El Camino – úti beszámoló

Gyere a Facebookra is!

Partnerek

Bognár Stúdió - SEO

RSS követés


Éppen frissülünk! Pár óra múlva gyere vissza, addigra működni fog minden!

Milyen útikönyvet, térképet vigyünk a Camino-ra?

Térkép - El Camino2010-ben megjelent új, magyar nyelvű könyv!
Rabe, Cordula:
Szent Jakab-zarándokút – A Pireneusoktól Santiago de Composteláig – 41 szakasz
A bookline-on most 20% kedvezménnyel lehet megvenni ?

Van ugye a híres könyv: John Brierley: Zarándok útikalauz – A Szent Jakab-út. Illetve, hát van is meg nincs is. Pillanatnyilag sehol sem lehet kapni. Esetleg antikváriumban. 2009-ben a Caminon két magyarnál láttam belőle: Ádám kölcsön kapta, egy lány pedig 2 évvel korábban vette.
Azt hallottam, hogy idén (2010) tavasszal új kiadás fog megjelenni! Aki tud erről valami konkrétumot, feltétlenül írja meg!

Alternatívák, amelyekről tudok:
1. Az úton angol, német, spanyol és francia nyelvű útikönyveket lehet kapni könyvesboltokban, amelyek hasonlóak a Brierley könyvhöz.

2. A netről letöltheted napi bontásban a térképet (magyar útleírás is van ugyanott): http://www.freeweb.hu/camino2/map.htm – ennek mondjuk az a baja, hogy elég sok papírja lesz az embernek és még mindig csak a térkép, szállás- és kultúrinfó nélkül.

3. Spanyol nyelven ezen az oldalon: http://caminodesantiago.consumer.es/llevatela-al-camino/ Az első link: Todas las etapas del Camino francés, egy komplett útikönyv, nyomtatható formában.
A tavalyi verzió pdf-ben meg itt elérhető. (Én egy ilyet kaptam Pamplona előtt két olasz sráctól és ez volt a fő információforrásom, néhány napi térképen hiányzik a kilométer-jelzés)
Amúgy nagyon fejlesztik ezt az oldalt, a neten böngészhető térképen már fényképek, minden szálláshoz külön info oldal van…

4. Saint Jean Pied de Portban adnak egy listát a szállásokról egész Finisterréig (Itt le is tölthető.), és térképet az első naphoz Ezt itt lehet megnézni (2. kép). Az infók frissek rajta, csak olyan fordult elő, hogy létezett még szállás, ami nem volt a listán, de ez is ritkán.

5. Minden tartományban a turista irodákban lehet kérni Camino info-anyagot. Csak az adott tartományról szóló térképet/prospektust és szálláslistát kaphatsz itt.

6. Kövesd a sárga nyilakat! 🙂

58 hozzászólás Milyen útikönyvet, térképet vigyünk a Camino-ra?

 • Zsizell

  Attila !
  Köszönöm szépen 🙂 Én majd 2019 nyarán tervezem és nagyon várom.
  Neked addig is jó utat, remélem nagyon sok élményben lesz részed és amikor hazatérsz, írj egy pár sort hogyan érezted magad. 🙂

 • Attila

  Zsizell !
  Örülök, hogy segíthettem én is ebből készülök a szeptemberi utamra, neked is jó és eredményes szervezkedést és készülődést.
  Buen Camino

 • Zsizell

  Attila !
  Nagyon szépen köszönöm 🙂
  Felhívtam az áruházat és Teljes siker 🙂

 • Attila

  Zsizell !
  Legutóbb Budaőrs Dechatlon áruház turista részlegén láttam a polcon, de könyves boltokból is megrendelheted a 2016-os kiadást, 4000 Ft. körül van

 • Zsizell

  Szép napot mindenkinek ! 🙂

  Nagyon szeretnék hozzájutni a : Rabe, Cordula:
  Szent Jakab-zarándokút ? A Pireneusoktól Santiago de Composteláig ? 41 szakasz című útikönyvhöz, de sajnos egyetlen könyváruházban sem találom.
  Ha valaki tudná nélkülözni és eladná, nagyon szívesen fogadnám 🙂
  Komoly célom nekivágni és ezt a könyvet találom a legjobbnak.

