El Camino – úti beszámoló

Gyere a Facebookra is!

Partnerek

Bognár Stúdió - SEO

RSS követés


Éppen frissülünk! Pár óra múlva gyere vissza, addigra működni fog minden!

El Camino 2. nap: Roncesvalles - Zubiri

2009. július 8.
Megkezdődik a szocializálódásom, merthogy találkozom emberekkel, ki hitte volna az első nap után… Megyek mindenféle terepviszonyok között és kezdek belerázódni a caminozásba.

Reggel 6-kor felkapcsolják a villanyt és istenes zene kezd szólni. Mindenki nekiáll zörögni a cuccaival, úgyhogy muszáj felkelni. Nagyon pihent vagyok: elindulok kifelé cigizni. Nincs nálam öngyújtó. Visszamegyek érte. Ja most meg a cigi maradt az ágyon. Harmadik körben már minden megvan. Van, aki már indul, én meg még csak félig vagyok ébren.

Csodák csodája minden száradó póló és zokni megvan, csak eléggé vizesen. A kézszárítóval az egyik zoknit használhatóvá teszem. Eddigre már kezdődik a mosdófertőtlenítés és nagyjából utolsóként távozom. Ez később is ismerős helyzet lesz. 🙂 Se a koránkelés, se a gyors készülődés nem jellemző rám, és ez így is marad. Egy ideig idegeskedem ezeken, de aztán bekerül az elfogadott dolgok közé, amin nem izgatom magam.

200907081496

Még sokat kell menni...

Még a szállás sarkán, ahol az aznapi térképemet nézegettem, minden kérdés nélkül megszólított egy középkorú olasz hapsi, hogy aszongya látszik a szememben az elszántság. Több dolgot nem értettem egyszerre: honnan tudja, hogy értek olaszul, illetve az álmosságon kívül hogy tud bármit felfedezni a szememben. Azért persze jól esett. Kiderült, hogy ő most busszal Somportba megy és az Aragon utat csinálja meg, ami onnan még 6 nap. Mikor mondom, hogy Santiagoba és Finisterre-be megyek, én is látok valamit a szemében: irigységet vagy jobban mondva vágyakozást… Sajnáltam, hogy nem arra jön, amerre én.

Elég hamar megállok, ha jól emlékszem lábat kenegetni vízhólyagmegelőző kenőccsel, és akkor elmennek előttem más zarándokok… és köszönnek, hogy Holá! meg hogy Buen Camino! Aha, szóval itt így megy, nem vagyok még hozzászokva az ilyesmihez, hiszen tegnap nem láttam egy zarándokot sem, úgyhogy ma indul a szocializálódásom. Visszaköszöngetek én is…

200907081497

Auritz - ami egy szép kis falucska. Itt reggeliztem és találkoztam Ferdinand-nal.

Auritzban megállok egy bárnál, kérek sonkás-sajtos szendvicset reggelire és beszélgetek egy amerikai lánnyal meg egy lengyel sráccal, majd Ferdinand-nal, aki Párizsban lakik, 2 éve Rómából ment Santiago-ba, amitől kissé elfáradt, így tavaly kihagyta a Camino-t, de idén újra nekivágott Lurdes-ból. Még pár magyar szót is tud, pl. hogy egészségedre! 🙂

200907081498

Erdős út.

200907081499

Sziklás út.

200907081500

Sziklás-köves út. Remélem, csak tréfáltak, mikor a cipőm mellé azt írták, hogy hegyi terepre nem ajánlott.

200907081501

Nem minden bár, ami annak látszik...

200907081502

A kilátás.

200907081503

Ez a hátizsákom, habár nem nagyon látszik. A vizes cuccok száradnak rajta.

200907081504

Hegyről lefelé. És egyszercsak megpillantom Zubirit, ahol ma meg is állok.

A tegnapi templomszerű, tízkorzárós, istenszolgáis szállás kicsit ijesztő volt, úgyhogy itt megállok az első albergue feliratú ajtónál, 10 euro, nincs záróra, maradok. A szobámba kerül még az a két spanyol lány, akik tegnap megtalálták nekem a szállást. Mosolyogva holázunk.

Később a folyó mellett üldögélek és jegyzeteket írok a zöld tescos füzetembe. Még később egy padon üldögélek és a spanyol utiszótáramat nézegetem. Egyszercsak megszólít két srác: Csókolom! Magyarnak tetszik lenni?
Ja, a Kispál és a Borz feliratú pólóm…

Ők boltot keresnek, én meg kölcsönkérem az útikönyvüket addig, mivel új még nincs, térképem elfogyott, hogy lássam, holnap hová lehet menni nagyjából. Az egyik kicsit aggódik, hogy ez kölcsönkönyv ám, de megígérem, hogy ott leszek még, amikor visszafelé jönnek.
Ők még továbbmennek Larasoana-ba, friss tudásommal eligazítom őket, hogy merre induljanak. Kicsit alkudoznak egymással, hogy a camino útvonalán vagy az aszfaltozott úton menjenek, aztán elindulnak a hepehupáson.

Hozzászólás...

 

 

 

A következő HTML tag-ek használata engedélyezett: (kattints)

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*