El Camino – úti beszámoló

Gyere a Facebookra is!

Partnerek

Bognár Stúdió - SEO

RSS követés


Éppen frissülünk! Pár óra múlva gyere vissza, addigra működni fog minden!

Letölthető szálláslista - Francia út szállások

Íme az a kétoldalas szálláslista, amit Saint Jean Pied de Port-ban kaptunk a zarándokirodában a Francia úthoz. Kicsit használt, hiszen végigment az egész Caminon. Hasznos lehet azoknak, akik nem SJPP-ből indulnak… Az elején lévő felirat szerint 2009. februárban frissítették. Megnéztem a honlapjukon, de sem ezt, sem frisebb kiadást nem találtam. (A letöltéshez katt a képre majd a megnagyobbodott képen jobb egérgombbal kattints és kép mentése más néven…) A mérete A4-es lapra nyomtatáshoz készült.

Frisebb szálláslistát küldjetek bátran! ? Kapcsolat

Megfejtés a (francia nyelvű) fejléchez:
Ville = település
Refuges = szállás
nombre de places = férőhelyek száma
période d’overture = nyitva tartási időszak
cuisine = konyha
chauffage= fűtés
vélo accepté = bicikliseket fogadnak-e
cheval accepté = lóval lehet-e érkezni 🙂
observations = megjegyzések
épicerie = élelmiszerbolt (azt hiszem, a szótár szerint fűszerbolt, de az nem túl logikus)
distributeur d’argent = bankautomata
pharmacie = gyógyszertár
office de tourisme = turista információs iroda

Szálláslista, Francia út - El Camino

Szálláslista 1. oldal


Szálláslista 2. oldal

Szálláslista 2. oldal

35 hozzászólás Letölthető szálláslista – Francia út szállások

 • Erdős Katalin

  SZép estét Kata vagyok,én augusztus utolsó napján szeretnék indulni,BP Párizs Bayone,SeanJean Pier de Porto.utvonalon.és innen indulnék a nagy utra,kérem ha valaki szintén ebben az ip.ban és utvonalon indúlna jelentkezzen jó lenne nem teljesen egyedül indúlni.
  ÜDvözlettel E Kata

 • chiara

  Kedves Wahh! Csak annyit tudok erről, amit a “Mennyibe kerül a Camino” címszó alatt írtam. Szóval általában nem ingyenes, de zarándokbarát árú a szállás, de attól is függ, hogy ki tartja fenn.

 • chiara

  Szia Kata! Ha facebook tag vagy, feltettem ott is a kérdést, és gyűlnek az ötletek.

 • Szia!
  Vedd fel a kapcsolatot Szél Klárival, ő tavaly volt hospitalera. Itt a blogja. http://kwind-camino-hospitalera.blog.hu/
  Sok szerencsét!
  Andrea

 • Kata

  Sziasztok!
  Tudja valaki, hogy hogyan lehet a Camino-n önkénteskedni?

 • Wahh

  Ezek a szállások mind ingyenesek vagy valami minimális díjjat szednek érte?

 • Venczel Hajnalka

  sziasztok! én most indulnék augusztus 8 a után valamikor, ha valaki most menne, szivesen beszélnék vele! már régóta szeretnék, de most jött el az elhatározás! szép napot mindenkinek Hajni (naphajnalka@gmail.com)

 • gábor

  sziasztok!
  A tél kivételével, mikor vannak a legkevesebben az úton?

 • Zsófi

  Szia Nelli!
  Odafelé a Wizzairrel mentem Barcelonába, onnan busszal Pamplonába, visszafelé Vuelinggel (sp. légitársaság) Barcelonába, onnan Eurolines busszal haza (utóbbi hiba volt, de akkor ez volt a legolcsóbb megoldás). Az útiköltség így olyan 58 ezer volt.
  A többi költség attól függ, hogy mid van már meg, nekem pl. cipőt is kellett vennem, az egy nagyobb tétel volt, meg sok apróság is hiányzott…
  Kint összesen kb. 560 eurót költöttem, ez napi átlag 17 euró volt. Ha jobban figyelsz, ezt lejjebb is lehet vinni, de én a reggeli tejeskávét-tortillát vagy croissant-t nem tagadtam meg magamtól +Santiagoban, Finisterreben dőzsöltem, úgy gondoltam, ennyi jár:)
  Egyedül mentem, ha gondolod, email-ben szívesen írok részleteket, úgy egyszerűbb:) zsifi kukac freemail pont hu

 • Nelli

  Szia Zsófi!

