nem csak én terveztem erre az időpontra az indulást. Mikorra tervezed a vissza vezető utat??? nekem a hét elején realizáldik,hogy tudok e menni,nem igazán egyszerű a szervezés,van egy fodrászatom hévízen,és a döntésem hogy szeretnék menni ,elég gyors volt. Fizikailag sem készültem rá semmit sem.remélem elég lesz rá az idő ez az 1 hónap,hogy az itthoni dolgokat megszervezzem,az úton meg pedig minden majd a helyére kerül,úgy sem tudunk mindenre felkészülni. mennyibe kerül a busz út??remélem találkozunk majd,addig is minden jót.

 • Dane

  Szóval megvan a repjegyem 12-én repülök Madridba és utána vonattal tovább Leonba. Jön akkor valaki vagy lesz arrafele? 🙂

 • Dane

  Sziasztok! Június 8-13 között szeretnék kirepülni Madridba, majd onnan ahogy lehet fel Leonba. Sajnos nem tudok a teljes úton végigmenni, csak ezen az utolsó szakaszon. Jön valaki ekkor illetve jár valaki akkor arrafele? Üdv: Éva

 • Szia Cibi!
  Én is július 9-én megyek az EurópaBusszal.
  Az alábbi filmet megnéztem, és végül átbillent a mérleg nyelve, hogy velük megyek. Ezeket a tájakat nem szívesen hagynám ki, bár repülőgépről is biztosan szépek, de az már egy más perspektíva 🙂 Én közelebbről szeretném látni a hegyeket, és talán egyszer még messzebbről indulok majd az Útra, és megnézem őket még közelebbről, de most a Camino hegyei lesznek testközelből, a filmen látottakat pedig most a buszból fogom nézni úgy tűnik 🙂
  http://www.youtube.com/watch?v=of9c1MbAYZc
  Üdvözlettel
  Maayan

 • Kedves Cibi!

  Láttam, hogy Eszter írt már, ha minden igaz, a július 9-i Európa Busszal eddig 4en megyünk, mind a 4en külön-külön, mind a 4en lányok/nők, közülünk ketten jönnek sátorral. Én nem aggódom azon, hogy nem lenne hely a szálláson, én csak hálózsákot viszek. Ha van kérdésed, írj nyugodtan emailt, birozit@yahoo.com!
  Zita

 • eszter

  Szia Cibi!

  Július 9-én megyek az Európabusszal.Nagyon korrektek, ha van még hely én ajánlani tudom. Én augusztus l8-ára foglaltam visszafelé repjegyet Barcelonában, onnan még nem tudom,hogy jövök haza. Valóban azt halottam én is, hogy sokan lesznek de én viszek sátrat.
  üdv. eszter

 • cibi

  szisztok.jülius elején indulnék ,hallottam az europabuszról,és hogy július 9én indul,váltott már valaki rá jegyet???mit hallottatok róla???én kb 5-6 hetet szánnék az útra,igaz ez az időszak a leginkább zsúfolt,és a legmelegebb,de most így alakult.családomból már ketten,és barátaim is megtették már ezt az utat,és én már évek óta vágyom rá hogy végig járhassam.ha valaki ebben az időpontban utazna,kérem írjon.Tisztelettel.Czibor anita

 • Kedves Saci!

  Nyáron tervezed az utat? ha igen, írj egy e-mailt nekem a birozit@yahoo.com címre és beszéljünk a részletekről 🙂

  Zita

 • A.

  Sziasztok!

  Június 17.-én érkezem Barcelona-ba,az utat vagy 18 vagy 19.-én kezdem. Lesznek itt még magyarok ebben az időben?

 • gueth anna

  Nagyon meghatott levele, mi is hasonló cipőben járunk, mindenképpen nszeretném felvenni Önnel a kapcsolatot. Email cimem: guethanna@freemail.hu Nagyon kérem, válaszoljon! Tisztelettel: János és Anikó

 • Bodó János László

  ami kimaradt..a bénulás egy stroke….abban az évben szerettem volna indulni de a nagy meleg miatt vártam…59 éves vagyok , nem dohányzom

 • Bodó János László

  ….a következő év tavaszára tervezem az indulást….2007 augusztusában lebénult a bal oldalam teljesen mostanra jöttem annyira “rendbe” , hogy megkezdjem az utat…tehát igen lassan szerintem max 10 km/nap….lehet kora hajnalban indulni…és alkonyatkor folytatni…bár az idő engem nem sürget és egyszer odaérek…:-)
  a gyógyszereimet tudom e pótolni kint…ez kiderül még addig…természetesen spanyolországi indulással gondolom Finisterig

 • andrea

  Sziasztok,
  május 26-án indulok Saint Pied de Portba (18:10-es vonattal Bayonne-ból érkezem..). 27-én pedig útnak indulok… Esetleg van valaki, aki szintén ebben az időpontban indul útnak?
  Andrea

 • Saci

  Sziasztok!
  Évek óta él bennem a vágy, hogy megtegyem ezt a zarándoklatot, az idén szeretném is megvalósítani.
  27 éves, kedves, vidám, energikus lány vagyok. Örülnék, ha hasonlóan fiatal, életrevaló útitárssal vághatnék neki az útnak.
  Sajnos két hétnél több szabadságot nem tudok kivenni, ezért csak az út felétől (kb. Leóntól) indulnék, de a pontos időpontot illetően rugalmas vagyok.
  Buen Camino!
  Saci

 • Kata

  kimaradt egy “l” a címemből 🙂
  bk12kukacfreemailponthu

 • Kata

  Szia Jani!

  Örülnék, ha találkoznánk. Az e-mail címem bk12kukacfreemeiponthu.
  Ha tudsz erre írni, adok telefonszámot, és beszélhetnénk, mielőtt indulsz.

 • Vanek

  Éjszaka indulok!,minden útonlevőnek és utánam indulónak is Buen Camino Vanek

 • Hortobágyi Anna

  Kedves Dóra!

  Anna vagyok.
  Nagyon megörültem, hogy abban az időpontban indulsz.Bár Én még repülőjegyet nem vettem,de hogy megyek, az biztos.
  Küldjél valamilyen személyes elérhetőséget és egyeztessünk az indulással kapcsolatban.Szívesen indulok Én egy kedves útitárssal, mint egyedül.
  Pici félsz bennem is van, de talán, ha ketten megyünk,akkor biztonságosabb az érzés.
  Az e-mail címem:hortobagyi.anna@t-online.hu

  Szép napot,
  Anna

 • Jani

  Szia Kata !
  Holnapután ( 17-én ) megyek Barcelonán-Pamplonán át Roncesvallesig, 18-án indulok gyalog, kb. 21-én leszek Pamplonában. Lehet, hogy találkozunk?
  BUEN CAMINO ! Jani

 • Kata

  Madridba május 20-án érkezem. Innen éjjel busszal megyek Pamplonába. Van esetleg valaki, aki ebben az időszakban indul vagy lesz a környéken?