  Előre is köszönöm a segítségeket, remélve a pozitív visszajelzést 🙂

  Zsizell

 • Zita

  Sziasztok, én május 26.-án indulok Burgosból Compostelába, ha esetleg valaki szeretne csatlakozni, szóljon. 🙂

 • Zinner Sandor

  Sziasztok a ?Szent Jakab-zarándokút ? A Pireneusoktól Santiago de Composteláig ? 41 szakasz? erdekelne ujon vagy megkimelt allapotban.

 • Béla

  Szia Makacska!
  Közben sikerült megvennem, a Budapesti El Camino de Santiago Zarándok Klubból.
  Rendesek voltak, segítőkészek.
  Azért köszönöm.

  Üdv: Béla

 • makacska

  Mindenkinek mondom, hogy a John Brierley kalauzt nem ajánlom!
  Nekünk Rother volt a Franciához és utána a portugálhoz már csak a John B. könyvet találtuk meg, és el voltunk hűlve, hogy valaki ezt ki merte adni. Tele volt téves információval, és sok fontos infó, ami a Rotherben benne volt (pl. szállások pontos leírása stb) az hiányzott…

 • makacska

  Szia Béla!

  Nekünk van egy magyar kiadásunk 🙂
  Késő már?
  mi valamilyen könyvesboltban rendeltük meg

  Mondjuk a magyar fordítés 2011-es. Az út persze nem mászott el, meg a “pár” éves kolostorok és egyéb látnivalók is benne vannak, de lehet nyilt egy-két albergue azóta.

 • Bujdosó Béla

  Sziasztok!
  Tud valaki segíteni?
  Keresem:
  RABE, CORDULA: SZENT JAKAB-ZARÁNDOKÚT ? A PIRENEUSOKTÓL SANTIAGO DE COMPOSTELÁIG ? 41 SZAKASZ útikönyvét (ROTHER TÚRAKALAUZ).
  Köszönöm.
  Béla

 • Glevitzky István

  Szia Caminósok!
  Segitséget azaz infót szeretnék kérni a portugál uttal kapcsolatban. Szállások, könyv, térkép stb.-stb.
  Aki tud segítsen melyet előre is köszönök!
  Buen Caminó!

 • Es ha mar útikönyv: nekem a John Brierley-fele nagyon bevált! A francia út után ehhez is ezt választottam! Az Oktogonnál a millennium könyvesboltban, láttam mar magyar kiadást is a francia útról! (Ha mar volt szó róla, bocs az ismetlesert)

 • Szia Anita! En június elején indulok portobol, ha minden jol megy 🙂 ha hazajöttem, szívesen küldök neked infokat 🙂 üdv, Zsófi

 • andrea

  Sziasztok!
  mi a férjemmel az idén nyáron szeretnénk útra kelni. Az én terveim szerint csak az út felét tennénk meg az idén és a következő évben az út másik felét.
  Volt már valaki ilyen módon?

 • Vizin Anita

  Sziasztok Caminósok!

  Tavaly nyáron megjártam a francia utat, amely hatalmas élmény volt, az idén júliusban pedig a portugál utat tervezem. Mivel ez az út nem annyira népszerű, a segítségeteket szeretném kérni. Szívesen fogadok minden információt azoktól, akik már megjárták, akár az útvonal szakaszolását, akár a szállásokat, vagy bármilyen hasznos tudnivalót illetően.
  Előre is köszönöm!

  Üdv: Anita

 • Péter

  Sziasztok,

  Van egy új eladó RABE, CORDULA: SZENT JAKAB-ZARÁNDOKÚT ? A PIRENEUSOKTÓL SANTIAGO DE COMPOSTELÁIG ? 41 SZAKASZ útikönyvem (ROTHER TÚRAKALAUZ). Ez a túrakalauz átfogó útleírást tartalmaz a Szent Jakab-zarándokút spanyol szakaszáról (Francia út), amely a Pireneusokban kezdődik és egészen Santiago de Composteláig tart. Ezenkívül megtaláljuk az út folytatását a galíciai partoknál fekvő Finisterre és Muxia felé is. A kiadvány két kezdő szakaszt is megad: indulhatunk Saint-Jean-Pied-de-Port-ból Roncesvallesen keresztül (navarrai út) vagy pedig a Somport-hágótól (aragóniai út).

  Ára: 3000 Huf.
  Átvétel: Személyesen Budapesten (VI. kerület) vagy posta.
  Mérete: 11,5 cm x 16,5 cm x 1 cm
  Oldalak: 208 oldal.
  Súlya: 195 g
  Érdeklődni: szp0530 (kukacka) gmail (pontocska) com vagy +36706329893 számon.