  Köszi az infót! És Te hol foglaltál jegyet, melyik társaságnál? Mennyiből lehet kihozni egy ilyen utat?
  Az edzettség nem probléma..
  Te egyedül vágtál neki, vagy volt utitársad? Hú nagyon gondolkozom…lehet bele kellene vágnom!…

 • Zsófi

  Szia Nelli!
  Múlt héten jöttem haza, nekem Pamplona-Santiago 26 nap volt, +Finisterre 3 nap, de ha Saint Jean-ból indulsz, az kb. +3 nap. Ez olyan 27 km körüli átlag, az simán teljesíthető (volt benne 18 km buszozás is)
  A szervezésre szerintem nem baj, ha nem jut sok időd, annál kevesebb benyomás ér előtte, és kevesebb elvárással mész! Nekem volt időm, úgyhogy egy hétig vadászgattam az olcsóbb repjegyekre, és apránként szedtem össze a cuccokat, a cipőtől a gyógyszerekig… De ha gyorsan foglalsz repjegyet, buszjegyet, és az alapvető dolgaid (bejáratott, de nem elnyűtt cipő, hátizsák, stb.) megvannak, szerintem kapkodva, de pár nap alatt meg lehet szervezni. Igazából szervezni a jegyeken kívül nem kell, magát az utat úgysem tudok megszervezni:) Inkább a pakolást kell átgondolni, mit viszel, mit nem, a súly miatt!!!
  Persze, nem ártana az út előtt “edzeni”, de egy átlagos kondíciójú egészséges ember különösebb felkészülés nélkül végig tudja csinálni.
  Ami fontos: EU-s egészségbiztosítási kártyát váltsd ki, vagy legyen utasbiztosításod, soha nem lehet tudni!
  Ha valamiben tudok segíteni, írj nyugodtan!

 • Nelli

  Sziasztok!
  Segítsetek hány nap kell megszervezni az utazást?Épp olyan fordulatot vett az életem, hogy elgondolkoztam, nekivágok! Viszont aug.20 körül vissza kell érnem. Mennyi idő alatt lehet megtenni? Esetleg valakihez csatlakozni???Köszi!!

 • chiara

  Kedves Eszter!
  A tömeg igazából az utolsó 100 km-en volt érezhető, előtte nem volt nagyvárosi hangulat :-). A melegről nehéz nyilatkozni, voltak napok, amikor szenvedtem, de a koránkeléssel lehetett volna kikerülni, ami még annál is távolabb áll tőlem. És a slusszpoén az volt számomra, mikor hazafelé, Madridban teljesen hisztis lettem a melegtől, mint aki nem most ment 890 km-t, néha ugyanolyan forróságban.
  Szóval az ilyen kérdések, hogy a Caminón elviselhetetlen-e a meleg, a horkoló szobatársak, emelkedőkön menni, 10 kg hátizsákot vinni vagy bármi más… Megválaszolhatatlan. Rengeteg dologra képes az ember, ha akarja, és még csak nem is oltári szenvedések árán…

 • eszter

  Szia chiara!
  Én július 9-én megyek sátorral. Egy kicsit aggódom a súly miatt, de tudom, hogy rengetegen lesznek és ezért is döntöttem mellette. Remélem nem lesz az az érzésem, hogy a Váci utcában vagyok:))
  Te is pont ebben az időpontban voltál. Nem volt elviselhetetlen a meleg?
  Köszönöm a választ.

 • chiara

  Szia Eszter!
  Köszi az érdeklődést/aggódást! :-))
  Ígérni már nem merek az úti beszámolóval kapcsolatban… de mostanában sokat jár a fejemben, hogy ideje volna.

 • eszter

  Szia Chiara!

  De jó, hogy írtál, azt hittem már, hogy eltűntél. Mikor fejezed be az ú?tibeszámolódat

  szeretettel: eszter

 • chiara

  Szia Anna!
  Hát eléggé megoldhatatlan, ha zarándokszállásban gondolkodsz, mert azok általában reggel-délelőtt bezárnak, takarítás miatt és valamikor délután nyitnak… Aki el akarja kerülni a nagy meleget kora hajnalban szokott indulni és délre már odaér a következő szálláshoz.