 • Kata

  Május 21-én indulok Pamplonából. Megy esetleg valaki ebben az időszakban a Francia útra? Esetleg találkozhatnánk.

 • Andrea

  Sziasztok!
  Primitivoval kapcsolatban lenne szuksegem info-ra.
  koszonettel
  buen camino
  Andrea

 • Dóra

  Sziasztok!
  Tegnap annyira felerősödött bennem az “eljött az ideje” érzés, hogy megvettem a repülőjegyemet.:)Augusztus 8-án indulok és 24-én jövök vissza.Úgy látom Anna indul akkor tájt? 10 nap Ponferrada- Santiago, majd 4 nap Finisterre. Igazából a Primitivo vonz nagyon, de nem tudom mennyire biztonságos egyedül.Szerintetek? Tramp esetleg nekem is át tudnád küldeni a szálláslistát? Köszönöm!
  Üdv,
  Dóra

 • Laci77

  Elaci!

  Furcsa volt, hogy mennyi Laci lesz egy időpontban az úton… 🙂 Csak most esett le, hogy te is megkülönböztetted magad egy “E”betűvel. Igen, lehet találkozni fogunk! 🙂

 • Elaci

  Kedves Laci77!

  A május 4 10:39 bejegyzésemmel egyezően június 3-án utazom és június 5-én kezdem az utamat.
  Üdv.
  Elaci

 • Laci77

  Ledves Elaci!

  Te mikor indulsz?

 • Elaci

  Kedves Andrea!

  A Lacihoz hasonlóan én is Bp-Párizs-Bayonne-SJPDP útvonalon utazom. Nappal repülök éjszaka vonatozom.
  Visszafelé Compostela-Madrid-Bp útvonalon repülővel utazom.
  Üdv.
  Elaci

 • Elaci

  Kedves Laci!

  Egy kicsit sajnálom, hogy nem találtam hamarabb erre az oldalra, mert jó lett volna egyeztetni az indulás időpontjáról. Ha a sors úgy hozza úgy is találkozni fogunk 🙂

 • ildikó

  Tisztelt Dr. Surányi Jenő!
  Régóta tervezem a zarándok utat, szintén nem vallási okból. 51 éves sportos és elszánt vagyok. Közel lakom Győrhöz, és szeretném Önnel felvenni a kapcsolatot.

 • Andrea

  Kedves Erzsi!
  A köv. címre írhatsz nekem: mindi kuk freemail pont hu.
  Várom még azok jelentkezését, akik szintén szeptember 6-án indulnának!
  Üdv,
  Andrea

 • FERENC

  Kedves Erzsi!
  Én aug 27.-én indulok az európabusszal.
  vadasz48kukactonline.hu

 • Palaczkyné B. Erzsébet

  Kedves Andrea ! Szeretném felvenni Veled a kapcsolatot, kérlek írd meg hogyan lehetne , emailba , vafy skype-on. Üdv. Erzsi

 • Andrea

  Kedves Erzsi!
  Kár, hogy klihagynád a Pireneusokat, mert én is szeptemberre keresek útitársat legalább az odafelé útra. Olvasd el az ápr. 28-án írt hozzászólásomat.
  Üdv,
  Andrea

 • Palaczkyné B. Erzsébet

  Sziasztok Kedves Leendő Zarándok Társak ! Szeptemberben szeretnék indulni.Uti társat-vagy társakat keresek. A ki-és visszautazástól tartok, mert a nyelvi nehézségek kicsit aggasztanak. Mivel az indulás időpontja még nincs eldöntve, tudok alkalmazkodni. Az utazásra szóba jöhet számomra a busz ,vagy repülő, bármi.Nyugdíjjasként már nem kell sietnem.Nagyon örülnék ha valaki jelentkezne. Életvidám , nyitott ,kedves nő vagyok.Úgy gondoltam , hogy a Pireneusokat kihagynám. Üdv. Erzsi

 • Laci

  Szia Andrea!

  Én igen, a “klasszikus” easyjettel Párizsba, onnan pedig az éjszakai vonattal Bayonne – SJPDP-ba. Épp ma sikerült megvennem a vonatjegyet!

 • Andrea

  Sziasztok Lacik!
  Ahogy látom, ti is 2 napot szántok az odaútra. Megkérdezhetem, hogyan mentek? Párizson keresztül, onnan pedig éjszakai vonattal?
  Üdv,
  Andrea

 • Laci

  Szia Laci!

  Én kb 6 nappal leszek “mögötted”, június 9-én idulok itthonról és 11-én SJPDP-ból.

 • Laci

  Sziasztok!

  Június 3-án indulok Budapestről és Július 6-án térek vissza. Az utamat Június 5-én kezdem SJPDP-ból. Nyitott vagyok az úttal kapcsolatban, így szívesen venném olyanok jelentkezését, akik ebben az időpontban indulnak vagy épp úton lesznek.Elérhetőségem: laszloerdos74@gmail.com
  Üdv.
  Laci

 • Adam

  E-Mailem : asdam69(kukac)gmail ez lemaradt 🙂

 • Adam

  Hi

  Én Július végén szeretnék indulni és Augusztus 28 ig kb ráérek viszont szeretnék biciklivel menni olvastam az Európabuszos megoldást Július 30 án indulnak éppen viszont visszafelé nem tudnék velük menni valaki esetleg megy velük iylen úton módon ezeken a napokon ?

  Vagy ha valaki autóval mennem esetleg abba is betársulnék (vezetni tudok :D)

  Adam

 • sziasztok!
  augusztus 26-án indulok, Logrono-ból. Nem útitársat keresek, de ha valaki épp arra jár akkor, akkor szívesen összefutnék vele egy kis beszélgetésre 🙂
  üdv
  doefie

 • Andrea

  Sziasztok!

  Ha valaki szintén szeptemberre tervezi az indulást, akkor szívesen venném jelentkezését, legalább az odautazás erejéig mehetnénk együtt. A jegyeket odafelé már megvettem, tehát az időpontom fix:

  Szeptember 6. 15.10 Easy Jet – Párizsba érkezik 17.25-kor
  Szeptember 7. reggel 07.10 TGV indul Párizs Montparnasse-ról – érkezik Bayonne-ba 12.17-kor (19 euro)
  Szeptember 7. délután 15.05-kor Bayonnból – érkezik SJPDP-ba 16.23-kor (8.8 euro)
  Szept. 8. reggel indulás az ÚTRA!!!!!!

  A szept. 6-i párizsi éjszaka a gondom. Találtam már olcsóbb szállásokat 25-29 euro/fő, 2-4-6 ágyas szobákban, de nem szeretnék vadidegen más nációkkal egy szobába kerülni -természetesen a Caminón ez nem lesz gond – mert tartok egy kicsit Párizsban egyedül éjszakázni.