  Péter

 • Tündérterapia

  sziasztok!

  Akinek kell a “John Brierley- Zarándok útikalauz – A Szent Jakab-út” című könyv, írjon az info@tunderterapia.hu emailcímre (scannelt változat)

  Rei

 • Iolanda

  Sziasztok
  egyik haverom indul szeptember 7.-én kedden a caminora, ezért tévedtem erre az oldalra és el vagyok képedve, mennyi jó információt találtam itt.
  Megosztanám az én infóimat is.
  http://www.mundicamino.com
  ha átklikkelsz angol nyelvre, akkor
  routes/French way/1.Saint Jean Pied de Port/Line-outline
  majd a jobb margon látni a napokat, arra klikk és mindegyik szakasz megjelenik színesben
  Nekem bevállt (2-szer, az Északi caminora is ezt használtam)
  Útikönyvnek egy 17 A4-es oldalon kinyomtatott, összehajtogatott füzetecskét használtam, amit kölcsön kaptam és lefénymásoltam. Nelly féle füzetnek hívják (már amennyire hozzám eljutott az információ ez az egy név maradt meg belőle) egy egyetemistalány a caminoról írt diploma munkát, és mondhatni jól sikerült neki, mert kelletje van. A túl sok infó helyett, ez pont megteszi.
  Nem tudom mit kellene tennem, hogy megosztható legyen…

 • Bill

  Edinanak. Az oktoberi indulas jo, de ha vegig akarsz menni, az mar egy kicsit necces. (oktober 20-an meg be lehetett mereszkedni az Atlanti oceanba, kb. 17 fokos volt a viz Finisterraeben.) Osszel stabilabb az idojaras. Spanyolorszag oktoberben melegebb, mint Magyarorszag, s esosebb is. Reggell 7-12 fok, nap kozben 18-26 fok varhato. Egy melegebb konnyu pulover es dzseki boven eleg. A zsak is sokat melegit: en ket inggel gyalogoltam (hosszu ujju felul, alatta polo), reggel eleg volt. Ajanlom: sapka, sal, kesztyu (extrem esetekre). Eso lesz boven, vegyel olyan esokopenyt, ami a zsakot is betakarja. udv es jo utat Bill

 • MonkaLisa

  Sziasztok!

  Van egy eladó, szinte nem is használt, “Szent Jakab-zarándokút – A Pireneusoktól Santiago de Composteláig – 41 szakasz” könyvem. Ha érdekel valakit, írjon a nagy.monika1 kukac gmail.com címre.

  Mona

 • Edina

  Október 9-én indulok a Caminora. Tudna valaki segíteni, hogy milyen időre lehet számítani?

 • Z

  Kedves Chiara!
  Köszönöm! Ügyes vagy! 🙂
  Szép napot!
  Z

 • chiara

  Szia Z!
  Valamelyik nap azt szerettem volna megkeresni, hogy mikor lesz a mozikban a film és ezt a linket találtam. Kis türelem, kicsomagolgatás és felirattal már láttam is. Kétszer 🙂

 • Z

  Sziasztok!
  Bár nem könyv a témája a hozzászólásomnak, azonban mivel nem találtam megfelelőbb helyet, itt teszem fel a kérdésem.
  Valaki tudja, hogy hol lehetne megvásárolni a The Way (Az Út) című DVD-t (esetleg magyar szinkronnal)? A film nagyon jó, Martin Sheen a főszereplő. Ajánlom mindenkinek.
  Üdv Z

 • Don Attilio74

  A CAmino KLubbabn tegnap beszereztem a következő útikönyvet:
  Cordula Raba: A ZSent Jakab Zarándokút-Rother útikalauz
  A hiányosssága olyan PAmplona térképet szeretnék, amelyen a VSÚTÁLLOMÁS kiemelten rajta van.

 • Adrika

  Szia Bea,
  a John Brierley könyvnek véletlenül nincsen folytatása? Én csak Burgosig jutottam az olvasásban.
  Köszönöm!

 • P.Marcsi

  Erika. köszönöm. Nekem 1 hónapnyi előnyöm lesz, azt hiszem váltjuk egymást. Üdv.: Marcsi

 • Erika

  Kedves Marcsi!