 • Anna

  SZia!
  Az lenne a kérdésem, hogy van olyan, aki éjszaka megy és nappal alszik? (hőmérséklet és forgalom miatt)vagy ez nagyon nagy butaság?

 • eszter

  Szia Erika!
  Szerintem a Dohány utcai “Tengerszem” boltban lehet kapni és más túraboltokban. Pontosan megkérdezem és akkor válaszolok. Én nekem azt mondták, hogy csak ráhúzod a hálózsákra teljesen és nem megy bele a bogár. A hálózsákba a fejednél be tud menni. De a hálót fel kell húzni a fejed búbjáig. Ezek is csak tájékoztató jellegűek, de biztos h működik, mert akitől hallottam ők Afrikában használták. Feltétlenül jelentkezem.
  üdv. Eszter

 • Don Attilio74

  Júniusban biztosan lesz mindig szabad alberge. csak emiatt nem érdemes sátrat vinni.

 • Erika

  Kedves Eszter!
  A moszkitóhálós hírnek nagyon megörültem, köszönöm az ötletet. Abban is tudnál segíteni, hol lehet beszerezni? És hogyan kell használni? A fejet is be kell vele takarni? Hogy van az, hogy a hálón nem megy át a poloska, a hálózsákon pedig igen? Én a barátnőmmel megyek, ápr. 20-án indulunk, hozzád hasonló korúak vagyunk.
  Üdvözöllek: Erika

 • Zsófi

  Szia Eszter!

  Nagyon szépen köszönöm a választ és a tippeket!:) A moszkitó-hálót megnézem majd, mert eléggé irtózom a poloskáktól… Sátrat végül nem tudom, hogy viszek-e, a súlya miatt. Eddig sajnos nem találtam olyat, ami elég könnyű lenne, pedig tényleg jó megoldás lenne, pláne, hogy nyáron előfordul, hogy az ember nem fér be az alberguebe.
  Én is sajnálom,hogy pont elkerüljük egymást, mikor indulsz, én már úton leszek hazafelé…
  Nagyon jó utat és felkészülést Neked is!:)

  Zsófi

 • eszter

  Szia Zsófi!
  Én július 9-én megyek az europabusszal és szintén sátorral. Beszélgettem egy-két emberkével akik szintén sátorral oldották meg az ott alvást, és semmiféle problémát nem jeleztek. Szerintem azért is célszerű, mert nem kell rohannod, h időben odaérjél a szállásra. Természetesen, ha olyan az idő akkor nyílván az albergout választom. Azt a tájékoztatást kaptam, hogy lehet sátorozni az albergou kertjében is, de van kifejezett kemping is amit a térkép mutat, de ez nem olyan sok.Egyedül megyek én is és nincsenek bennem félelmek. Bogarakról halottam és olvastam, de kaptam egy nagyon jó tippet, egy szintén caminora készülő házaspártól, akik már egy pár helyen megfordultak. Van a moszkitó háló, amit, ha ráhuzol a hálózsákodra akkor biztosan nem fognak megcsípni a poloskák. Sajnálom, hogy Te június elején mész, mert így nem tudunk találkozni az úton. Az információkat én is hallottam, és megbízom bennük.
  Remélem, hogy egy kicsit meg tudtalak nyugtatni. A szüleidet megértem és is gyakorló nagymama vagyok 56 éves.
  Jó felkészülést és jó utat! Ha addig is valami kérdésed van, amennyiben tudok akkor segítek.

  üdv. Eszter

 • Zsófi

  Sziasztok!

  Először is: szuper az oldal! Június elején szeretnék menni a Caminora, de hirtelen azt sem tudtam, jobbra vagy balra kapjak, ez az oldal viszont nagyon nagy segítség. Szóval köszönöm!:)
  Egy pár kérdésem persze lenne:)
  A szabadban alvás, ha jól értem, nem túl elterjedt megoldás. Sátrasokat mennyire láttatok? (szűkösek az anyagi lehetőségeim…) Biztonságos egyáltalán sátrazni egyedülálló nőként? Illetve ezt amúgy is kérdezném (szülők megnyugtatása végett) veszélyes lehet az út, előfordul rablás, kóborkutyatámadás…? Bár eddig szerencsére semmi ilyesmiről nem hallottam:)
  És még egy kérdés: valaki említett valamilyen bogarat, ami bemászik az ember bőre alá, meg poloskát, stb. Ez mennyire elterjedt, és hogyan lehet védekezni ellenük?
  Köszönöm!
  Zsófi

 • chiara

  Szia Zsuzsa!
  🙂 De jó, hogy sikerül elmenned! Buen Camino!