  A fenti időpontokra a jegyeket már megvettem, így azok jelentkezését várom, akik csatlakoznának hozzám, legalább az odautazás erejéig.

  Várom a jelentkezéseket!!!!!

  Buen Camino
  Andrea

 • Emese

  Kedves Edit!

  Én sajnos nem utazhatok, mert lebetegedtem, az orvosok nem engednek el. Nagyon fáj, hogy így alakult, Adrit sajnálom. De szombaton találkozunk, mert az Europabusszal – azaz veletek – elmegyek Komáromig, mert Adri ott csatlakozik hozzátok, és szeretnék vele találkozni. Varga András nagyon rendes volt, mert segített az ötletem megvalósításában. Emese

 • Kovács Enikő

  Útitársként csatalkoznék Malagai vagy ahhoz közeli utazáshoz 2011. Szeptember 04.-én vagy ahhoz közeli időpontban. Bármilyen utazási forma megfelel, árban megegezünk.

 • Edit

  Emese!Szeretném felvenni veled a kapcsolatot,hogy néhány dolgot megbeszéljünk az itthoni utazással kapcsolatban.
  Gracias:Edit

 • Ilona50

  Sziasztok! Szeptemberben szeretnék a portugál útra menni. Az elmúlt évben a francia utat megcsináltam egyedül,de a portugál úthoz nagyon kevés az infó, ezért keresek társat az úthoz. Csak a szervezésnél tartok még!

 • Hortobágyi Anna

  Idén leszek 40 éves és valami különleges dologra vágyok.Így hát úgy döntöttem nekivágok az útnak.
  Augusztus 07-08.-a körül indulok,szívesen vennék útitársakat.

 • Zoli

  Szia Edit!
  Minden elektromos “kütyü” használható :-), ha van hová bedugni. :-)))
  Javaslom egy kis elosztót vigyél magaddal, hogy legyen szabad hely.
  Buen Camino
  Zoli

 • Edit

  András!
  Írd meg nekem légy szíves,hogy használható-e a mi telefontöltőnk és egyéb
  elektromos kütyünk minden gond nélkül,vagy kell vmilyen átalakító?
  Persze bárki írhat,aki tudja .
  Köszönöm!

 • Edit

  András!
  Írd meg nekem légy szíves,hogy használható-e a mi telefontöltőnk és egyéb
  elektromos kütyünk minden gond nélkül,vagy kell vmilyen átalakító?
  Persze bárki írhat,aki tudja .

 • András!? A természetben alszol a szabad ég alatt, vagy máshol, lakott területen, esetleg zarándokszállások udvarán/kertjében?
  Ébredéskor kibújni a sátorból, és napfelkeltét látni … csodálatos lehet! Remélem, sok ilyen csodát látsz sátorozás közben! Várom az élménybeszámolót 🙂

 • Zsófi

  András, nagyon jó utat, Buen Camino! Ügyesen a sátorral! 😉

 • Andras

  Uton vagyok :-)Satoral nem csak kaland, igazi kihivas. A Spanyolok igazan segitokeszek. Magyarokal is talalkoztam, akik baratoka valtak. Buena Camino, minden indulonak es uton levonek. 2?11 ?4 16 Terradillos de los Templarios 🙂

 • Sziasztok!

  Én is az Európabusszal megyek július 9-én. 11-én szeretném elkezdeni az utat. Aug 30-án indulok vissza, szintén velük. Finisterréig tervezem a zarándoklatot, sőt egy éjszakát ott is eltöltenék!
  Zita, Eszter, Marianna úgy tűnik együtt utazunk ki.
  Az úton főleg egyedül szeretnék lenni, de tapasztalatokat szívesen meghallgatok, vagy éppen megosztok 🙂
  Én is sátorral szeretnék menni, az Eszter által feltett sátrat néztem ki én is 🙂 Sátrat hol, milyen feltételekkel lehet felállítani? Zarándokszállásokon van rá lehetőség, vagy a természetben csak úgy?
  Napi kb. 20 km-t szeretnék megtenni. Az első naptól tartok, a többivel talán nem lesz gondom. Min. angol nyelvtudásom van. Vizet tudok kérni 🙂 Egy cseppet ennél több, de nem túl sokkal.
  A kérdésem pont az lenne, hogy az első napon is van lehetőség előbb megszállni, mint a szokásos kb. 30 km.
  A bepecsételős dolog érdekel még, hogy hogyan működik. Vannak előírások?
  Az e-mail címem. maayancvi@gmail.com

  Üdvözlettel
  Maayan

 • Bea

  Szia Iván!

  Melyik szakaszt szeretnéd megtenni a jövő héten? Lehet, hogy összetalálkozunk.

  Bea

 • Kata

  Kedves Iván!
  Ha gondolod, szívesen megosztom a tapasztalataimat. 3 éve biciklivel jártam végig a Francia utat. Most pedig gyalog tervezem, május 20-án indulok. K.

 • e.gyorgyi

  Kedves Iván!
  Megkapóan őszinte soraid megérintették a lelkem.
  Gyanítom a változás nem pozitív…. Az alábbi idézet pont ilyen helyzetre ad “útmutatást”:
  “Hagyd el néha a kitaposott ösvényt, és vesd magad az erdőbe! Biztosan találni fogsz valamit, amit még sose láttál.”
  (Alexander Graham Bell)
  Én júliusban indulok, sok-sok információt begyűjtöttem már. Ha gondolod kérdezz: e.gyorgyi@doradoxxi.hu
  Üdv.
  E.Gy.

  Üdv.,E.Gy.

 • dr. Iván Gyula

  sziasztok!

  Életemben változás történt és úgy gondolom ,hogy itt az ideje….

  Csak jövő hetem van rá tudom , hogy nem sok de mivel ez lesz az első jó lenne egy utitárs és sok-sok információ.

  köszi: Iván

 • Bea

  Sziasztok!
  Április 15-én indulok Pozsonyból Párizsba, onnan 16-án az éjszakai vonattal Bayonn-ba, majd SJPP-be.
  Most csak két hetem van, május 1-én megy a gépem vissza Barcelonából.
  Van valaki itt aki ebben az időszakban lesz úton?

  Bea

 • Kata

  Kedves Vanek!
  Én május 20-án indulok Bp-ről Madridba, 21-én érkezem Pamplonába, innen indulok. Ez kb. az az időszak, amikor Te is indulsz. A bk12kukacfreemailponthu-ra írhatsz.
  Ha van valaki, aki hasonló időszakban lesz arra, szintén írhat az e-mail címemre, örülnék 🙂

 • Edit

  Kedves Andi!Örülök neked,így már öten indulunk hasonló időben.A kezdeti nehézségektől tartok,de megnyugtató számomra,hogy több magyart is a közelemben tudhatok.Én egy kicsit hosszabb időre tervezem az UTAT,jún.14-én indulunk vissza Santiago de Compostellából.
  Buen Camino!
  Edit

 • Retfalvi Andrea

  Sziasztok!
  Kedves Edit!
  04. 29-én indulok Párizsba, onnan másnap reggel Bayonne-ba, majd SJPP-ba.A Zarándoklatot május 1-én kezdem. Vissza június 1-én indulok Santiagó de Compostellából rebülővel Barcelónába, onnan jún. 3-án Bp-re repcsivel.
  A terv 30 nap alatt Zarándoklat, majd busszal Finisterre. Én is szeretnék magyarokkal találkozni. Szívesen csatlakozom bárkihez. Persze senkinek nem akarok a terére lenni!
  Hola! Andi

 • Edit

  Kedves Rétfalvi Andrea!

