El Camino – úti beszámoló

Gyere a Facebookra is!

Partnerek

Bognár Stúdió - SEO

RSS követés


Éppen frissülünk! Pár óra múlva gyere vissza, addigra működni fog minden!

El Camino 21. nap: Hospital De Órbigo - El Ganso

2009. július 27.
Megint majdnem látok napfelkeltét. Azután tényleg látok sovány kistehenet és furcsa zarándokszobrot. Astorgában kicsit hisztizek a nyilak miatt, de valójában nem azért… Végül egy kis falu kis alberguejében szállunk meg El Ganso-ban.

Ismét egy majdnem-napfelkeltével indul a nap, most a felhők takarják el…

majdnem napfelkelte

kis híján látszik...

Az első kis faluban találjuk ezt a szobrot meg egy éjjeli buli nyomait: műanyagpoharak a földön és a háttérben látható lakókocsik árulkodnak róla.

szobor

Szobor. (Az ivóvíz úgy van spanyolul, hogy aqua potable)

Aztán egy padnál leültem reggelizni, ezért elválnak útjaink Csabával, megbeszéljük, hogy Astorgában találkozunk.

hosszú árnyék

hosszú az árnyékom, szép a táj...

Még reggeli tájkép

Még reggeli tájkép

Centro social

Centro social és egyben bár 🙂

tehenek

tehenek

sovány kistehén

sovány kistehén 🙁

Amiből először csak azt láttam, hogy de édes boci, aztán meg, hogy mennyire csontsovány boci, és vajon van-e itt állatvédő liga, vagy olyan csak a Discovery-n látható.

szoborcsoport és üzenőhely

szoborcsoport és üzenőhely

kőzarándok

kőzarándok

kis Jézus

kis Jézus

Aztán úgy gondoltam, hogy talán elérkezett az ideje a szandiról cipőre váltásnak, mert már alig fáj az ex-vízhólyagom körüli rész. De tévedtem, cipőben újrakezdte…

kereszt Astorga előtt

kereszt Astorga előtt, nem merem leírni az asszociációimat... 🙂

vasúti átjáró

vasúti átjáró

Ettől készen voltam, hogy komolyan gondolják-e, hogy 10 métert 100 méter gyaloglással kell abszolválni. Szerencsémre azt csak pár napja tudtam meg, hogy Csaba valahogy átsuttyant a síneknél és kihagyta ezt az edzési lehetőséget.

Astorga eleje

Astorga eleje

Itt is voltak még jó meredek utcák, úgyhogy mire a főtérhez értem, kissé nyűgös lettem. Csaba ott várt egy padon, már meg is ebédelt. Én is vettem péksüteményt egy kis boltban a téren, aztán indultunk tovább.

Astorga - főtér

Astorga - főtér

Gaudí palota

Gaudí palota - valamilyen múzeum van benne.

Kb. itt a Gaudí háznál Csaba előveszi a GPS-ét, hogy merre is kellene menni. Én meg forgok körbe, hogy aszongya: nem is a nyilak után megyünk?! (Eddig fel sem tűnt…) És akkor kicsapom a hisztit, hogy nem akarok a k… GPS-ed után menni, én a nyilak után akarok menni! Csaba kicsit meglepetten néz, de azért olyan arccal, mint aki látott már ilyen pordukciót. El is kanyarodok nyilat keresni, és meg is találom egy párhuzamos kis utcában. Azért tartjuk a diplomáciai kapcsolatokat, Csaba értesít sms-ben, hogy megtalálta az útjelző kagylókat én meg őt, hogy a nyilak is megvannak meg egy bolt is, amiben lehet kulacsot kapni, ha érdekli.
Később valahol elárulom neki, hogy nem is annyira a nyilak miatt és persze nem rá voltam mérges, hanem magamra és tulajdonképpen azért, mert még szívesen pihentem volna a főtéren , de ehelyett elindultam vele már megint birka stílusban…

kopár vidék

kopár vidék

Egyszercsak ilyen félsivatagi lett a hangulat meg a növényzet.

paci El Ganso előtt

Jó paci, okos paci, nem fut ide! Már megyek is...

Egy pillanatra szívbajt kaptam, hogy közelebbről meg akar ismerni ez a ló. De visszavonult, mikor látta, hogy húzódozom.

Albergue - El Ganso

Albergue - El Ganso

Faluvégi albergue, alig lehet észrevenni a bejáratát.

Albergue udvar - El Ganso

Albergue udvar - El Ganso

Itt volt egy augsburgból indult nő, aki már nem emlékszem hányezer hányszáz kilométernél tartott a Camino-ban, meg egy német szakállas hapsi, aki tegnap ünnepelte a 100. napot, amit zarándoklással tölt. Bizony, ilyen is van…

8 hozzászólás El Camino 21. nap: Hospital De Órbigo – El Ganso

Hozzászólás...

 

 

 

A következő HTML tag-ek használata engedélyezett: (kattints)

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*