  Én is ezt ajánlom:

  Rabe, Cordula:
  Szent Jakab-zarándokút – A Pireneusoktól Santiago de Composteláig – 41 szakasz
  Freytag & Berndt, 2010
  (3450 Ft helyett 2760 Ft)

  Nagyon jónak találom, bár élőben majd áprilistól tudom tesztelni. Én a neten rendeltem, könyvesbolti kiszállítással, így a kedvezményes ár megvolt és szállítási díjat sem kellett fizetni.
  Üdv: Erika

 • P.Marcsi

  Bea, köszönöm a tippet,sajnos én itt csak az 1-12 szakaszok leírását találtam. Jó lenne a többi is.
  Üdv: Marcsi

 • Attila

  A Cordula Rabe könyvet ismerem. Én 2009-ben a német kiadást vettem meg neten 15 euróért és használtam az úton. Nekem nagyon tetszett, kicsi, sok-sok adattal, térképpel, szintrajzzal, precíz infóval településekről, lehetőségekről. 1-2 kivételtől eltekintve a szállások is stimmeltek. Az ár imitt-amott emelkedett. Igaz, az én könyvem 2008-as volt. Gondolom az újabb kiadás is jó lehet, de a fordítást nem ismerem. Amúgy mindenkinek ajánlom.

 • Bea

  John Brierley: Zarándok útikalauz c. könyvére hosszas keresgélés és kutatás után itt találtam:

  http://picasaweb.google.com/csernijozsef/KonyvTomoritett1?authkey=Gv1sRgCPm0-rvQ_Ze_qAE#5348355557891550802

  Köszönet Józsefnek (így ismeretlenül is) hogy feltette nekünk!

 • Gandi

  John Brierley Zarándok útikalauza sajnos nem jelenik meg idén.
  A fordító, Koczka Terézia közölte velem emailben.

 • chiara

  Timi: köszi az infót! Be is írom a cikkbe… Aztán tényleg várjuk a tapasztalataidat! 🙂

 • Timi

  Először úgy gondoltam, hogy majd nyomtatok térképeket, de azért megnéztem, hogy a hazai piacon milyen caminos könyv kapható.

  Idén jelent meg a Rother Túrakalaúz sorozatban Cordula Rabe: Szent Jakab-zarándokút – A Pireneusoktól Santiago de Composteláig c. könyve. Valójában Finisterrén át Muxiáig vezet a leírás. Nekem jól szerkesztett könyvnek tűnik, útvonallal, térképpel, magasságdiagramokkal, szállásleírásokkal. 2009-es adatokat tartalmaz, szóval változások lehetségesek zarándokszállás tekintetében. Hogy mennyire volt hasznos, azt majd hazaérkezésemkor elmondom. Az ára viszont borsos, 3450 Ft.

 • chiara

  Detty: Te aztán nem cicózol 🙂 Írtam levelet…

 • Detty

  Sziasztok!

  Bennem a hétvégén fogalmazódott meg, hogy mennem kell.Azonnal.
  Így ma megvettem a repülőjegyet jövő hét keddre..
  Nagyon hálás lennék, ha nekem is el tudnátok küldeni a könyvet a gaal.bernadett@gmail.com-ra.
  Köszönöm szépen előre is!

 • tóth szilvi

  Sziasztok!

  Ez egy nagyon jó link a francia útról, de a többi is ott van valahol:)

  Térkép,városok, magasságok:

  http://caminodesantiago.consumer.es/los-caminos-de-santiago/frances/

  Sz

 • neara

  Sziasztok! Nagyon jó a honlap, kellően részletes de elég tömör is, épp amennyire kell 🙂
  Én szeptemberben szeretnék elindulni, így most hirtelen mindent össze kell szednem 🙂
  Sajnos a könyvet hiába keresem, nem találom, ezért nagyon hálás lennék, ha valaki volna olyan kedves és elküldené nekem 🙂
  neara@citromail.hu

 • chiara

  Szia Gábor!
  Lehet, hogy erre gondolsz: Francia út felosztva, domborzati viszonyokkal. Cselesen a felkészülés, edzés résznél van egy hozzászólásban. 🙂

 • Gábor

  Sziasztok!

  Nem olyan régen sikerült megnyitnom egy a “francia” út metszeti térképét, amely jelöli a szint különbségeket. Nem tudjátok hol lehetne újra megtalálni, letölteni?
  köszönöm!