  Olvastam a hozzászólásokban, hogy május 1-jén indulsz SJPP-ból, én is körülbelül így tervezem. Én az Európabusszal indulok április 30-án, valószínűleg 1-jén vagy 2-án indulok SJPP-ból. Te mennyi időre tervezed az utat, mikor és mivel jössz vissza?

  Buen Camino!

  Edit

 • Vanek

  Május 16.-án a Barcelona, Pamplona utvonalon indulok. Ha valaki szintén ebben az időben tervezi az indulását, szivesen veszem, ha jelentkezik. Jó lenne tudni kikkel rójuk közösen az utat,kivel találkozhatunk. Vanek

 • Tánczos Csaba

  Sziasztok

  Szeptemberben szeretnék végigmenni a Caminon, teljen a sportteljesítménye miatt. Saint Jean Pied de Portból indulnék és napi kb 30 kilómétert tennék meg. Akkorra 52 éves leszek.
  Utazáshoz az európa buszokat nézegettem, ahol lenne augusztus 27-i indulás.
  Ha valakinek lenne kedve csatlakozni: csabiman gmail com

  Üdv Tánczos Csaba

 • Heni

  Kedves Andrássy Cintia!
  Mikor indulnál szeptemberben? Találtál már társat?

 • Kata

  Adél, mikor akarsz menni?

 • Schneider Adél

  Utitársat keresek .

 • Kata

  Gábor1971
  Van már konkrét elképzelésed a májusi indulásról? Én is hasonló időpontban indulnék Pamplonából, mert korlátozott az időm. Ha gondolod, válaszolhatsz a bk12kukacfreemailponthu-ra. Ha bárki más ebben az időszakban tervezi az indulást, szívesen veszem a jelentkezését. Jobb szeretnék társakkal menni legalább időnként.

 • Jutka

  Sziasztok! Tervezem, hogy legközelett a Primitivot járom végig! Van információtok esetleg erről az útról?

 • szuper nagyi

  Sziasztok!A Portugáliai útról szeretnék információkat kérni!

 • Ibolya

  Sziasztok!

  Június közepe táján indul csoport a zarándoklatra?

  Ibolya

 • Szepkó

  Edit! Április 30-án megyek ki az Európabusszal,május 1-én vagy 2-án startolok és június 14-én jönnek értem(értünk) Santiagoba-onnan jövünk haza.Tudja esetleg valaki,hogy van-e az úton Magyar albergue?

 • Kriszta

  Kedves július 9-én indulók! Ha úgy adódik, látogassatok meg a Los Arcos-i osztrák albergueben (akár egy pecsét erejéig is). Július 9-től leszek ott hospitalera:)

  Buen Camino!

 • Andi

  Szia Heni!

  megadom a privi a címem, mert “itt” nem érzékelem, hogy mikor írnak vissza nekem.
  Várom leveled az andreaambrus(kukac)gmail(pont)com-ra.

  Üdv

  Andi

 • Heni

  Én július vége augusztus elején szeretnék menni, nem vagyok időhőz kötve.

 • Edit

  SZepkó!
  Írd meg légy szíves,mennyi idő alatt szeretnéd megtenni az utat? Mikor és honnan indulnál haza?
  Üdv:Edit

 • Heni

  Szia Andi!
  Nem tudom, hogy van-e társad, de szeretnék csatlakozni, ha lehet.
  Üdv. Heni

 • Zádor Mariann

  Szia Zsuzsa!
  Végre valaki én is Juni 11.-én indulok az Euróbusszal! Keress meg zadorm@yahoo.com-on! vagy a facebookon! Nagyon örülök neked!Én teljesen egyedül megyek.
  Remélem visszaírsz!
  Üdv: Mariann

 • eszter

  Kedves Zsófi és András!
  Én ilyen sátrat viszek, csupán 1,6 kg.

  http://www.decathlon.co.hu/HU/lightent-12783113/
  további szép napot: eszter

 • Zsuzsa

  Sziasztok,
  mégsem májusban, hanem júniusban indulok :). Van itt valaki rajtam kívül, aki június 11-én indul Bp-ről az Európabusszal?
  Buen Camino! Zs.

 • Zsófi

  Kedves Eszter és András!

  Én is gondolkozom a sátron, bár egyedülálló fiatal nőként kicsit aggódtam, de Eszter szerint nem kell:) András, ha hazajöttél, esetleg én is szívesen meghallgatnám, milyen a helyzet sátor-ügyben:) (június 5-én indulok). Illetve egy kérdés: ha jól értem, Pamplonából indulsz. Én is onnan indulok, annyi csak a gondom, hogy reggel 9-re érek Barcelonába, de ha jól láttam, délután fél 3 előtt nincs se busz, se vonat Pamplonába, tehát este érnék csak át, és nem tudom, hogy olyankor ki tudom-e még váltani a zarándokútlevelet, illetve van-e esély még helyet találni a zarándokszállásokon. Erről hallottál esetleg valamit? Előre is köszönöm!:)
  A Quechua sátornál én sem találtam könnyebbet sajnos, azért még nézelődök, hátha:)

  Buen Camino!

  Zsófi

 • András

  Kedves Eszter!
  Köszönöm a jókívánságokat.Elkel a buzdítás hisz ezen kívül vajmi keveset viszek magammal. A sátram 2.4-tized kg Quechua 2perc alatt fellátható, ott ahol igazán fáradt vagyok. Összesen 11kg amit viszek. Nem készültem különösebben. Hiszek az emberekben, magamban a sikerben lesz ahogy lennie kell az út csak megerősíthet.

  Számodra is sok pozitív megerősítést kívánok a kalandhoz.
  Üdv: András 🙂

 • eszter

  Kedves András!

  Végre van egy sátras vállalkozó, nagyon jó olvasni. Én is megyek július 9-én, szintén sátorral hasonló okokból. A sátorral együtt kb hány kg lesz a zsákod, és milyen sátrat viszel? Nagyon drukkolok Neked biztos sok kalandban lesz részed.
  A legjobbakat, Bue Camino!
  ui. A visszaérkezésedet követően szívesen venném, ha elmesélnéd a sátorozási lehetőségeket.
  Előre is köszönöm: Eszter

 • András

  Sziasztok! Április 8- az indulásom időpontja Barcelonába. Aztán Pamplona felé veszem az irányt.Az utat sátorral tervezem, minimális költségvetés mellet. Május 15-re kell ismét Barcelonában lennem. Remélem közben találkozom Magyar vándorral :-)Köszönet az oldalért. Buen Camino!

