El Camino – úti beszámoló

Gyere a Facebookra is!

Partnerek

Bognár Stúdió - SEO

RSS követés


Éppen frissülünk! Pár óra múlva gyere vissza, addigra működni fog minden!

El Camino 17. nap: San Nicolas Del Real Camino - El Burgo Ranero

2009. július 23.
Sahagúnban folyton zarándokbotos szobornál fényképezkedünk. Aztán megyünk a sík vidéken a szélben. Burgos-León-szakasz sóhajtozás van és közben megtalálom Szűz Máriát a kereszten.

Na úgy látom, megírni ezt a részt pont olyen könnyed, mint végigmenni rajta… 🙂
Szóval az első megálló Sahagún, a nevétől majdnem Japánban érzem magam. Ezek a fényképek születtek:

El Camino - Sahagún

zarándokbotok...szobrok...

Kitartás! - El Camino

Kitartás! Menj egyenest!

Már csak 315 km - el camino

Áhh, ennyit már fél lábon is...

Egyhangúnak is mondhatnám, de mégis gyönyörű

Egyhangúnak is mondhatnám, de mégis gyönyörű!!!

Fasor a caminon

A fejem majd lerepül a széltől, síkság, ugyanolyan fák sorban, amelyek pár év múlva már árnyékot is adnak majd. De az összkép felhőkkel együtt. Nem akarnék máshol lenni.

Érkezés - El Burgo Ranero

Érkezés - El Burgo Ranero

És a mai cél is elérkezik. Ez a téglás-féle építkezési stílus új dolog, de meg nem mondanám, hogy eddig milyen volt. Elég kis hely, mégis completo (megtelt) feliratba szaladunk bele a zarándokszálláson. De az utca túloldalán van egy étterem, ajánlótábláján meg albergue felirat, ahhoz meg kicsit odébb tartozik egy másik zarándokszállás, ahol jól van még hely is. Baszkföldi biciklis zarándokok az ágyszomszédaim, azt hiszem, rápihenünk a napra a vacsora előtt.

Szűz Mária a kereszten

Szűz Mária a kereszten

A főtéren nagy kereszt, egyik oldalon Jézus, másik oldalon Szűz Mária… Érdekes ez önmagában is, de nekem (újra) eszembe jut tőle egy levelezés, amit Camino előtt folytattam egy régi ismerőssel és amelyben nehezen megmagyarázható okoknál fogva előkerült a Szűz Mária a kereszten fordulat. Itt ezt is meg lehet találni! Megkérem Csabát, hogy fényképezze le, muszáj lesz elküldenem e-mailben, ha majd a technika megengedi…

Hozzászólás...

 

 

 

A következő HTML tag-ek használata engedélyezett: (kattints)

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*