 • ChicaBonita

  Nagyon szeretném , ha nekem is elküldenétek a könyvet!!! Hálás lennék!
  csicseriboros90@gmail.com a címem!
  köszönöm

 • Kiara

  Sziasztok!
  Köszönöm a választ.
  Lélekben már készülök az útra. 😀
  A többieknek meg sok sikert.
  Szép napot…

 • chiara

  Szia Kiara!
  Nekem 33 gyaloglós napba telt SJPP-ből Finisterreig + 2 nap utazásra (és Santiagoban meg Finisterreben volt 1-1 plusz napom). Ez 20-35 km/nap sebesességgel értendő. Persze sok függ attól, hogy mennyit mész egy nap vagy hogy Santiago vagy Finisterre-e a célod (ez utóbbi + 3 nap gyalog).

 • Kiara

  Sziasztok!
  Kissé irigykedve, de ámulva-bámulva olvasom itt a hozzászólásokat és írásokat. Volna egy (egyenlőre) kérdésem: ez az út, kb mennyi időt vesz igénybe? Hallottam olyat is 2 hónap alatt járta valaki végig.
  Előre is köszönöm a válaszokat

 • Gyöngyi

  Sziasztok!
  Május 22-én szombaton indulunk az útra.
  Magyar nyelvű /Zarándok utikalaúz-A Szent Jakab út/
  című könyvet nem sikerűlt beszerezni.
  Tud valaki ebben segíteni?
  Akár kölcsönben, /zarándokoljon ismét a könyv/,
  vigyázunk rá.
  Üdv. Gyöngy

 • bringi

  Chiara! A könyvvel kapcsolatban lenne ötletem, de ezt inkább e-mail-ezzük le! Írnál egy jelzést a címemre?
  Kinga

 • Kinga

  Szia Isza,Jutka!
  Elküldtem nektek, remélem átért! Ha mégsem, küldjetek egy mailt!
  janakkingakukaccitromail ponthu

 • chiara

  A regisztrálással az a nagy helyzet, hogy a tagok, felhasználónév alapján írhatnak egymásnak privát üzenetet, ahol az e-mail címüket is kicserélhetik, anélkül, hogy a netet pásztázó spamrobotok elcsípnék a címüket és Viagra reklámmal tennék tele a postaládájukat. Belépés után a bal oldali sáv alján van az üzenetküldési lehetőség. Igaz, ami igaz, még nem fordítottam le teljesen angolról magyarra, úgyhogy ilyen hibridnyelvű a dolog, de igyekszem, addig is legalább kukacot írjatok, vagy valami ilyesmi… 🙂 Bár lehet, hogy túlaggódom.

 • Isza

  Szia Kinga,
  Regisztráltam de így se irta ki az email cimed, el tudnád nekem is küldeni a könyvet,nagyon érdekelne. az email cimem: evaisza kukac gmail.com
  Ezer köszönet:)

 • Jutka

  Szia Kinga! Ha ez a magyar nyelvű változat, nagyon örülnék neki!
  elérsz a giljud kukac freemail pont hu címen.
  Előre is köszi!

 • Kinga

  John Brierley-Zarándok útikalauz-Szent Jakab-út

  Ha szeretnéd, írd meg az e-mail címedet, vagy az enyémre jelezz! Azt hiszem, ha regisztrálsz, akkor megjelenik az enyém.

 • Jutka

  Melyik könyvre gondolsz?

 • Kinga

  Ha valakinek szüksége van erre a könyvre, el tudom küldeni!

 • Jutka

  Szia Atilla!
  Én május 19-én indulok. Az utazási költségeim a következők voltak:
  Budapest-Párizs 15.700,- Ft Repülő Easyjet
  Párizs- Bayonne 14.780,- Ft vonatjegy, Keleti Pu Waestel Iroda
  Bayonne – SJPP 3.560,- Ft vonatjegy, internet rendelés, postai kézbesítéssel.
  Február közepén intéztem a foglalásokat, a repülő most már biztosan drágább.

 • Attila

  Szia, Korecz Mónika és Baler!

  Ne értsétek félre, nem a zsebetekben akarok turkálni, de mennyibe került az utiköltségetek Saint-Jean Pied de Port-ig? ( repjegy és autóbusz )
  Csak azért kérdezem, hogy ez olcsóbb-e vagy ha kocsival megyek a francia út elejéig?
  Ha nem akarjátok mindenkinek publikussá tenni,akkor a nagy58kukacgmailpontcom-ra válaszoljatok, ha kérhetem.

  Buen Camino!!!!

 • Attila

  Jutka, G.Attila!

  Köszi az infókat!

Hozzászólás...

 

 

 

A következő HTML tag-ek használata engedélyezett: (kattints)

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*