 • Kedves Marianna és Eszter!

  Megtennétek, hogy írtok nekem egy e-mailt? birozit@yahoo.com
  Ti is egyedül indultok neki az útnak?
  Még nem tudom, hogy hogy jövök haza, de nem valószínű, hogy Európa busszal..

 • Marianna

  Szia Zita!
  Szintén.
  Marianna

 • eszter

  Szia Zita!

  Én is a július 9-i Európabussszal megyek. Mikor tervezed a hazautazást és szintén velük?

  üdv. Eszter

 • Sziasztok!

  Van esetleg valaki, aki szintén a júLius 9-én induló Európabusszal jön SJPP-be?
  Én azzal megyek..!
  Zita

 • P.Marcsi

  Sziasztok, én hamarosan indulok és sajnálom, hogy nem jelzett senki olyan, aki az ápr. 2-án induló Európabusszal jön. Várakozással és izgalommal készülök.

 • Heni

  Szia Andi!
  Az időpont nekem is majdnem megfelel, szerinted ennyi idő alatt meg lehet járni?

 • Andi

  Szia Heni!

  Én július 30-án megyek, és terveim szerint aug 26-án jövők haza! 🙂

 • Heni

  Túra társat keresek 2011 augusztus elejére!

 • Zoli, Pécs

  Szia Cintia!

  Mi is szeptember közepén megyünk a Katival (itt futottunk össze a fórumon), ha gondolod, beszéljünk… izé, írjunk 🙂

  Zoli

 • Andrássy Cintia

  Túra társat keresek 2011. szeptember közepére!

 • Bea

  Szia Zsuzsa!

  Mi (eddig) hárman, május 24-én indulunk Bp-ről, ha érdekel írj…

 • Zsuzsa

  Sziasztok,
  májusi végi indulással keresek útitársat Bp-SJPP útra, és a gyalogos iramtól függően az ÚT-ra is. 🙂

 • Kata

  Surányi Jenőnek:
  bk12kukacfreemailponthu a címem, elképzelhető, hogy találkozhat az elképzelésünk.Ha adsz elérhetőséget,megírom a lehetőségeimet.

 • Zádor Mariann

  Ok Laci.Remélem találkozunk!

 • Laci

  Mariann! Június 9-én indulok itthonról, majd 11-én SJPDP-ból. Hogy ne érezd magad egyedül… 🙂

 • Zádor Mariann

  Edit!
  Köszi örülnék is neked csak én júni 11 re leszek SJPDP-ban!

 • Edit

  Mariann! Mi (négyen-öten)május 1-jére érünk St.Jean Pied de Port-ba,onnan a többiek valószínű gyorsabb tempóban mennek majd,mint ahogy én tervezem.Én is szeretném,ha lenne egy olyan társam,akivel gyakrabban(esetleg esténként)találkozhatok.Ha érdekel a dolog,írj!

 • Edit

  Edit
  Kedves leendő útitársaim!Én úgy tudom, hogy az Európabusz megtelt(7fő),
  A tájékoztató szerint Németországon keresztül megyünk,talán ott is veszünk fel utasokat,de visszafelé más útvonalon jövünk.
  Buen Camino!
  Edit

 • Dr.Surányi Jenő

  Augusztus közepe, végefele tervezem az indulást Győrből. Addigra közel 69 éves leszek. Nem vallási, inkább önismereti okból szeretném teljesíteni a zarándoklatot. Fontolgatom, hogy esetleg motorkerékpárral menné(n)k St. Jean Pied du Portig. (És persze, majd onnan vissza is.)
  45-58 év közötti elszánt, sportos hölgy zarándoktársat keresek. A további részleteket személyes megbeszélésen egyeztetnénk, ha akad jelentkező.

 • Zádor Mariann

  Elfelejtettem, hogy júni 11 Európabusz!
  Margó

 • Zádor Mariann

  Sziasztok!
  Keresek utitársat olyat aki nem velem teszi meg az utat hanem csak a szálláshelyek faluiban, helységeiben taliznánk, mintegy megvárva egymást, így mégsem érzi annyira egyedül az ember magát.
  Margó (37)

 • Andrea

  Szia Tramp!
  Nagyon hálás vagyok ha átküldöd az anyagot.
  toth.andrea7@gmail.com
  Köszönöm
  Andrea

 • Adrika

  Szia Szepkó,
  a többiekről még nem tudunk. A végén mindig minden kiderül.

 • Szepkó

  Sziasztok Adrika,Emese és Edit! Örülök,hogy megtaláltuk egymást! 🙂 Ismeritek a többieket is akik még velünk jönnek a kisbusszal? Szép estét!

 • Adrika

  Szia Szepkó,
  akkor már négyen utazunk ápr. 30.-án az Európabusszal. Emese, Edit és Adrika is ezt az kiutazási alkalmat választottuk. Buen Camino!

 • Szepkó

  Szia Andi! Én az Európa Busz Kft.-vel megyek,mondanám hogy gyere Te is velük de azthiszem már betelt a 30.-i járat.Azért kérdezz rájuk:
  http://www.europabusz.com/Camino—Egyedi-utak.php
  Remélem majd találkozunk!

 • Retfalvi Andrea

  Bocsánat!
  Az előbbi téves címzés volt SZEPKÓ-nak szólt!!!!!

 • Retfalvi Andrea

  Sziasztok!
  Kedves Petres Pál! Én is 2011. április 29-én megyek repülővel Párizsba, onnan 30-án 7:15-kor induló vonattal Bayonne-i átszállással SJPP-ba. SJPP-ből május 1-én indulok. Te hogy jutsz el SJPP-ba?

 • Erika

  Kedves Györgyi!
  Február 9-i bejegyzésemben írtam az útvonalról és a számunkra legkedvezőbbnek talált árakról is. Ha adsz egy címet, vagy tel. számot, szívesen megosztom veled bővebben is az útvonal tervezése körüli tapasztalataimat.
  Kérdésem viszont az, hol lehet kötni az említett EUB éves biztosítást? Én ugyanis nem találtam.
  Üdv: Erika

 • Györgyi

  Sziasztok!
  Mi június közepére tervezzük az indulást a Lányommal Sain Jean Pied de Port-ból.Egyenlőre keresem az optimális megoldást repülő és vonatjegy terén.Viszont utasbiztosításban segítenék: EUB éves kártya 9900 Ft. A szolgálatás teljes körű! Szerintem érdemes megkötni!

 • Petres Pál

  Szia Marcsi!