 • zsuzsa

  Kedves Chiara, már kettőt sikerült eladni, ezzel próbálok egy kis pénzt keresni a caminora (egyetemista vagyok). Most nagyon boldog vagyok, mert a héten megvettük a repülőjegyeket, és MEGYÜNK, most már biztos :)) évek óta dédelgetem ezt az álmot! szóval most töviről hegyire átolvasom ezt az oldalt 😉

 • chiara

  Szia Zsuzsa! Nekem tetszik 🙂 Vajon Magyarországon vesznek ilyen pólót?

 • zsuzsa

  Terveztem camino-s pólót 🙂 tetszik?
  buen camino! jövőre ééén is megyek :)))
  http://kiwi.polomania.hu/termekek/reszletek/31614_camino_1

 • Hornyák Attila

  Szia,

  Én jövő áprilisban tervezem. Szerinted akkor milyen idő van ott, milyen ruhával-vendéglátással tervezzek akkor?

  Köszi
  Attila

 • chiara

  Tök ritka! Egyszer nekünk is sikerült, de az más történet, mert volt helyünk a szálláson :-D… Nemsokára odérek majd a mesélésben. Meg volt egy panziós éjszaka is.
  Amúgy az a klassz a Camino-ban, hogy valahogy mindig lesz valami megoldás, annak ellenére, hogy erre előre nincs garancia. 🙂
  Ja és éjszaka hűvös van ott még akkor is, ha nappal meleg volt.

 • G.Attila

  Mennyire gyakori,hogy valaki a szabad ég alatt aludjon?
  Te találkoztál olyanokkal?
  Milyen hideg van arrafelé éjjel?

 • chiara

  Ismét nincs egyértelmű válasz, attól függ, hol vagy és mennyire vagy fáradt. Lehetőségek:
  1. Van a településen másik szállás, megkeresed.
  2. Továbbmész a következő településre.
  3. Főleg az utolsó százon: megvárod, míg kinyitnak valami tornatermet a kint rekedt zarándokok számára.
  4. Keresel panziót vagy szállodát (ami jóval drágább, mint a zarándokszállás)
  5. Kint alszol hálózsákban.
  6. Úgy döntesz, hogy éjszaka mész.
  Több lehetőség nem jut eszembe, de biztos van… 🙂

 • G.Attila

  Akinek nem jut hely az mit tesz?
  Netán az ajtó elott alszik a lábtorlon?

 • chiara

  Hát nehezet kérdeztél… Mivel nagyon különbözők a szállások. Csak hogy a két végletet említsem: San Bolban nem volt áram és folyóvíz, egy hideg forrásnál lehetett mosakodni és közös vacsorakészítés zajlott, Santo Domingo de la Calzadaban meg egy újépítésű, modern helyen sok zuhany, semmi sorbanállás, több konnektor minden szobában.
  Azért legtöbbször volt meleg víz, de néha előfordult, amit írtál, hogy az utolsóknak már csak hideg jött, és mobilt tölteni is lehetett mindenhol. Az is sokszor előfordult, hogy őrizetlenül hagytam a szálláson, vagy a 30 ágyas szoba túlfelében töltődött éjszaka és mindig megvolt. 🙂

 • G.Attila

  Légyszi írd korul a szállást.Mindenutt van tusoló?A víz az hideg vagy meleg?Vagy az elsonek meleg a tobbinek hideg?
  A telefont mindig van lehetoség tolteni?Van 28 konektor,vagy várakozni kell még sorra kerulsz?Merheti az ember orizetlenul a tolton hagyni a telefont,vagy a konektorra támaszkodva kell aludnom?

Hozzászólás...

 

 

 

A következő HTML tag-ek használata engedélyezett: (kattints)

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*