  Saint Jean Pied De Portból indulok. Van egy kicsit gyorsított ütemem. Szívesen elküldöm és örülök a megbeszéléseknek. Kérlek írj a pal.petres@peaktopeak.hu-ra.

 • P.Marcsi

  Szia Pál!
  Te melyik településről kezded a gyaloglást? Meddig leszel úton? Ha gondolod e-mailben beszélhetünk felmerülő kérdéseinkről.
  Üdv Marcsi

 • Imi

  Sziasztok!
  Tud arról valaki valamit, miszerint jelenleg éppen zárva vannak a zarándokszállások, és majd csak áprilisban nyitnak?

 • Petres Pál

  Szia Marcsi!

  Én március 30-ám megyek repülővel, így kb. 3 nappal leszek előtted.

 • P.Marcsi

  P.Marcsi
  Üdv Mindenkinek! Ápr. 2-án az Európa busszal utazom SJPP-be és kb. 1 hónapig gyalogolok. Örömmel veszem fel a kapcsolatot az akkor úton lévőkkel.

 • Szepkó

  Namaste Úton Lévők! Április 30.-án startolok az El Camino-n,szeretnék olyan Emberkékkel ismerkedni akik hasonló vagy legalábbis hozzám közeli időpontban indulnak El a Caminón 🙂 de bármilyen infót vagy érdeklődést szívesen veszek! A út emelkedjen a lábaitókhoz és a nap süssön Rátok: Szepkó

 • Tramp

  Szia Andrea !

  Ovideotol 325 Km Santiago, ebből 270 Km a primitivo. Melideben csatlakozik a Francia útba, ahol meg 55km lesz vissza. Az Ovideoi albergueben tudsz credencialt venni. A primitivon, Borres után kétfelé ágazik az út, ami a hegytetőn újra összeér majd. Az útszakaszakok nem vészesek, van szálláslistám, és megvannak az útszakaszok is szintemelkedéssel. Ha szükséged van rá, írd meg az e-mail címed , és átküldőm!

  Üdv : Tramp

 • Andrea

  Tramp!
  igazából csak annyit szeretnék tudni, hogy hány km is az út, mert több kiindulási pontot is olvastam. illetve, hogy milyen nehezek az útszakaszok.

 • Tramp

  Andrea

  Mire vagy kivancsi a primitivorol ?

  🙂

 • Z

  Kedves Erika!
  A biztosítás sztem szükséges, de ha nincs nagy baj az Eu-s tb kártya elég. Engem az orvos -a kártyát bemutatva- ingyen kezelt és írt fel gyógyszert.
  Üdv Z

 • Erika

  Kedves Zarándokok!
  Mi a véleményetek az utasbiztosításról? Elégséges az eu-s tb kártya, vagy szükség van mindenképpen külön biztosításra is? Köszönöm a véleményeket és tapasztalatokat.
  Erika

 • Edit

  Kedves Emese!Nagyon örülök,hogy máris útitársakra találtam!Mennyi időre t ervezitek az utat?Mikor és hogyan indultok vissza?Edit

 • Emese

  Kedves Edit!

  Mi is ápr. 30-án indulunk az Európa busszal. Mi 46 évesek vagyunk, Adrika Komárnoból, én pedig Miskolcról. Mi is itt ezen az oldalon jöttünk össze. Úgyhogy szerintem útitársak leszünk.
  Emese

 • Andrea

  Sziasztok!
  A Primitivo-t terveztem tavaszra. Viszont túl sok infót nem találtam róla. Valaki esetleg tud?
  Köszönöm
  Buen Camino!

 • Edit

  Kedves Mindenki!

  Én is útitársat keresek a Caminora. Április 30-án indulok az Európa busszal. 58 éves vagyok, Nyíregyházától 45 km-re lakom. Olyan útitársakat keresek, akik ez idő tájt indulnak. Megnyugtató érzés lenne, ha valakivel tarthatnám a kapcsolatot.
  E-mail címem: szlamaeditgmailcom

 • Petres Pál

  Kedves Kriszta!

  Köszi a segítséget. Korrigáltam északnak és a hold is rajta volt.

 • Kriszta

  Kedves Pál!

  Az alábbi linken találsz táblázatot (madridi) napkeltékről és napnyugtákról: http://www.timeanddate.com/worldclock/astronomy.html?n=141. Ettől persze lehet eltérés, az Óceán felé haladva ugyanis egyre később kel és nyugszik a Nap.

 • Petres Pál

  Hegymaszó

  Most 60 éves. Márc. 30 – május 2. között szívesen veszek társakat. Tud valaki magyar nyelvű útikönyv beszerzésben segíteni? Tegnap akartam vonatjegyet venni Barcelona – Pamplona szakaszra. Több árat is mondtak. Szerintetek melyik sz elfogadható. Továbbá segítene a felkészülésben egy naptár, melyben a napkelte és nyugta, valamint a holdtölte megtalálható.

  Köszi

 • Görgényi Gábor

  Mennyi busz?
  Gábor

 • P.Marcsi

  Marcsi vagyok Győrből, 57 éves, áprilisban szeretnék indulni az Erópabusszal. Örömmel vennék társakat

 • Jani

  Gábor1971-nek írom, hogy máj.17-én reggel Malév géppel megyek Barcelonáig, onnan Pamplonáig Iberiával, majd Roncesvallesig busszal. Ha neked is jó, akkor mehetnénk legalább a Camino kezdetéig együtt !
  Jani ( jannakukacsuprakft.hu )

 • Gábor1971

  Sziasztok,

  Én most leszek 40 éves, úgy vélem ezt az utat most kell megjárnom.

  2011 május közepén szeretnék indulni, ettől pontosabb dátum elképzelésem még nincs.

  Szivesen társulnék 1-2-3 fővel akik szintén ilyenkor mennének.
  Jól beszélek angolul, a spanyol még nem megy, de dolgozom rajta.

  Ha valaki szintén ilyenkor menne, kérem jelentkezzen.

  Buen Camino !

 • eszter

  Sziasztok!

  Én is beszéltem velük és a visszaút 220 euróba kerül

 • Adrika

  Szia Gábor,
  az Európabusz SJPP-be visz és 175,-?, sőt Compostellából is elhozhatnak. Bringásoknak előny. Weboldalukon részletesebben le van írva.

 • Gábor

  Sziasztok!

  Ez az europabusz mennyibe kerül és pontosan hova visz?
  üdv.
  Gábor

 • Adrika

  Szia Andi!
  ápr.30.-án indul a Europabusz, máj.1-én vagyunk ott, kb. délután 2-3 órakor, tehát csak 2.-án tudunk nekivágni. 30 napot terveztem az útra, mert legkésőbb jún. 3.-án haza szeretnék érni. Barcelonábol indul a repülőjárat, amit kinéztem (még nem foglaltam le). Finisterrébe jó lenne elmenni (busszal). Remélem sikerül, talán találkozunk, elképzelhetőnek tartom – majdnem valószínűnek.

 • Retfalvi Andrea

  Sziasztok!
  Adrika pontosan mikor indulsz SJPP-ból, és hány nap alatt szeretnél elérni Santiago de Compostella-ba!
  Buen Camino!

 • Adrika

  Kedves Andrea!
  Valószínűleg találkozunk, Buen Camino!

 • Kriszta

  Kedves Zoli!

  Én is augusztusban-szeptemberben (augusztus közepe-szeptember közepe) jártam végig az El Caminót és szerencsére remek időm volt. Mindössze néhány napon esett az eső (Rögtön Roncesvallesben és Granon környékén), többnyire sütött a nap, ám egyszer sem volt melegebb 28-30 foknál. Sokszor persze ez is éppen elég volt (különösen a Mesetán, ahol kilómétereken keresztül egyetlen fa sincs). Ilyenkor izzadás során sok fontos ásványi anyag távozik a szerveztből, amiket érdemes valamilyen módon potólni. Én Supradynt vittem magammal.

  Az esős napokon az esőkabát jól jött, bár amikor csapós eső volt nem sokat ért. Ilyenkor este a ruhák nehezen száradtak, hiszen magas volt a levegő páratartalma. Roncesvalles után az eső miatt sok helyen nagyon sáros volt a terep, így a túrabotnak (csak egyet vittem, de nekem pont elég volt) a lejtőkön jó hasznát vettem.

 • Erika

  Kedves mindenki!
  Mi a barátnőmmel ugyanazon az útvonalon utazunk SSPP-ba, és Santiágoból visszafelé is, mint Andrea, de április 20-án indulunk itthonról. A zarándoklatot 22-én, Nagypénteken kezdjük.
  Jan. 2-án vettük meg a jegyeket, 45 ezer Ft volt összesen. Úgy látom, hétvégén utazni sokkal költségesebb, mint egy sima hétköznap. És persze érdemes jó előre foglalni 🙂

 • Gábor

  Köszi ANDI!
  Gábor

 • Retfalvi Andrea

  Kedves Adrika!
  A zarándoklatot máj. 1-máj. – 31-ig esetleg jún. 1-ig tervezem, de jó lenne, ha ebbe beleférne Finisterre is (busszal). 2011. jún. 1-én délután Santiago-ból indul belföldi járat Barcelonába (jegy már van.)Ott megint lesz másfél napom turistáskodni. Június 3-án 9 óra körül indulok haza Barcelona-Budapet WizzAir járattal.

 • Retfalvi Andrea

  Kedves Gábor!
  A repülőgép 2011. 04. 29-én 15:15-kor indul Bp-ről, Párizsba érkezik 17:40-kor. Lesz idő város nézésre, mert a vonatom másnap 7:15-kor indul Bayonne-ba menetidő 5:02. Onnan 15 óra után indul vonat SJPP-ba. Így 05. 01-én indulok a zarándoklatra. üdv: Andi

 • Adrika

  Szia Andrea,
  mi 2011 április 30.-án indulunk az EurópaBusszal SJPDP-ba, valószínű mögötted 1 napos késéssel startolunk. Talán az úton utolérünk, találkozunk. Mennyi időt szántál az útra?

 • Retfalvi Andrea

  Kedves Gábor!
  EasyJet-tel 22500,-Ft volt a repjegy, TGV-vel 11512,-Ft(ez 40.90 euro), a 29-én este 11:00-kor induló vonatra 12:30-as menetidővel 117 euro lett volna. Üdv: Andi

 • Gábor

  Kedves Andrea!
  Megtudnád mondani, hogy mennyi volt a rep. és vonatjegy és melyik járatokon, társasággal mész!
  köszi
  szia
  Gábor

 • Retfalvi Andrea

  2011. április 29. Bp-Párizs járatra és a 2011. 04. 30-án 7:15-kor induló Párizs-Bayonne vonatra már vettem jegyet.Ha más is akkor és így megy és van kedve hozzá szívesen veszem utitársként.

 • Attila

  Bringával mész?

 • Szia Attila!

  Köszi az infót, egy olyan esőkabátot beszerzek én is

 • Attila

  Szia Zoli !

  Általában dög meleg volt.
  Akadt 3 olyan, nem egymás utáni nap, amikor ömlött az eső.
  Aztán volt olyan, amikor reggel, kb. 6-kor elindultam, és 3 póló + 1 polár volt rajtam, miközben tekertem, de mire derengeni kezdett és felkelt a nap hamar lekerült rólam a cucc.
  Nem tudok tuti tippet adni, lehet akkor éppen hidegfront volt, ahol jártam, de meglepő volt, hogy ahhoz képest, hogy úgy gondoltam Spanyolországban szárazság van, pláne nyáron, volt eső is.
  Pl. amikor a végén Santiagoba értem, 2 napig esett és hideg is volt, úgyhogy kedvem sem volt kimenni a városba:-(
  A Decathlonban, még itthon vettem olyan esőkabátot, amely kifelé átengedte a testből jövő párát, de befelé nem engedte be a nedvességet. Emlékezetem szerint, olyan 3e Ft-ba került.

 • Hahó!

  Attila!
  Milyen volt az idő augusztus – szeptemberben? Mi szeptember közepén megyünk, úgyhogy lesz októberünk is

 • Gábor

  Sziasztok!

  Már régóta készülök lelkiekben.
  Itthonról az út elejére keresek kiutazó(t)-kat, aztán, ahogy alakul.
  Minden megoldás érdekel. (gyalogos lennék) gorgenyigabor.62@gmail.com
  Gábor

 • Kriszta

  Kedves Zarándokok!

  Július 10. és 24. között a Los Arcos-i osztrák albergueben (Albergue de la Fuente Casa de Austria) leszek hospitalera. Ha épp arra jártok, látogassatok meg mindenképp!:)

  Addig is kérdésekre szívesen válaszolok! 2007-ben jártam végig az El Caminót.

  Kriszta

 • Zoli0408

  Szia Attila én kérdeznék, ha lehet. Írnék magánban, de nem sikerült üzenetet küldeni. Az én címem wadler@t-online.hu.
  Köszi.Z.

 • Attila

  Sziasztok !
  Tavaly augusztus végén indultam bringával Saint Jeanból.
  Szívesen adok infókat, ha szükségetek van rá.
  Az út. kb. felét mégis a gyalog ösvényen tettem meg, tolva a bringát, mert annyira köves és meredek volt sok helyütt, de legalább több embert láttam és több falunk keresztül vitt az út.
  Ha az országúton mentek, ott van egy sáv, kb. 1 m-es, amin jól lehet tekerni, de az emelkedő akkor is emelkedő.
  Tapasztalatom szerint az országút lélekromboló, mert kevés a hasonló zarándok, azért mégis melletted fognak elhúzni az autók, kamionok és a kevés benzinkúton lehet csak normálisan pihenni.
  Kb. 840 km-t tekertem és csupán 2x kellett a féket csináltatni, mert elkopott a fék gumi. Sem defekt, sem borulásom nem volt:-)
  A Pireneusok naggggggyon durva, ott gyakorlatilag a gyalogosokkal tudtam egy tempót menni, bár fölfelé néha megelőztek:-(
  A bringámat Santiagóból az Europabuszosok hozták nekem házig, 2 hét múlva, mikor hazajöttek.
  Amúgy visszafelé a Vueling Airlines-szal jöttem Santiago-Barcelona-Budapest vonalon, kb 120 euróért.

 • Petres Pál

  Sziasztok,

  Én március 30-án megyek repülővel és gyalog próbálom teljesíteni. Majd integetek, ha elhaladsz mellettem. Üdv mindenkinek.

 • attila

  Haho!
  En marcius vege fele szeretnek indulni.(Azert mert irtozom a hosegtol.) Mikrobusszal mennenk, 6 szemelyes. A tavot bicajjal teljesitenem. Gyalogos vandorok is jelentkezhetnek,akik az autos utat reszesitik elonyben. szhkovacsattila@freemail.hu

 • Kata

  Szia Gábor!
  Nincs konkrét tervem. Ha találok társakat, bringával is mennék. E-mail címem bk12kukacfreemail.hu
  Ha küldesz levelet erre, válaszolok hosszabban. K.

 • Gábor

  Szia Kata!
  Ismét kerékpárral akarod megtenni? Van elképzelésed a kiutazáshoz és a vissza útról?

 • Kohlrusz Árpád

  Üdv.Dézsi Ferenc!
  Május 9.-re van rep. jegyem, ha neked is jó ez az időpont szívesen venném ha csatlakoznál!(e-mail:arpad.k kukac ajkanet.hu)
  61 éves vagyok.

 • Kata

  3 éve megtettem a Francia utat kerékpárral. Most legszívesebben az Északi vagy a Portugál utat tervezném, de nincs kőbe vésett elképzelésem, ha találok társa(ka)t. Sajnos nincs 30 vagy több napom, max. 3 hét, talán kicsit több. 57 éves vagyok.

 • Panni

  Sziasztok!

  Május közepe táján indulnék útnak Pamplonától. Jó lenne valakivel együtt elindulni, utána már nem feltétlenül kell együtt mennünk 🙂 Csak valahogy az eleje…

 • Dézsi Ferenc

  Ferenc
  Sziasztok
  63 éves vagyok május vagy juniusi induláshoz keresek társat.
  Nem akarom senkinek anyakába varrni magam,elég lenne a segítség a kijutásig. ott már asaját kezembe venném a sorsomat.

 • Miklós

  Sziasztok

  Április közepén szeretnék csatlakozni egy kis létszámú csoporthoz.
  Minden megoldás érdekel.55 múltam Mehetnénk együtt.

 • Balázs

  Sziasztok!

  Júliusban vagy augusztusban szeretnék indulni, és szívesen csatlakoznék.
  Ha van kedve valakinek társulni ebben az időben, örömmel venném.
  e-mail címem: tb76@citromail.hu

 • György

  Szia Chiara!

  Megvettem a javasolt könyvet. Teljesen korrekt, farzsebben elférő és elég masszívnak tűnik. Hasonlít a Zarándok útikalauzhoz. Igazából Finisterre-ig és Muxin-ig írja le az utat.
  Köszönöm a tanácsot, és köszönöm a linkeket!

 • k.vanda

  Sziasztok,

  Elnézést az elírásért, május végére június elejére gondoltam…

 • k.vanda

  Sziasztok!

  Április végén vagy májusban szeretnék menni, Pest mellett lakom. Angolul beszélek, tele vagyok életerővel és változásra vágyom! Ha gondolod, vedd fel velem a kapcsolatot a kad.vanda@citromail.hu e-mail címen, ahol részletesebben meg tudjuk beszélni egymás elképzeléseit az útról. Én csak arra vágyom, hogy menjek bárhogy, és hozza azt az út amit hoznia kell!:)

  Mindenkinek aki megy kellemes utat kívánok!

 • Petres Pál

  Sziasztok!
  Március 20 körül indulnék, hogy Húsvétra érkezzek. Mehetünk együtt.
  Sikeres utat mindenkinek

 • Petres Pál

  Sziasztok!
  Március 20 körül indulnék, hogy Húsvétra érkezzek. Mehetünk együtt.

 • chiara

  Szia György!
  A John Brierley könyv már nem annyira aktuális információkat is tartalmaz, magyarul régen jelent meg. A térkép, útikönyv részben is van szó egy megvásárolható, újabb könyvről.

 • György

  Kedves Mindenki!

  Nem tartozik szorosan a témához, de már régóta keresem John Brierley Zarándok útikalauzát, de nem megvásárolható. Esetleg nem tud valaki egy eladó, vagy netalán ha nem szentségtörés, akkor kölcsön kapható példányt?
  Május ? június környékén szeretnék elindulni az Úton, ha Isten is úgy akarja. Igazából nincs konkrét időpontom. Szekszárdi vagyok, és a környékéről keresnék társa(t)kat.
  hunmahaf(kukac)freemail(pont)hu

 • Kati

  Kedves Zoli !

  Én is szeptemberre tervezem az utam. Néhány napja ugyanezt jeleztem is itt. Talán olvastad is.
  Ha gondolod, keress meg az adott e.mail cimen, aztán kiderül, hogy leszünk e útitársak, vagy sem 🙂

 • Jani

  Május 17-én indulok Barcelonába, MALÉV géppel, célom legalább Roncesvailles indulásként. Ketten-hárman jobban boldogulnánk az odajutással, én 56 éves ffi vagyok, kevés nyelvtudással. Ha valaki érdeklődik, szívesen válaszolok a részletekről . János

 • Zoli, Pécs

  Sziasztok!

  Augusztus végén, szeptember – október magasságában szeretnék menni.
  Pécsi vagyok, (bár azt hiszem, ennek nincs igazán jelentőssége, ha az ember arra vállalkozik, hogy keresztül gyalogol egy országunknyi hosszt 🙂
  Szívesen csatlakoznék valaki(k)hez.

 • Kinga

  Sziasztok!

  Augusztus 20 körül tervezem a Caminot, augusztus-szeptember hónapban.
  Ha valaki szintén ebben az időszakban menne, szívesen betársulnék.
  Az emailcímem: mingu@vipmail.hu

  Köszönöm

 • eaglet

  Gábor vagyok és ha túl meleg van akkor lehet, hogy esetleg a húsvéti időben ill. a június, július, augusztuson kívül a szeptember, október is jó lenne, kérdés hogy mennyi idő alatt lehet teljesíteni.

Keress útitársat!

 

 

 

A következő HTML tag-ek használata engedélyezett: (kattints)

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*